26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıDextrocin krem vajinaya sürülür mü, ne için kullanılır?

Dextrocin krem vajinaya sürülür mü, ne için kullanılır?

Dextrocin krem, antibiyotik içeriği ile iltihaplı cilt hastalıklarını tedavi eden bir kremdir. Topikal antibiyotik ilaçlar grubunda yer alan Dextrocin krem nedir? Dextrocin krem ne için kullanılır? Dextrocin krem neye iyi gelir? Dextrocin krem nasıl kullanılır? Dextrocin krem nerelerde kullanılır?

İçerikleri

15 gramlık tüp şeklinde eczanelerde bulunan Dexteocin krem reçeteli ya da reçetesiz olarak satın alınabiliyor. Özel bir reçetesi olmadığı için aile hekimi tarafından da yazılabilmektedir. Doktor önerisi ile kullanılması gereken Dextrocin kremin faydası oldukça fazladır.

Dextrocin Krem Nedir?

Ciltte oluşan iltihapları ve enfeksiyonları iyileştiren Dextrocin krem nedir öğrenmek isteyen takipçilerimizin sayısı oldukça fazladır. Cilt yüzeyine sürülerek kullanılan bu kremin başka bir kullanım şekli yoktur. 15 gramlık mavi-beyaz-kırmızı tüplerde satılan Dextrocin krem, bakteri sebepli cilt sorunları yaşandığında ilk akla gelen kremdir.

Dextrocin kremin etken maddesi içerisinde yüzde 2 oranında bulunmaktadır. Kortizon içermeyen kremin içeriği gayet dengelidir. Kremin ana etken maddesi Mupirosindir. Kremin ciddi yan etkileri olmadığı için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak her ihtimale karşı doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Dextrocin Krem Antibiyotik Mi?

İltihaplı cilt hastalıklarını tedavi ettiği için birçok kişinin aklına Dextrocin krem antibiyotik mi sorusu gelmektedir. Dextrocin krem topikal antibiyotik ilaçlar arasında yer almaktadır. Bu sayede iltihaplı sivilceler ve çıban gibi herkeste görülebilen cilt sorunlarını tedavi etmektedir.

Dextrocin Krem Ne İçin Kullanılır?

Dextrocin krem, bakteri kaynaklı cilt sorunları için kullanılmaktadır. Çıban, iltihaplı cilt enfeksiyonu, iltihaplı sivilce, yara enfeksiyonu, kıl kökü iltihabı, küçük yırtıkla ve dikiş yaraları için bu kremi kullanabilirsiniz. Tabi ki öncelikle bir doktora danışmanızda fayda var.

Dextrocin Krem Ne İşe Yarar?
Dextrocin Krem Ne İşe Yarar?

Dextrocin Krem Ne İşe Yarar?

Dextrocin krem ne işe yarar sıraladığımız zaman zorlanmadan kremin endikasyonlarını öğrenmiş olursunuz. Kremin fayda sağladığı durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Büyük iltihaplı sivilcelere iyi gelir.
  • Cilt görünümünü düzenler.
  • Çıbana iyi gelir.
  • Kıl kökü iltihabını tedavi eder.
  • Yara ile oluşan enfeksiyonu iyileştirir.
  • Abse tedavisinde kullanılır.
  • Deride oluşan aşınma ve çatlaklara iyi gelir.

Dextrocin Krem Neye İyi Gelir?

Dextrocin kremin cilt üzerinde birçok faydası bulunmaktadır. Ciltte meydana gelen iltihaplara müdahale edilmediği zaman bu iltihaplar kötüleşerek büyük cilt sorunlarına neden olabilir. Dextrocin krem bu tehlikeyi önler. Ağızdan alınan antibiyotikler ile karşılaştırıldığı zaman Dextrocin kremin yan etkisi yoktur. Lokal bir etki sağlayarak cilt görünümünü düzenler.

Dextrocin Krem Nasıl Kullanılır?

