19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıBacoderm krem yanık için kullanılır mı? Ne işe yarar?

Bacoderm krem yanık için kullanılır mı? Ne işe yarar?

Bacoderm Krem, bakteriyel cilt enfeksiyonları için sadece cilt üzerinde kullanılan bir antibiyotiktir. Çeşitli cilt enfeksiyonlarına iyi gelen Bacoderm krem nedir, Bacoderm krem ne işe yarar, Bacoderm krem nasıl kullanılır gibi tüm soruların yanıtlarını sizler için hazırladık.

İçerikleri

Neler Okuyacaksınız?

Bir antibiyotik ilaç grubunda olan Bacoderm krem reçeteli olarak satılmaktadır. Ayrıca kremin üç aylıktan küçük olan bebeklerde kullanımına dair bir bilgi yoktur. Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bacoderm Krem Nedir?

Cilt iltihaplanmalarında çok sık kullanılan Bacoderm krem nedir araştırdığımızda önemli bilgiler elde ediyoruz. Bacoderm krem, ciltte oluşan her türlü iltihabı ve derin yaraları iyileştirmektedir. Özellikle küçük ev kazalarında oluşan yaraların çok hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır. Antibiyotik içerikli olduğu için doktor önerisi ile kullanılması tavsiye edilmektedir.

Yağlı bir yapıya sahip olan Bacoderm krem içerisinde polietilen glikol ve pomad bulunmaktadır. Bu sayede deri üzerinde bakteri nedeni ile oluşan iltihapların ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Bacoderm Krem Ne İşe Yarar?
Bacoderm Krem Ne İşe Yarar?

Bacoderm Krem Ne İşe Yarar?

Bacoderm kremi kullanan kişiler, kremden duydukları memnuniyeti anlattığı zaman Bacoderm krem ne işe yarar araştıran birçok kişi bulunmaktadır. Kullanım oranı artan Bacoderm kremin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilde lokal olarak sürüldüğü için etkisini kısa sürede göstermektedir.
  • Derideki dikişli yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.
  • Derideki bakteri iltihaplarını ve derin yaraları tedavi eder.
  • Cam parçası ya da kesici aletlerin meydana getirdiği yaraları iyileştirir.
  • Dolama hastalığına iyi gelir.
  • El ve ayak çarpması nedeniyle oluşan ağrılara iyi gelir.
  • Cilt apsesi nedeniyle oluşan iltihapları tedavi eder.
  • Derinin üzerinde oluşan çıbanı tedavi eder.
  • Deri altında oluşan kistleri tedavi eder
  • Deri çatlaklarını onarır.

Bacoderm Krem Neye İyi Gelir?

Bacoderm krem, antibiyotik etkiye sahip olduğu için deri hastalıklarının çok çabuk iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Bacoderm krem neye iyi gelir diye araştırdığımız zaman kremin birçok cilt hastalığına iyi geldiğini görüyoruz. Ciltteki iltihabı kurutan Bacoderm krem cildin yapılandırılmasına yardımcı olmaktadır. Bacoderm krem, ciltte oluşan morluklara iyi gelmektedir. Ayrıca ciltteki sivilce lekelerini ortadan kaldırarak cildi daha pürüzsüz hale getirmektedir.

Bacoderm Krem Ne İçin Kullanılır?

Bacoderm kremin kullanım alanı oldukça geniştir. Cilt kusurlarını ve cilt rahatsızlıklarını tedavi eden Bacoderm krem cildin onarılmasına yardımcı olmaktadır. Krem kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra etkisini göstermeye başlamaktadır.

Bacoderm Krem Nasıl Kullanılır?

Bacoderm krem nasıl kullanılır dikkat edilmelidir. Krem antibiyotik içerikli olduğu için kullanımı konusunda doktora danışılmalıdır. Kremin prospektüsüne baktığımızda Bacoderm kremin günde üç kere kullanılabileceğini görüyoruz. Kirden temizlenmiş cilde gün içinde iki kere ve yatmadan önce bir kere olacak şekilde sürülmelidir. Bacoderm krem ile tedavi süresi 10-15 gündür. Hastanın durumuna göre tedavi süresi doktor tarafından uzatılabilir.

Bacoderm Krem ve Pomad Arasındaki Fark Nedir?

