26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıElocon krem mantara iyi gelir mi, yüze sürülür mü?

Elocon krem mantara iyi gelir mi, yüze sürülür mü?

Kortizon tipi bir hormon ilacı olan Elocon krem, deriye sürülerek kullanılmaktadır. Güçlü kortikosteroidler grubunda bulunduğu için bazı cilt problemleri nedeniyle oluşan kızarıklığı ve kaşıntıyı azaltmaktadır. Alerjik dermatit, sedef hastalığı ve atopik egzama gibi cilt hastalıklarını kısa sürede tedavi eden bu krem iltihaba ve şişliğe de iyi gelmektedir.

İçerikleri

Cilt üzerine uygulanan Elocon krem güçlü etkisi ile kısa sürede fayda sağlamaktadır. Kortizonlu bir krem olduğu için kesinlikle doktor tavsiye ile kullanılması önerilmektedir. Doktorun önerdiği şekilde kullanıldığında etkisi artmaktadır.

Elocon Krem Nedir?

Kullanım oranı arttığı için Elocon krem nedir öğrenmek isteyen kişi sayısı da artmıştır. 30 gramlık tüplerde satılan Elocon kremin etken maddesi Mometazon Furoat’tır. Etken maddesi sayesinde vücutta oluşan kızarıklığa, iltihaba ve şişliğe iyi gelmektedir. Alerjik dermatit, egzama ve sedef hastalığında etkisi kanıtlanmıştır. Uzman doktorlar tarafından reçete edilen Elocon kremin etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerin bu kremi kullanmamaları tavsiye edilmektedir. Şeker hastalığı olan kişilerin doktora sormadan kesinlikle kullanmaması önemlidir.

Elocon krem 5 günden fazla yüze sürülmemelidir. Hasar görmüş geniş cilt yüzeyinde uzun süre kullanım nedeni ile bu bölgelerde toksit etkiler görülebilir. Bu nedenle doktorunuz nasıl tavsiye ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir.

Elocon Krem Ne İçin Kullanılır?

Farklı cilt sorunlarını tedavi eden Elocon krem ne için kullanılır sizler için araştırdık. Ciltteki iltihabı azaltan Elocon krem egzama, sedef hastalığı ve atopik dermatit gibi cilt sorunlarını tedavi etmektedir. Güçlü etkisi ile ciltteki iltihabı da azaltmaktadır. Ciltteki alerjik reaksiyon, tahriş ve deri iltihabı gibi sorunlarda da Elocon krem kullanılmaktadır.

Elocon Krem Kortizonlu Mu?

Bir-çok kişi cilt için kortizonlu krem kullanmaktan çekinmektedir. Bu nedenle Elocon krem kortizonlu mu merak edilmektedir. Elocon krem Kortizon içeren bir kremdir. Bu sayede iltihaplı cilt sorularını tedavi etmektedir. Kortizonlu olduğu için doktor tarafından önerilmeden kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Elocon Krem Ne İşe Yarar?

Belirli cilt rahatsızlıkları nedeni ile oluşan kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve diğer rahatsızlıklar için Elocon krem kullanılabilir. Kortizonlu krem olduğu için doktor kontrolünde dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Yetişkinlerde ve çocuklarda sedef hastalığı ya da dermatit problemlerinin neden olduğu kızarıklık ve kaşıntı için de Elocon krem reçete edilmektedir.

Elocon Krem Neye İyi Gelir?

Güçlü etkisi ile kısa sürede faydasını gösteren Elocon krem neye iyi gelir öğrenmeden kremi kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Doktorunuz tarafından Elocon krem reçete edilmiş ise muhtemelen kaşıntı ve kızarıklık ile beraber egzama ve sedef hastalıkları sorunu yaşıyorsunuzdur. Elocon krem kafa sedefi sorununda da etkilidir.

Elocon Pomad (Krem) Nasıl Kullanılır?