Dextrocin krem doktor önerisi var ise bu öneriye göre kullanılmalıdır. Doktor önerisi yok ise prospektüsünde yazan öneriler dikkate alınmalıdır. Nohut büyüklüğünde alacağınız kremi hastalıklı bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Günde 2 – 3 kere kullanıma uygundur. Kremin 10 günden fazla kullanılmaması gerekir. Kullanımdan itibaren 5 gün içerisinde herhangi bir olumlu etki görülmediği zaman kullanıma devam edilmemelidir.

Dextrocin Kremi Hamileler Kullanabilir Mi?

Dextrocin kremi hamilelerin kullanması önerilmez. Hamilelik döneminde bebeğe zarar vereceği riski ile birçok ilacın kullanımı yasaktır.

Dextrocin Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Emziren anneler Dextrocin kremi kullanabilirler. Ancak göğüs ucunda kullanıldığı zaman emzirme öncesinde kullanılan bölgenin temizlenmesi tavsiye edilmektedir.

Dextrocin Krem Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Dextrocin krem bebeklerde nasıl kullanılır anne ve babaların detaylı olarak öğrenmesi gerekmektedir. Bebeklerin teni çok hassastır. Bu nedenle kullanılacak ilaçlara dikkat edilmelidir. Dextrocin kremin bebeklerde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Dextrocin Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Dextrocin krem sivilceleri tedavi eden bir kremdir. Özellikle büyük iltihaplı sivilcelerde iltihak kurutarak cildi rahatlatmaktadır.

Dextrocin Krem Ayak Mantarına İyi Gelir Mi?

Dextrocin krem ayak mantarı için kullanılmaz. Doktorunuza danışarak ayak mantarı için Travazol krem veya Trosyd krem kullanabilirsiniz.

Dextrocin Krem Tırnak Batmasına İyi Gelir Mi?

Dextrocin krem tırnak batmasına iyi gelir mi araştırdığımızda takipçilerimizi sevindirecek bilgilere ulaşıyoruz. Tırnak batmasında oluşan iltihaplı durumlar için Dextrocin krem kullanılabilir. Kısa sürede etkisini göstermektedir.

Dextrocin Krem Makat Çatlağına İyi Gelir Mi?

Dextrocin krem makat çatlağında kullanılmaz. Makat çatlağı için kortizon içerikli kremler kullanılmalıdır.

Dextrocin Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Bu krem egzama tedavisinde etkili değildir.

Dextrocin Krem Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?

Mantar hastalıklarında Dextrocin kremin bir etkisi yoktur. Bir-çok kişide görülen vajinal mantar için uygun kremleri doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Dextrocin Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Antibiyotik içeriğe sahip Dextrocin krem kaşıntıya iyi gelir mi birçok kişinin merak ettiği bir sorudur. Kremin prospektüsünde bu konuda bilgi verilmemiştir. Bu nedenle doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

Dextrocin Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Uyuzun etkeni bir tür parazittir. Bu nedenle Dextrocin kremin uyuza bir faydası yoktur.

Dextrocin Krem Basura İyi Gelir Mi?

Basurla beraber anal bölgede enfeksiyon oluşur ise Dextrocin krem kullanılabilir. Fakat anal mukozaya krem sürmemeye dikkat edilmelidir.

Dextrocin Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Açık yaralara kremlerin doğrudan uygulanması önerilmez. Fakat gerekli zamanlarda doktor talimatı ile yara etrafına sürülebilir.

Dextrocin Krem Vajinaya Sürülür Mü?
Dextrocin Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Dextrocin Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Dextrocin krem vajinaya sürülür kadınların bilmesi gereken bir konudur. Bu kremin direkt olarak vajinaya sürülmesi önerilmez. Vajinada bakteri kaynaklı bir enfeksiyon oluştuğu zaman vajina çevresindeki dokuya Dextrocin krem sürülebilir.

Dextrocin Krem Göze Sürülür Mü?

Dextrocin krem göze kesinlikle sürülmemelidir. Yanlışlıkla gözle temas ettiği zaman hemen yıkanması gerekmektedir.