Çeşitli cilt sorunlarını harici kullanım ile tedavi eden, cildiye doktorları tarafından reçete edilen ve deri üstüne sürülebilen ilaçlara genel olarak krem denilmektedir. Krem ile pomad terimleri aynı anlamda kullanılmaktadır. Ancak Krem ile Pomad arasında ciddi farklar bulunmaktadır. Kremler genelde su bazlıdır ve yüzeysel cilt sorunlarında kullanılmaktadır. Pomad ise genelde yağ bazlı olarak yoğun kıvama sahiptir ve tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır.

Bacoderm Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Bacoderm krem emziren anneler kullanabilir mi annelerin kesinlikle bilmesi gereken bir konudur. Bebek emziren anneler Bacoderm kremi kullanabilirler. Ancak Krem meme ucuna sürülüyorsa, bebeği emzirmeden önce meme ucu iyice temizlenmelidir.

Bacoderm Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Bacoderm krem doktor önermediği sürece hamilelik döneminde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Bacoderm Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Bacoderm kremin normalde bebeklerde kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Ancak bazı durumlarda zorunlu görülerek bebeklerde kullanımına izin verilebilir. Bu konuda kesin karar doktora ait olmalıdır.

Bacoderm Krem Ağız İçine Sürülür Mü?

Birçok yaraya iyi geldiği için Bacoderm krem ağız içine sürülür merak edilmektedir. Antibiyotik etkiye sahip olan Bacoderm krem ağız içine sürülmemelidir.

Bacoderm Krem Burun İçine Sürülür Mü?

Bacoderm krem burun mukozasına temas ettirilmemelidir.

Bacoderm Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Bacoderm krem açık yaraya sürülür birçok hastanın merakla araştırdığı bir konudur. Bacoderm kremin açık yaraya sürülmemesi tavsiye edilmelidir.

Bacoderm Krem Dudağa Sürülür Mü?

Bacoderm krem dudağa sürülmez.

Bacoderm Krem Göze Sürülür Mü?

Bacoderm kremin göz mukozasına temas ettirilmemesi tavsiye edilmektedir.

Bacoderm Krem Kulağa Sürülür Mü?

Bacoderm kremin kulak yarasında kullanıldığına dair bir bilgi yoktur.

Bacoderm Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Vajinal bölgede mantar hastalığı çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kadınların korkulu rüyası olan vajinal mantar için Bacoderm krem vajinaya sürülür bilinmelidir. Vajinal mantar için Bacoderm kremi kullanabilirsiniz. Tanı almadan ve doktor gözetiminde olmadan vajinal mantar için kullanılmamalıdır.

Bacoderm Krem Vajinada Kullanımı Nasıldır?

Bacoderm krem antibiyotik etkili olduğu için mantar hastalıklarını iyileştirmektedir. Bacoderm krem vajinal bölgede doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Vajinanın iç kısımlarına kremi sürmemeye dikkat edilmelidir.

Bacoderm Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Bacoderm krem genital bölge mantarları için doktor önerisi ile kullanılabilir.

Bacoderm Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Bacoderm kremin prospektüsüne bakıldığı zaman kremin yanık için kullanılmaması gerektiği anlaşılmaktadır. Yanıklar açık yara konumunda olduğu için Bacoderm krem kullanımı önerilmez.

Bacoderm Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Bacoderm Krem antibiyotik etkisi ile iltihaplı cilt sorunlarında kullanılmaktadır. Özellikle ergenlik dönemi çıkan sivilceler nedeni ile Bacoderm krem sivilce için kullanılır merak edilmektedir. Bacoderm Krem, doktorun önerdiği şekilde iltihaplı sivilceler için kullanılabilir.

Bacoderm Krem Ayak Mantarı İçin Kullanılır Mı?

Bacoderm krem mantar hastalıklarını iyileştirmektedir. Bacoderm Krem doktor önerdiği takdirde ayak mantarı için kullanılabilir.

Bacoderm Krem Tırnak Batması İçin Kullanılır Mı?

Tırnak batması birçok kişide görülen ağrılı ve iltihaplı bir sağlık sorunudur. Bacoderm krem tırnak batması için kullanılır baktığımız zaman kremin bu sorunu tedavi ettiği görülmektedir. Antibiyotik etkisi ile iltihabı kurutarak ağrıyı azaltmaktadır.

Bacoderm Krem Dolama İçin Kullanılır Mı?

Bacoderm kremin prospektüsüne baktığımız zaman dolama için kullanılacağına dair bir bilgi olmadığı görülmektedir.

