19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkBactroban krem nasıl kullanılır? Muadili, yan etkileri ve fiyatı

Bactroban krem nasıl kullanılır? Muadili, yan etkileri ve fiyatı

Bactroban Krem, yalnızca cilt yüzeyinde kullanılabilen bir tür antibiyotiktir. Bakteriyel cilt enfeksiyonlarını tedavi eden Bactroban krem nedir, Bactroban krem ne işe yarar, Bactroban krem nasıl kullanılır gibi önemli soruların yanıtı sizler için hazırladık.

İçerikleri

Neler Okuyacaksınız?

Birçok cilt sorununda kullanılan Bactroban krem antibiyotik içerikli bir krem olduğu için mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Kremi kullanırken alerjik reaksiyonlardan döküntü, bölgesel şişme ya da ağrı hissedildiği zaman krem kullanımı durdurularak doktora danışılmalıdır.

Bactroban Krem Nedir?

Bakteriyel cilt enfeksiyonlarını başarılı bir şekilde tedavi ettiği duyulan Bactroban krem nedir diye araştırılmaya başlanmıştır. Hemen herkes tarafından merak edilen Bactroban krem küçük yırtıklar, tırnak batması, yaralanmalar, çatlaklar ve sıyrıklar gibi birçok cilt sorununda etkili olmaktadır. Beyaz bir krem olan Bactroban eczanelerde 15 ve 30 gramlık tüp şeklinde satılmaktadır.

Etken maddesi Muapirosin olan Bactroban krem, bakterilerin ciltte üremesine engel olmaktadır. Birçok cilt sorununda kullanılan bu krem eczane dışında satılmamaktadır. Reçeteli ve reçetesiz olarak satılmakla beraber, reçeteli olduğu zaman devlet tarafından ödenmektedir.

Bactroban Krem Antibiyotik Mi?

Kullanım sayısı artan Bactroban krem antibiyotik mi diye herkesin aklına gelmektedir. Bactroban krem antibiyotik içerikli bir kremdir. Bu nedenle birçok cilt yarasına iyi gelmektedir. Ancak doktor tarafından önerilerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Bactroban Krem Ne İşe Yarar?

Bactroban krem ne işe yarar araştırdığımız zaman bu kremin birçok faydası olduğunu görüyoruz. Kullanımı artan Bactroban kremin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Bakterilerin yayılmasını engeller.
  • Dikişli yaralara ve çıbana iyi gelir.
  • Kıl kökü iltihabı ve iltihaplı sivilceleri tedavi eder.
  • Apse, sıyrık ve çatlak gibi yaraları iyileştirir.
  • Ayak parmaklarının çevresinde tırnak batması nedeniyle oluşan iltihabı kurutur.
  • Burun estetiği sonrasında burun içerisindeki enfeksiyonu yok ederek yaranın iyileşmesine yardımcı olur.
  • Lazer epilasyon işleminden sonra vücudun enfeksiyon kapmasına engel olur.

Bactroban Krem Ne İçin Kullanılır?

Bactroban kremin kullanım alanı oldukça geniştir. Cilt yüzeyindeki sorunlar için kullanılan bu krem, temelde yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Kremin nerelerde kullanılacağını bir önceki başlıkta aktarmıştık. Bu alanlar dışındaki özel kullanımlara sadece doktor karar vermelidir.

Bactroban Krem Nasıl Kullanılır?

Her şeyden önce Bactroban krem nasıl kullanılır detaylı olarak öğrenmek gerekmektedir. Kullanıma dair bilgileri doktorun vermesi çok daha doğrudur. Doktor bir öneride bulunmadığı zaman kremin prospektüsüne bakılmalıdır. Bactroban kremi kullanmadan önce kullanılacak alanın temizlenmesi gerekmektedir.

Bactroban kremi ince bir tabaka halinde sorun yaşadığınız bölgeye sürebilirsiniz. Krem göz ve dudak çevresinde kullanılmamalıdır. Bactroban krem günde üç kere olmak üzere 10 gün kullanılmalıdır.

Bactroban Krem Günde Kaç Kez Kullanılır?

