28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıZovirax krem ağız, burun içine, dudağa, yüze sürülür mü?

Zovirax krem ağız, burun içine, dudağa, yüze sürülür mü?

Zovirax krem, uçuk virüsünün hem gelişimini hem de yayılımını engellemeye yarayan aniviral özellikli bir kremdir. Etken maddesi Asiklovir olan Zovirax krem nerelerde kullanılır? Zovirax kremin faydaları nelerdir? Zovirax krem nasıl kullanılır? Aklınıza takılan tüm Zovirax krem sorularının cevaplarını sizler için hazırladık.

İçerikleri

Antiviraller denilen ilaç grubuna ait olan Zovirax krem, Herpes simpleks virüsü nedeniyle oluşan enfeksiyonları ve uçukları tedavi etmektedir. Hem dudak hem de yüz bölgesinde oluşan uçukları iyileştiren krem uçukların tekrarlanmasını önleyemez. Doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilen Zovirax krem hakkında tüm merak edilenleri bir araya getirdik.

Zovirax Krem Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Genelde uçuk tedavisi için reçete edilen Zovirax krem nedir, ne için kullanılır sorusuna çeşitli cevaplar verilebilir. 12 yaş ve üzeri bireylerde kullanılması önerilen Zovirax antiviral bir kremdir. İçeriğinde bulunan etken maddesi sayesinde uçuk tedavisinde etkilidir. Herpes simplex yani HVS tip 1-2, genital herpes, varicella zoster, herpes labialis gibi uçuğa neden olan virüslere karşı oldukça etkilidir.

Deri enfeksiyonları için de kullanılan Zovirax krem, 2 gramlık pompalı tüp şeklinde satılmaktadır. Reçeteli ve reçetesiz alınabilen kremin doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilmektedir. En iyi uçuk kremlerinden biri olan Zovirax kremi devlet karşılamamaktadır. Kısa sürede etkisini gösteren Zovirax kremin kullanım alanları ve faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Uçuğa neden olan virüsün gelişimini ve yayılımını önler.
  • Üreme organlarında ve genital bölgede görülen uçukların tedavisinde etkilidir.
  • Uçuk enfeksiyonunu geçirir.
  • Burun bölgesinde oluşan uçukları kurutur.
  • Dudak çevresinde oluşan uçukları geçirir.
  • HSV tip 1-2 virüsünün uçuğa neden olmasını engeller.

Zovirax Krem Ne İşe Yarar?

Uçuk ve ateş kabarcıklarını hemen tedavi eden Zovirax krem ne işe yarar sıralayacağız. Yaraların iyileşme sürecini kısaltan Zovirax ağrı, yanma, karıncalanma, kaşıntı gibi sorunları da azaltır. Antiviral özelliğe sahip olan Zovirax kremin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Uçuğun tekrarlamasının önüne geçer.
  • Cilt sağlığını korur.
  • Cilt üzerinde meydana gelecek kötü görünümü engeller.
  • Vücudun çeşitli bölgelerindeki enfeksiyonu yok eder.
  • Cildin canlanmasına yardımcı olur.
  • Cilt rengini düzeltir.
  • İltihabı kurutur.
Zovirax Krem Nerelerde Kullanılır?
Zovirax Krem Nerelerde Kullanılır?

Zovirax Krem Nerelerde Kullanılır?

Zovirax kremi kullanırken kullanım alanlarına dikkat edilmelidir. Yanlış yerde ve yanlış hastalıklarda kullanılması çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu nedenle doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Zovirax krem ilk defa ya da tekrarlayan genital Herpes ile Herpes labialis deri enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Yüz bölgesinde genelde burun ve ağız çevresinde, genital bölgede ve üreme organlarında Zovirax kullanılabilir.

Zovirax Krem Ağız İçine Sürülür Mü?

Etkisini hemen gösteren Zovirax krem ağız içine sürülür merak edenler için hayır yanıtını verebiliriz. Zovirax göz, ağız içi ve vajina içi gibi alanlarda tahrişe neden olabileceği için önerilmez. Yanlışlıkla göz içerisine sürüldüğünde bol su ile yıkanmalıdır.

Zovirax Krem Burun İçine Sürülür Mü?

Ağızdaki uçukta olduğu gibi burun uçuğu da HSV virüsünden kaynaklanmaktadır. Kremin prospektüsü incelendiğinde burun etrafında oluşan uçukların tedavi edildiği aktarılmaktadır. Burun içine zovirax sürülebileceği ile ilgili içeriğinde herhangi bir bilgi yoktur. Bu nedenle doktorunuza danışarak kullanmanız önemle tavsiye edilmektedir.

Zovirax Krem Yüze Sürülür Mü?

Uçuk sorunu yaşayan kişiler tarafından kullanılan ve olumlu yorumlar alan zovirax krem yüze sürülür önemlidir. Uçuk sorunu yaşayan hastalarda yüzün ve dudağın etkilenen dış yönlerine zovirax krem sürülebilir.

Zovirax Krem Dudağa Sürülür Mü?

Uçuklar genelde dudakta ve dudak çevresinde görülmektedir. Bu nedenle Zovirax krem dudağa sürülür mü merak edilmektedir. Zovirax kremin dudak uçuklarına sürülmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Zovirax Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Zovirax krem çeşitli sorunlarda kullanılan etkili bir kremdir. Ancak bu kremin sivilce tedavisinde etkisi yoktur. Sivilce sorunları için doktorunuza danışarak uygun kremi kullanmanız gerekmektedir.

Zovirax Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Hamilelik döneminde en sık görülen sorunların başında uçuk gelmektedir. Genital bölgede, ağız çevresinde ya da dudaklarda görülebilen uçuk bebeğe herhangi bir zarar vermez. Anne adayları uçuk sorunundan kurtaracak zovirax krem hamilelikte kullanılır bilmek istiyor. Hamilelik döneminde bu kremin kullanılması önerilmez. Çok gerekli olduğu durumlarda ise sadece doktor önerisi ile kullanılır.

Zovirax Krem Uçuğu Kaç Günde Geçirir?

Kişiye sıkıntılar yaşayan uçuktan bir an önce kurtulmak istemeniz son derece normaldir. Etkisi kanıtlanan zovirax krem uçuğu düzenli kullanılırsa 2-3 gün içerisinde geçirir.

Zovirax Krem Yaraya İyi Gelir Mi?

Yetişkin ve ergenlerde uçuk tedavisinde kullanılan Zovirax krem uçuğun neden olduğu yaralara iyi gelir. Yaraların iyileşme sürecini hızlandıran Zovirax krem bir yandan da kaşıntı, yanma, ağrı ve karıncalanma sorunlarına iyi gelir.

Zovirax Kremi SGK Karşılıyor Mu?

Birçok krem ve ilaç SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaktadır. Reçeteli ve reçetesiz alınabilen Zovirax krem SGK maalesef karşılamıyor. Bu kremi kendi paranızla almanız gerekmektedir.

Zovirax Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Yukarıda da söylediğimiz gibi Zovirax kremi eczanelerden reçetesiz olarak alabilirsiniz. Ancak kullanmadan önce doktora danışmanız sağlığınız açısından önemlidir.

Zovirax Uçuk Kremi Kullanılamayan Bölgeler!