Bacoderm Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Bacoderm Krem bazı cilt tahrişlerinde kullanılmaktadır. Doktor tarafından bazen pişik için de reçete edilmektedir. Doktor önermediği sürece pişik için kullanmayınız.

Bacoderm Krem Hemoroid İçin Kullanılır Mı?

Deri ile ilgili birçok soruna iyi gelen Bacoderm krem Hemoroid için kullanılır araştırdık. Bacoderm krem Hemoroid için faydalı değildir demek doğru değildir. Basur etrafındaki mikropları öldürerek ağrıya iyi gelebilir. Ancak direkt olarak basur kremi de değildir.

Bacoderm Krem Sinek Isırığı İçin Kullanılır Mı?

Bacoderm kremin prospektüsünde bu konuda bir bilgi maalesef bulunmuyor. Bu nedenle doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

Bacoderm Krem Kıl Kökü İltihabı İçin Kullanılır Mı?

Bacoderm krem kıl kökü iltihabı için kullanılabilir. Doktorun önerdiği şekilde düzenli kullanıldığı zaman iltihabı kurutarak sorunu giderir.

Bacoderm Krem Basura İyi Gelir Mi?

Bacoderm krem bir basur kremi değildir. Ancak basur etrafındaki mikropları öldüreceği için ağrıyı hafifletebilir. Doktor önermediği sürece basur için kullanılmamalıdır.

Bacoderm Krem Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Bacoderm Krem cilt üzerinde oluşan çatlakları tedavi etmektedir. Çatlak tedavisinde düzenli kullanım çok önemlidir.

Bacoderm Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Bacoderm Krem egzamaya iyi gelen bir krem değildir. Bu yüzden egzama tedavisinde kullanılmaz.

Bacoderm Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Bacoderm krem enfeksiyonel cilt sorunlarında kullanılmaktadır. Bu kremin güneş yanığına iyi geldiğine dair bir bilgi yoktur.

Bacoderm Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Bacoderm Krem mantara iyi gelir mi sizler için öğrendik. Bacoderm Krem, etken maddeleri sayesinde mantar hastalıklarını tedavi etmektedir.

Bacoderm Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Bacoderm kremi iltihaplı sivilceler için kullanabilirsiniz. Antibiyotik etkisi ile iltihapları kısa sürede kurutmaktadır.

Bacoderm Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Bacoderm kremin kaşıntıya iyi gelmediği söylenmektedir. Kaşıntı için uygun kremi doktorunuzdan isteyebilirsiniz.

Bacoderm Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Bacoderm Krem uçuk için kullanılmaz.

Bacoderm Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Bacoderm Krem, cilt üzerinde oluşan bakteri ve virüsleri yok etmektedir. Bu kremin leke giderici bir etkisi yoktur.

Bacoderm Krem Morluklara İyi Gelir Mi?

Düşme, çarpma ya da burkulma gibi durumlarda oluşan ağrı ve morluklar için Bacoderm krem kullanılabilir.

Bacoderm Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Bacoderm Krem yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Reçeteli ve reçetesiz olarak alınabilir.

Bacoderm Krem Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Bacoderm Krem aile hekimi yazabilir mi birçok kişi bilmek istemektedir. Bu kremi aile hekimleri de yazabilir.

Bacoderm Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Reçeteli alındığı zaman devlet tarafından ödenmektedir.

Bacoderm Krem Fiyatı Ne Kadar?

Bacoderm Krem fiyatı 41 TL’dir.

Bacoderm Krem Muadili Kremler Hangileri?

Bacoderm Krem muadili kremler hangileri öğrenmenizde fayda vardır. Bacoderm kremi bulamadığınız zaman Bactroban Krem, Mupiderm Pomad ve Mupobel kremi doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Bacoderm Krem Yan Etkileri Neler?

Bacoderm kremin ciddi yan etkileri pek görülmemiştir. Alerjisi olan kişilerde yanma hissi, kaşıntı, batma ve kızarıklık görülebilir.

Bacoderm Krem Kullananlar Yorumları Neler?

Bacoderm krem kullananlar yorumları neler araştırdık. Kremi kullananların kremden memnun olduğu açıkça görülmektedir. Düzenli kullanım ile yaşanan cilt sorunlarından 2 haftada kurtulmak mümkündür. Kullanıcılar yan etkileri yaşamadıklarını belirtmişlerdir.

İlginizi Çekebilir