Bactroban kremin önerildiği şekilde kullanımı çok önemlidir. Bactroban krem günde kaç kez kullanılır diye baktığımızda, kremin günde üç kere kullanılabileceği bilgisine ulaşıyoruz. Kullanım sıklığı tamamen kişinin hastalığına bağlı olarak değişmektedir. Buna da doktor karar vermektedir. Bactroban kremin 10 günden fazla kullanılması tavsiye edilmez.

Bactroban Krem Pomad Farkı Nedir?

Piyasada hem krem hem de form şekli bulunan Bactroban krem Pomad farkı nedir merak edilmektedir. Bactroban krem formu hem normal ciltler hem de yağlı ciltler için tasarlanmıştır. Pomad formu ise kuru ciltlere özel olarak hazırlanmıştır. Ancak her iki ürün de aynı sebepler için kullanılmaktadır.

Bactroban Krem Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

Bactroban krem antibiyotik içerikli bir üründür. Bu nedenle aileler Bactroban krem bebeklerde kullanımı nasıldır iyi bilmelidir. Bactroban kremin 1 yaş altındaki çocuklarda nasıl etki ettiğine dair bilimsel bir çalışma yoktur. Bu nedenle 1 yaş altındaki bebeklerde kullanımı önerilmez. 1 yaş üstü bebekler ve çocuklar için doktora danışılmalıdır.

Bactroban Krem Emzirirken Kullanılır Mı?

Bactroban kremin emziren annelerde kullanımının bebeklerde etki yaratıp yaratmadığı üzerine bir çalışma yoktur. Bu nedenle zorunlu olmadıkça kullanımı önerilmez. Meme ucu yaraları için kullanıldığı zaman emzirmeden önce meme uçlarının iyice temizlenmesi tavsiye edilmektedir.

Bactroban Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Bactroban krem cilt yüzeyindeki birçok sorun için kullanılmaktadır. Özellikle sivilce ve akne sorunu yaşayan kişiler için Bactroban krem sivilceye iyi gelir mi araştırdık. Bactroban krem, antibiyotik içeriği sayesinde iltihaplı sivilceleri kurutmaktadır. Daha iyi fayda sağlamak için düzenli kullanıma dikkat edilmelidir.

Bactroban Krem Ayak Mantarına İyi Gelir Mi?

Bactroban krem ayak mantarı için kullanılmaz.

Bactroban Krem Basura İyi Gelir Mi?

Bactroban krem basur tedavisi için uygun bir krem değildir.

Bactroban Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Birçok cilt sorununa iyi geldiği için Bactroban krem egzamaya iyi gelir mi araştırılmaktadır. Ancak bu krem egzama tedavisinde kullanılan bir krem değildir.

Bactroban Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Bactroban krem, bakteriyel cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılmaktadır. Güneş yanığı üzerinde bir faydası yoktur. Güneş yanığı için uygun kremi doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Bactroban Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Uçuk rahatsızlığı genital bölgede ya da dudakta meydana gelen bir tür virüs tipidir. Bactroban krem antibiyotik etkisi sayesinde uçuğa iyi gelmektedir. Ancak dudak çevresinde kullanılması önerilmediği için doktorunuza danışmadan asla kullanmayın.

Bactroban Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Cilt üzerindeki çeşitli enfeksiyonları tedavi eden Bactroban krem kaşıntıya iyi gelmez.

Bactroban Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Birçok kişi Bactroban krem lekelere iyi gelir mi diye araştırma yapmaktadır. Bactroban kremin prospektüsünde lekelere iyi geldiğine dair bir bilgi yoktur. Ancak yine de doktorunuza danışarak bilgi alabilirsiniz.

Bactroban Krem Vajinada Kullanılır Mı, Sürülür Mü?

Bactroban krem, vajina bölgesindeki bazı enfeksiyonlar için kullanılmaktadır. Ancak hassas bir bölge olduğu için vajinada kullanırken dikkat edilmelidir. Vajinanın iç kısmlarına çok fazla sürülmemelidir.

Bactroban Krem Burun Ameliyatı İçin Kullanılır Mı?

