Ana SayfaKadınCilt BakımıProcto Glyvenol krem cilde, yüze, vajinaya sürülür mü?

Procto Glyvenol krem cilde, yüze, vajinaya sürülür mü?

Procto Glyvenol, etken maddesi Tribesonid ve Lidokain hidroklorür olan bölgesel uyuşma sağlayan bir kremdir. Dış ve iç hemoroidlerin tedavisinde etkili olan Procto Glyvenol nasıl kullanılır? Procto Glyvenol nereye sürülür ve etkisini ne zaman gösterir?

İçerikleri

Procto Glyvenol hücre zarında bulunan sinirlerin hem oluşumunu hem de iletimini engelleyen  ağrıyı azaltır. Lokal anestezik bir krem olan Procto Glyvenol genelde doktorlar tarafından tedavi amacıyla reçete edilmektedir. Beyaz renkli ve karakteristik kokuya sahip olan kremin tüm detaylarını sizlere aktarıyoruz.

Procto Glyvenol Nedir, Ne İçin Kullanılır?

30 gramlık tüp içerisinde satılan Procto Glyvenol nedir, ne için kullanılır konusu takipçilerimiz tarafından merak edilmektedir. Kremin etken maddelerinden yukarıda bahsettik. Kremdeki yardımcı maddeler stearik asit, saf su, sorbitol solüsyonu, propil paraben ve sorbitan stearattır. Procto Glyvenol’ün etken maddelerinden olan tribenosid sayesinde kan damarlarında oluşan iltihaplanma ve ağrı engellenir.

Bir diğer etken madde lidokain ise hemoroid yani basur nedeni ile oluşan acı, ağrı ve kaşıntıyı azaltır. Lokal anestezik bir krem grubunda yer alan Procto Glyvenol aşağıda sıralayacağımız şu durumlar için kullanılmaktadır:

  • Vasküler tonusunun düzenlenmesinde etkilidir.
  • Hemoroid nedeniyle oluşan kaşıntı, acı ve ağrıyı tedavi eder.
  • Hem iç hemoroid hem de dış hemoroid tedavisinde etkilidir.
  • Küçük kan damarlarında oluşan iltihaplanmayı ve ağrıyı giderir.
  • Damar şişliğinin tedavi edilmesinde etkilidir.

Procto Glyvenol Nasıl Kullanılır?

Procto Glyvenol nasıl kullanılır önemli bir konudur. Kullanım konusunda öncelikle doktorunuzun önerisini dikkate almalısınız. Doktorunuz gerekli dozu ve kullanım süresini hastalığınıza göre belirler. Doktor önerisi olmadığı durumlarda Procto Glyvenol rektal olarak uygulanır.

İç hemoroidlerin tedavisi için yanında bulunan kanülle uygulanmaktadır. Kanül Procto Glyvenol tüpe takılır. Kullanmaya başlamadan önce koruyucu kapak çıkarılır. Kullanımdan sonra ise kapak yerine geri takılır.

Procto Glyvenol Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Hemoroid tedavisinde kullanılan Procto Glyvenol kremin vajinaya sürülüp sürülemeyeceği merak konusudur. Hemen bu konuya açıklık getirelim. Procto Glyvenol kremin vajinaya sürülmesi önerilmemektedir.

Procto Glyvenol Krem Cilde Sürülür Mü?

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre Procto Glyvenol kremin cilde sürülmemelidir. Bu krem genital bölge kullanımına uygundur.

Procto Glyvenol Krem Nereye Sürülür?
Procto Glyvenol Krem Nereye Sürülür?

Procto Glyvenol Krem Nereye Sürülür?

Procto Glyvenol krem nereye sürülür konusu oldukça önemlidir. Çünkü yanlış yerlerde kullanım istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Dış ve iç hemoroidlerin tedavisinde önerilen Procto Glyvenol rektal-anal bölgedeki kaşıntı, ağrı ve acı için sürülebilir.

Procto Glyvenol Krem Ne Zaman Etki Eder?

Lokal anestezik bir krem olan Procto Glyvenol sürüldüğü anda etki etmeye başlar. 20-30 dakika içerisinde de ağrıyı azaltmaya başlar. Sürüldükten sonra ortalama olarak 8-10 saat ağrıyı azaltır.

Procto Glyvenol Ne Kadar Süre Kullanılır?

Kısa sürede etkisini gösteren Procto Glyvenol ne kadar süre kullanılır diye merak edenler için herhangi bir süre olmadığını söyleyelim. Kortizon içermeyen Procto Glyvenol kremin herhangi bir yan etkisi de olmadığı için uzun süre kullanılabilir. Günde iki kez krem ilgili bölgeye sürülebilir.

Procto Glyvenol Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Procto Glyvenol kremin hamileliğin ilk 3 ayında kullanılması önerilmez. Hamileliğin 4.ayından sonra ise önerilen dozun aşılmaması şartıyla kullanılabilir.

Procto Glyvenol Krem Emzirirken Kullanılır Mı?

Procto Glyvenol kremi içerdiği etken maddeler sebebiyle emzirenlerde kullanımı doktor tavsiyesi ile olmaktadır.

  • Tribenosid etken maddesi sebebiyle lütfen riskleri ve faydaları hakkında doktorunuzla görüşün.
  • Lidokain etken maddesi sebebiyle lütfen riskleri ve faydaları hakkında doktorunuzla görüşün.

Procto Glyvenol Ne Zaman Kullanılmamalıdır?

Procto Glyvenol Kreme karşı aşırı duyarlılık bir kontrendikasyondur. Buna ek olarak, eğer aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz Procto Glyvenol krem kullanmayın;

  • 12 yaşın altındaki çocuklar
  • Açık yaralar veya hasarlı alanlar

Procto Glyvenol Kremin Yan Etkileri Neler?

Her kremin yan etkisi olabileceği için Procto Glyvenol kremin yan etkileri neler bilinmesinde fayda vardır. İçeriğinde bulunan etken maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olan kişilerde bazı yan etkiler görülebilir. Herhangi bir yan etki görüldüğü anda krem kullanımı durdurularak doktora danışılmalıdır. Procto Glyvenol kremin olası yan etkileri şunlardır:

  • Nefes almada güçlük
  • Yüz, boğaz, dil ve dudakta şişme
  • Ciltte yoğun kaşıntı
  • Düzensiz kalp atışları
  • Kaşıntı
  • Yanma
  • Kızarıklık

Procto Glyvenol Ne İçin Kullanılır?