Çok güçlü bir ilaç olduğu için Elocon pomad nasıl kullanılır doktora danışılması önerilmektedir. Kremin çocuklarda günde 1 defa ve en fazla 5 gün kullanılması tavsiye edilmektedir. Yetişkinlerde ise en fazla iki hafta kullanılmalıdır. Kremin uygulanacağı bölge ve eller yıkanmalıdır. Günde 1 kere ince bir tabaka halinde nazikçe cildinize sürünüz. Bu krem 2 yaşından küçük bebeklerde kullanılmaz.

Elocon Krem Kaç Gün Kullanılır?

Elocon krem çocuklarda günde bir kere ve en fazla 5 gün kullanılabilir. Yetişkinlerde de yine günde bir kere ve en fazla 2 hafta kullanılması tavsiye edilmektedir.

Elocon Losyon Kulak İçin Kullanımı Nasıldır?

Elocon losyon, deri üzerine damlatılarak kullanılması amacı ile hazırlanmıştır. Kortizon tipi hormon ilacı olan Elocon losyon dış kulak yolu kaşıntısı için kullanılmaktadır. Kremin kulakta nasıl kullanılacağına hastanın durumuna göre doktor karar vermektedir. Bu nedenle bir kullanım önerisi vermek doğru değildir.

Elocon Kremi Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Elocon kremi emziren anneler kullanabilir mi öğrendikten sonra kullanmak önemlidir. Emziren kadınlarda doktor yarar – risk ilişkisini değerlendirdikten sonra karar vermektedir. Yüksek dozlu tedavi uygulanacağı zaman emzirmeye ara verilmelidir.

Elocon Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Elocon krem zorunlu olmadığı sürede kesinlikle hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Tedavi esnasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza ya da eczacınıza danışmalısınız.

Elocon Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Elocon krem 2 yaş altındaki çocuklarda ve bebeklerde kullanılmamalıdır. Kortizon içerdiği için bebeklere yan etkileri olabilir.

Elocon Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Elocon krem kesinlikle pişik için kullanılmaz. Pişik için uygun kremi doktorunuza reçete ettirebilirsiniz.

Elocon Krem Yanıklara İyi Gelir Mi?

Elocon krem yanıklara iyi gelir mi merak edildiği için araştırdık. Bu krem yanıklarda kullanılmaz.

Elocon Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Elocon krem virüs ve mantar kaynaklı sorunlara iyi gelmez. Mantar hastalığı önemli bir sağlık sorunudur. Bunun için doktora muayene olarak uygun ilaçları reçete ettirebilirsiniz.

Elocon Krem Basura İyi Gelir Mi?

Makat ve rektum bölgelerinde bulunan damarların şişmesi ve genişlemesi ile ortaya çıkan basur ağrılı bir hastalıktır. Basur genelde başka hastalıklarla karıştırılmaktadır. Bu nedenle bir doktora muayene olmakta fayda vardır. Elocon krem bir cilt kremidir. Basur ise bir damar hastalığıdır. Bu nedenle Elocon krem basura iyi gelmez.

Elocon Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Cilt sorunlarını tedavi ettiği için Elocon krem sivilceye iyi gelir mi araştırılmaktadır. Ancak bu krem sivilceleri tedavi etmez.

Elocon Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Elocon krem lekeler için kullanılmaz.

Elocon Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Uçuk, tedavisi olmayan bulaşıcı bir hastalık türüdür. Uçurun tedavisi antiviral ilaçlarla mümkündür. Elocon krem uçuk için kullanılan bir krem değildir.

Elocon Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Elocon krem uyuz için kullanılmaz.

Elocon Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Elocon krem kaşıntıya iyi gelir mi diye soranları mutlu edecek cevabı verelim: Elocon krem kaşıntıya iyi gelir. Sedef, egzama ya da atopik dermatit hastalıkları nedeni ile oluşan kaşıntıları azaltmaktadır. Bu aşamada doğru kullanım önemlidir.

Elocon Krem Hangi Bölgelerde Kullanılır?