Dextrocin Krem Yüze Sürülür Mü?

Doktor onay verdiği takdirde Dextrocin krem yüze sürülebilir. Aksi takdirde kesinlikle yüzde kullanılmamalıdır. Çünkü alerjik durum geliştiği zaman nefes darlığına yol açabilir.

Dextrocin Krem Dudağa Sürülür Mü?

Dudakta enfeksiyon kaynaklı uçuk meydana geldiği zaman doktor önerisi ile Dextrocin krem dudağa sürülür.

Dextrocin Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?
Dextrocin Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Dextrocin Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Bir diğer çok merak edilen soru Dextrocin krem genital bölgede kullanılır sorusudur. Genital bölgede oluşan kaşıntı, tahriş ve enfeksiyon durumlarında bu kremi kullanabilirsiniz.

Dextrocin Krem Dolama İçin Kullanılır Mı?

Bildiğiniz gibi dolama iltihaplı tırnak rahatsızlığıdır. Kıl kökü iltihaplanmasında kullanılan Dextrocin kremi tırnak iltihabında da kullanabilirsiniz.

Dextrocin Krem Sünnet İçin Kullanılır Mı?

Sünnet sonrasında enfeksiyonu önlemek için kullanılacak kremler arasında Dextrocin krem de bulunmaktadır. Doktorunuza kullanım şeklini danışmanız önemlidir.

Dextrocin Krem Piercing İçin Kullanılır Mı?

Piercing işlemi sonrası enfeksiyon kapma riski bulunmaktadır. Bu durumda enfeksiyonu önlemek ve iltihabı kurutmak için Dextrocin krem kullanılabilir.

Dextrocin Krem Uçuk İçin Kullanılır Mı?

Uçuk için yaygın bir şekilde kullanılan kremlerin başında Dextrocin krem gelmektedir. Uçuk enfeksiyon kaynaklı oluşmaktadır. Bu durumda Dextrocin krem enfeksiyonu tedavi etmektedir.

Dextrocin Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Dextrocin kremin prospektüsünde bu konuda bir bilgi yoktur. Bu nedenle doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Dextrocin Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Dextrocin krem reçete ile alındığı zaman devlet karşılamaktadır. Reçetesiz de alınabilen krem bu durumda SGK kapsamına girmez.

Dextrocin Krem Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Dextrocin krem aile hekimi tarafından yazılabilmektedir.

Dextrocin Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Dextrocin krem reçetesiz alınır sorusuna normal reçeteli olduğu için evet yanıtı verilebilir. Eczanelerden bu kremi reçetesiz olarak satın alabilirsiniz.

Dextrocin Krem Fiyatı Ne Kadar?

Dextrocin krem fiyatı güncel olarak 55 TL’dir.

Dextrocin Krem Muadili Kremler Nelerdir?

Dextrocin kremi eczanelerde bulamadığınız zamanlar olabilir. Bu durumda eczacınıza ya da doktorunuza danışarak Dextrocin krem muadili kremler kullanabilirsiniz. Bu kremler arasında

Dextrocin Krem Yan Etkileri Neler?

Dextrocin krem yan etkileri olan bir krem değildir. Ancak kremin etken ve yardımcı maddelerine karşı alerjisi olan kişilerde nefes darlığı, kurdeşen, karın ağrısı, dilde ve boğazda şişme gibi yan etkiler görülebilmektedir. Bu durumda mutlaka doktora gitmeniz tavsiye edilmektedir.

Dextrocin Krem Kullananlar Yorumları Neler?

Dextrocin krem kullananlar yorumları neler birçok yeni kullanıcıya önayak olmaktadır. Kremi kullanan kişilerin yorumları çok önemlidir. Dextrocin kremin genelde mucizevi etkilerinden bahsedilmektedir. Kremin yan etkileri de yalnızca alerjik yapıya sahip kişilerde görüldüğü için kullanıcılar kremden oldukça memnundur.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Dextrocin krem vajinaya sürülür mü, ne için kullanılır?