Estetik ameliyatların başında burun ameliyatı gelmektedir. Burun ameliyatında burun dışındaki bölgeye dikişler atılmaktadır. Bu noktada Bactroban krem burun ameliyatı için kullanılır sorusu gündeme gelmektedir. Doktorunuzun da izni ile burun ameliyatı sonrası dikişlere günde iki kere Bactroban krem sürebilirsiniz. Bu sayede yaranız daha hızlı iyileşecektir.

Bactroban Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Bactroban krem genital bölgede kullanılmaz.

Bactroban Krem Tırnak Batması İçin Kullanılır Mı?

Tırnak batması birçok kişinin başına gelen can sıkıcı bir durumdur. Bactroban krem tırnak batması için kullanılır mı araştırdığımızda, bu kremin ayak tırnak batması için kullanılabileceğini görüyoruz. Bactroban Krem, ayak tırnak batmasında oluşan iltihabın kurumasına yardımcı olmaktadır.

Bactroban Krem Kulak Deliği İçin Kullanılır Mı?

Bactroban kremin prospektüsünde kulak deliği için kullanıldığı yazmıyor. Ancak doktorlar tarafından delinen kulakta oluşan iltihap için Bactroban krem reçete edilmektedir. Doktorunuz önerdiği zaman kulak deliği için Bactroban krem kullanabilirsiniz.

Bactroban Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Bactroban krem pişik için kullanılır annelerin en merak ettiği konudur. İltihabı cilt sorunlarına iyi gelen Bactroban krem, antibakteriyel krem olduğu için deri mikroflorasını bozabilir. Bu konu üzerinde çok fazla çalışma olmadığı için pişik kullanımında önerilmez.

Bactroban Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Bactroban krem yanık için kullanılmaz.

Bactroban Krem Siğil Tedavisi İçin Kullanılır ?

Bactroban krem direkt olarak siğil için kullanılmaz. Ancak siğil tedavisinde yapılan işlemlerden sonra yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesi için Bactroban krem reçete edilmektedir.

Bactroban Krem Dudağa Sürülür Mü?

Bactroban krem göz ve dudak çevresinde kullanılmaz.

Bactroban Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Bakterilerin cilt üzerinde yayılmasını önleyen Bactroban krem açık yarada kullanılabilir.

Bactroban Krem Ağız İçine Sürülür Mü?

Bactroban krem ağız içine sürülmemelidir.

Bactroban Krem Burun İçine Sürülür Mü?

Bactroban kremin kullanım alanlarında burun içi yoktur.

Bactroban Krem Göze Sürülür Mü?

Bactroban krem kesinlikle göze ve göz çevresine sürülmez.

Bactroban Krem Yüze Sürülür Mü?

Bactroban krem yüz bölgesinde oluşan iltihaplı sivilceler ve yaralar için kullanılabilir.

Bactroban Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Reçete edildiği zaman SGK tarafından karşılanmaktadır.

Bactroban Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Beyaz reçeteli olan Bactroban krem reçeteli ya da reçetesiz olarak alınabilir.

Bactroban Krem Fiyatı Ne Kadar?

Bactroban Krem fiyatı 40 TL’dir.

Bactroban Krem Muadili Kremler Hangileri?

Bactroban krem muadili kremler hangileri diye sizler için araştırdık. Bactroban kremi bulamadığınız zaman eczanelerden Mupobel, Mupigen, Mupider kremleri alabilirsiniz.

Bactroban Krem Yan Etkileri Neler?

Bactroban krem yan etkileri neler diye araştırdığımızda, kremin çok az kişide yan etkiye sebep olduğunu görüyoruz. Yas, kaşıntı, kızarıklık ve batma hissi görülen yan etkilerdir.

Bactroban Krem Kullananların Yorumları Neler?

Bactroban kremden duyulan memnuniyeti değerlendirmek için Bactroban krem kullananların yorumları neler diye araştırdık. Bactroban kremden çok memnun olan kullanıcılar, herhangi bir yan etki yaşamadıklarını dile getirmektedir. Kremi düzenli kullanan kişiler, yaşadıkları sorunun kısa sürede çözüldüğünü belirtmektedir.

İlginizi Çekebilir