18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıArnavut kremi nasıl yapılır, kullananların yorumları neler?

Arnavut kremi nasıl yapılır, kullananların yorumları neler?

Son zamanlarda kadınların dikkatini fazlası ile çeken Arnavut kremi, çok eski zamanlardan bu yana hem cildi beyazlatmak hem de cilt lekelerini gidermek için kullanılan bir kremdir. Eczanelerde ve dermokozmetik mağazalarda reçetesiz bir şekilde satılan Arnavut kremi ne işe yarar? Arnavut kremi nasıl kullanılır?

İçerikleri

Halk arasında aklık kremi de denilen Arnavut kremi, son zamanlarda adından sıkça söz ettirmeye başlamıştır. Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar gelen Arnavut kremi temelde cildi beyazlatmak için kullanılmaktadır. Ancak bu kremin cilt beyazlatmak dışında farklı faydaları da bulunmaktadır.

Arnavut Kremi Nedir?

Birçok kişi tarafından bilinmediği için Arnavut kremi nedir sorusu çeşitli forumlarda araştırılmaktadır. Cildinin renk tonunu eşitlemek ve ciltteki kızarıklıklarından kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği Arnavut kremi uzmanlar tarafından da onaylanmıştır. Cildi beyazlattığı için önerilen Arnavut kremi leke giderme konusunda da etkilidir.

Osmanlı döneminde yaşayan Balkan göçmeni kadınlar tarafından keşfedilen Arnavut kremi, cilt güzellikleri ile popüler olan Balkan kadınları sayesinde yaygınlaşmıştır. Birçok faydası bulunan Arnavut kreminin içerisinde yüksek oranda civa bulunmaktadır. Bu nedenle çok dikkat edilmelidir. İnternet ortamında kremin sahteleri satılmaktadır. Sahte Arnavut kremi cilde zarar vereceği gibi dişleri çürütür ve kansere bile neden olabilir.

Arnavut Kremi Ne İşe Yarar?
Arnavut Kremi Ne İşe Yarar?

Arnavut Kremi Ne İşe Yarar?

Hemen her kadının merakla araştırdığı Arnavut kremi ne işe yarar sorusuna çeşitli yanıtlar verilebilir. Çünkü Arnavut kremi bir anlamda çok yönlü bir kremdir. Genel olarak güneş nedeniyle oluşan çil ve leke problemleri için kullanılan Arnavut kremi, bu lekelerin kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Zamanında İbni Sina tarafından geliştirilen formül sayesinde Arnavut kremi sedef ve egzama sorunlarına da iyi gelmektedir.

Zamanla geliştirilen Arnavut kremi içerisine arbutin eklenmiştir. Doğal içeriği ile dikkat çeken Arnavut kremi sivilcelere, kırışıklığa, cilt lekelerine iyi gelirken cildin nemlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede cildin daha taze ve güzel görünmesini sağlamaktadır.

Arnavut Kremi İçinde Ne Var?

Arnavut kremi içinde ne var öğrenerek kremi içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Arnavut kreminin sahtesi de yapıldığı için satın alacağınız kremin içeriğine mutlaka bakmalısınız. Arnavut kremi içinde Lanonin, beyaz kil, Arbutin, vazelin, neven yağı ve portakal suyu yer almaktadır.

Orijinal Arnavut Kremi Tarifi Nedir, Nasıl Yapılır?
Orijinal Arnavut Kremi Tarifi Nedir, Nasıl Yapılır?

Orijinal Arnavut Kremi Tarifi Nedir, Nasıl Yapılır?

Sahte Arnavut kremi almaktan ve kremin yan etkilerinden korkuyorsanız, orijinal Arnavut kremi tarifi nedir, nasıl yapılır öğrenerek içeriği temiz bir krem elde edebilirsiniz. Evinizde yapabileceğiniz Arnavut kremi için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • Portakal suyu
  • Vazelin
  • Neven yağı
  • Beyaz kil
  • Arbutin yağı

Yarım çorba kaşığı kadar vazelin ve Lanonin eritilir. İçerisine 2 tatlı kaşığı beyaz kil ile 2 tatlı kaşığı portakal suyu eklenir. Kıvamı biraz arttıktan sonra içerisine kalan yağlar eklenerek karışım kavanoza koyulur. Hazır olan Arnavut kremi soğuduğu zaman buzdolabına koyabilirsiniz.

Arnavut Kremi Günde Kaç Defa Kullanılır?

Arnavut kreminin kullanımı çok kolaydır. Ancak Arnavut kremi günde kaç defa kullanılır öğrenerek buna göre kullanmanız gerekmektedir. Arnavut kremini nemlendirici gibi günde 2 kere kullanabilirsiniz. Ancak Arnavut kremini aynı saatlerde kullanmaya özen gösteriniz.

Arnavut Kremi Kaç Günde Etki Eder?

Birçok faydası olan Arnavut kremini ovalayarak cildinize sürdükten 2 saat sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Uzmanlara danışmadan kullanılmaması gereken Arnavut kremi düzenli kullandığı zaman 2 ay içerisinde etkisini göstermektedir.

Arnavut Kremi Faydaları Neler?

Arnavut kremi doğal bir içeriğe sahiptir. İçeriğindeki doğal özler sayesinde birçok etkisi olan Arnavut kreminin temel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cildi beyazlatmaya yardımcı olur.
  • Sivilcelere iyi gelir.
  • Güneş lekelerine iyi gelir.
  • Cilt lekelerine iyi gelir.
  • Cildi tazeler.
  • Cildi nemlendirir.
  • Akneleri ve siyah noktaları temizler.
  • Cildin pürüzsüz ve doğal bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Arnavut Kremi Koltuk Altı İçin Kullanılır Mı?

Cildi beyazlatarak renk tonunu eşitleyen Arnavut kremi koltuk altı için kullanılır sorusu merak edilmektedir. Arnavut kremini koltuk altı kararmaları için kullanabilirsiniz. Önerildiği şekilde kullandığınız zaman 2-3 ay içerisinde etkisini görebilirsiniz.

Arnavut Kremi Göz Altına Sürülür Mü?

Cilt yapısından ya da yorgunluktan göz altında kararmalar meydana gelebilir. Kadınlar bu kararmaları makyajla kapatsalar da, erkekler için böyle bir şans yoktur. Göz altı kararmalarından Arnavut kremi sayesinde kurtulabilirsiniz.

Arnavut Kremi Beyazlatır Mı?

Arnavut kremi beyazlatır merak edilmektedir. Arnavut kreminin tasarlanma amaçlarından biri de cildi beyazlatmaya yardımcı olmasıdır. İçeriğindeki doğal özler sayesinde cilt rengini açarak renk eşitsizliğini gidermektedir.

Arnavut Kremi Göz Altı Morluklarına İyi Gelir Mi?

Birçok kişide çeşitli nedenlere bağlı olarak göz altı morlukları görülmektedir. Bu durumdan rahatsız olan kişiler, göz altı morluklarından nasıl kurtulacağını araştırmaktadır. Arnavut kremini kullanarak göz altı morluklarından kurtulabilirsiniz. Arnavut kremini düzenli kullandığınız zaman göz altı morluklarının azaldığını göreceksiniz.

Arnavut Kremi Lekelere İyi Gelir Mi?

Arnavut kremi temelde sedef ve egzama gibi hastalıkları iyileştirmesi ve cildi beyazlatması için oluşturulmuştur. Arnavut kreminin bir diğer faydası ise lekelere iyi gelmesidir. Güneş sonrası oluşan lekeler ve sivilce lekeleri gibi sorunlar için Arnavut kremini kullanabilirsiniz.

Arnavut Kremi Sivilceye İyi Gelir Mi?

Cildi tazeleyen ve cilde güzel bir görünüm kazandıran Arnavut kremi, ciltte çeşitli nedenlerle oluşan sivilcelere iyi gelmektedir. Arnavut kremini günde kere kullanarak 2-3 aya kadar etkisini görebilirsiniz.

Arnavut Kremi Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Son zamanlarda en çok Arnavut kremi genital bölgeye sürülür sorusu ile karşılaşıyoruz. Arnavut kremi, genital bölgenin pH dengesini etkileyebileceği için genital bölgeye sürülmemelidir.

Arnavut Kremi Hamileler Kullanabilir Mi?

Arnavut kremi, içerisinde koruyucu madde ya da kimyasal herhangi bir şey olmadığı için hamileler tarafından kullanılabilir.

Arnavut Kremi Dişlere Zarar Verir Mi?

Arnavut kreminin faydaları dışında bazı olumsuz etkilerinin da olduğu düşünülmektedir. Ancak tamamen doğal içerikli orijinal Arnavut kreminin dişlere herhangi bir zararı olmaz. Sahte Arnavut kremleri içerisinde yüksek oranda cıva kullandığı için dişlere zarar verebilir.

Arnavut Kremi Alerji Yapar Mı?

Arnavut kremi doğal içerikli olduğu için herhangi bir yan etki yapmaz. Ancak kremin içeriğinde bulunan maddelere karşı alerjisi olan kişilerin doktora danışmadan Arnavut kremi kullanmamaları önerilmektedir.

Arnavut Kremi Sivilce Yapar Mı?

Arnavut kremi sivilce yapar diye tereddüt eden kişiler bulunmaktadır. Ancak Arnavut kremi sivilceye neden olmaz. İçiniz rahat bir şekilde bu kremi kullanabilirsiniz.

Arnavut Kremi Aktarlarda Bulunur Mu?

Aklık ya da Bulgar kremi de denilen Arnavut kremi hazır bir şekilde aktarlarda bulunmaktadır.

Arnavut Kremi Eczanelerde Satılıyor Mu?

Arnavut kremi Eczanelerde satılıyor mu merak konusudur. Arnavut kremini reçetesiz bir şekilde eczanelerden satın alabilirsiniz.

Orijinal Arnavut Kremi Hangisi?

Piyasada birçok markaya ait Arnavut kremi bulunmaktadır. Bu nedenle orijinal Arnavut Kremi Hangisi merak edilmektedir. Orijinal bandrollü hologramlı ve faturalı Arnavut kremlerini almaya özen göstermelisiniz. Piyasada birçok farklı markanın ürünü bulunmaktadır. Ürünü eczanelerden alırsanız güvenilirliğinden emin olabilirsiniz.

Arnavut Kremi Kullananların Yorumları Neler?

Arnavut kremi kullananların yorumları genel itibari ile olumludur. Kremi iki üç ay düzenli kullanan kişiler, kremin beyazlatıcı ve leke giderici etkilerini en iyi şekilde gördüklerini belirtmektedirler. Yorumlarda orijinal Arnavut kreminin öneminden de bahsedilmiştir.

Bunlar da ilginizi çekebilir!