Elocon krem geniş cilt yüzeylerinde uzun süre kullanılmamalıdır. Ayrıca kasık ve koltuk altı bölgelerinde de kısa süreli kullanılmalıdır. Elocon krem yüze sürülebilir. Ancak bu bölgede de uzun süreli kullanılması önerilmez.

Elocon Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Genital bölge hassas bir bölgedir. Bu nedenle Elocon krem genital bölgede kullanılır doktorunuzdan öğrenmeden kullanmayın. Bu kremin genital bölgede kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Elocon Krem Vitiligo İçin Kullanılır Mı?

Elocon krem vitiligo için kullanılmaz.

Elocon Krem Alerji İçin Kullanılır Mı?

Elocon krem, alerjik dermatit gibi bazı iltihaplı deri hastalıklarına iyi gelmektedir. Alerji nedeni ile oluşan kaşıntı ve tahrişi azaltmaktadır.

Elocon Krem Alerji Egzama Kullanılır Mı?

Atopik dermatit de denilen alerjik egzama hastalığında Elocon krem etkilidir. Doktorun önerdiği şekilde kullanıldığı zaman kısa sürede etkisini göstermektedir.

Elocon Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Elocon krem Kortizon içerdiği için vajinaya sürülmemelidir.

Elocon Krem Nereye Sürülür?

Bir-çok kişi kortizonlu olduğu için Elocon krem nereye sürülür iyi öğrenmek istemektedir. Bu krem deri üzerine sürülerek kullanılmalıdır. Genital bölge, vajinal bölge ve anal bölge dışında cilt üzerinde kısa süreli kullanılmalıdır.

Elocon Krem Yüze Sürülür Mü?

Gözlerle temas ettirilmemesi gereken Elocon krem yüz bölgesinde kullanılabilir. Ancak bu kremi 5 günden fazla yüzünüze sürmeyiniz.

Elocon Krem Dudağa Sürülür Mü?

Elocon krem dudağa sürülmez.

Elocon Krem Saça Sürülür Mü?

Elocon krem saça sürülmez. Bu kremin losyon formu satılmaktadır. Saçlı deride oluşan sorunlar için doktorunuza danışarak Elocon losyon kullanabilirsiniz.

Elocon Losyon Saç Çıkarır Mı?

Elocon losyon kızarıklık, kaşıntı ve egzama gibi sorunları tedavi etmektedir. Ancak bu kremin saç çıkarma özelliği yoktur.

Elocon Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Elocon krem reçete ile alındığı zaman devlet karşılamaktadır.

Elocon Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Elocon kremin eczane dışında satışı yoktur. Reçetesiz olarak da Elocon kremi alabilirsiniz.

Elocon Krem Fiyatı Ne Kadar?

Elocon krem fiyatı 35 TL’dir.

Elocon Krem Muadili Kremler Hangileri?

Elocon krem muadili kremler sayesinde tedavinize ara vermeden devam edebilirsiniz. Elocon kremi bulamadığınız zaman

  • Risonel sprey,
  • Risone sprey,
  • Nazoster sprey,
  • Nazofix sprey ve
  • Monalix sprey kullanabilirsiniz.

Tabiki bu konuda doktorunuzun onayını almanız önemlidir.

Elocon Krem Endikasiyonları (Yan Etkileri) Neler?

Elocon krem Endikasyonları çok nadir görülmektedir. Cildi hassas olan kişilerde deride tahriş, deride kuruluk ve ağız çevresinde dermatit görülebilir. Krem kullanımı bırakıldığı zaman bu yan etkiler ortadan kaybolur.

Elocon Krem Kullananlar Yorumları Neler?

Elocon krem kullananlar yorumları neler baktığımızda, kremin memnuniyetinin yüksek olduğunu görüyoruz. Düzenli kullanım ile cilt sorunlarından kurtulan kullanıcılar, yan etki sorunu yaşamadıklarını belirtmektedirler.

İlginizi Çekebilir: