19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıFito krem cilt sorunları için nasıl kullanılır? Faydaları

Fito krem cilt sorunları için nasıl kullanılır? Faydaları

Fito krem cilt sorunları için hücre yenileyici özelliği ile hızlı iyileşme sağlayan bir kremdir. Pekiyi, Fito krem nedir, cilt sorunları için nasıl kullanılır? Fito krem ile ilgili merak edilenler haberimizde.

İçerikleri

Cilt problemleri zaman zaman hepimizin canını sıkabilir. Sivilceler, yara, yanık, çizik ya da cilt lekeleri en fazla karşılaştığımız sorunlardandır. Bu tarz durumlar ile mücadele etmemizi sağlayan pek çok krem eczanelerde yerini alır. Fito krem cilt sorunları için bu noktada imdadımıza koşan bir kurtarıcıdır. Son zamanlarda birçok kişi için vazgeçilmez olan fito krem cilt üzerinde meydana gelen hasarları giderme konusunda oldukça başarılıdır. Pekiyi, Fito krem nedir, Fito krem cilt sorunları için nasıl kullanılır?

Fito Krem Nedir?

Fito krem reçetesiz satılan ve eczanelerin üst raflarında kendine yer edinmiş mucizevi bir kremdir. Dermatologların da sıklıkla tavsiye ettiği bu kremin içeriğinde etilenglikol, buğday ekstresi, lavanta esansı, monifenil eter bulunmaktadır. 40 gramlık tüplerde satışa sunulan fito krem cilt hücrelerini yenileme özelliğine sahiptir. Cilt üzerinde yüzeysel şekilde meydana gelen ve çok ciddi olmayan hasarların hızlı şekilde tedavisi için kullanılır. Günlük hayatımızda başımıza gelebilecek ufak kazalar sonucunda cildimiz üzerinde kesikler, yanıklar, çizikler oluşabilir. Fito krem hem bu sıkıntıları tedavi edecek hem de sonrasında iz kalmasının önüne geçecektir. Yenilenmiş olan cilt dokusu da böylece daha sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.

Fito Krem Cilt Sorunları İle Nasıl Başa Çıkar?

  • Fito krem sivilce ve akneler ile mücadele noktasında en büyük yardımcınız olabilir. Hem tedavi edici hem de sivilce ve aknelerden kaynaklı izleri yok edici özelliği sayesinde oldukça başarılıdır.
  • Ameliyat sonrası kalan yara ve kesik izleri de fito krem ile tedavi edilebilecek sorunlardan biridir.
  • Ciltte var olan lekelerin tedavi edilmesinde kullanılır.
  • Pek çok kişi dudak kuruması ve çatlamasından yana mustariptir. Fito krem dudaklarınıza bakım yapar ve yumuşatarak, çatlakları yok eder.
  • Yanık, yara ve cilt üzerinde oluşan sıyrıkların iyileşmesini sağlayarak cildin eski haline kavuşmasını sağlar.
  • Bazı kozmetik ürünlerin yanlış kullanımı sonucunda cilt üzerinde meydana gelen hasar ve tahrişlerin giderilmesinde kullanılabilir.
  • Cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin giderilmesini ve cildin parlak ve daha canlı görünmesini sağlar. Aynı zamanda renk eşitleyici özelliği de bulunmaktadır.
  • Herhangi bir nedenden dolayı cilt üzerinde oluşan kaşıntılardan dolayı meydana gelebilecek tahriş ve kızarıklığı giderir.
  • Kalça, karın ve bacak gibi bölgelerde yer alan çatlakların düzelmesine yardım eder.
  • Emziren annelerin kâbusu olan meme ucu yaralarını iyileştirir ve bölgeyi yumuşatır. Ancak bebek emzirileceği zaman meme ucu mutlaka yıkanmalı ve emzirme sonrası krem yeniden uygulanmalıdır.

Fito Krem Cilt Sorunları İçin Nasıl Kullanılır?

Fito krem satın alınırken mutlaka eczacınıza danışmanız gerekmektedir. Böylece hangi dozda, ne sıklıkla kullanmanız gerektiği hakkında net bir bilginiz olur. Çünkü herkesin cilt problemi farklıdır ve ona göre de tedavinin şekli değişkenlik gösterebilir. Kremi cildinize uygulamadan önce, bölgeyi iyice yıkamalı ve temiz olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra yeterli miktarda almış olduğunuz fito kremi cildinize hafif hareketler ile masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Olması gerekenden fazla fito krem kullanmanız halinde cildinizde alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabileceği gibi, tedavinizden de istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Bu nedenle fito kremi uygun miktarda ve düzenli şekilde kullanmanız son derece önemlidir. Fito krem kullanmaya başlamadan önce mutlaka prospektüsünü okumalı, cildinizde beklenmedik bir reaksiyon ortaya çıktığında ise kremi kullanmayı bırakmalı, vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız.

Fito Krem Yan Etkileri