26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkAnestol krem uçuğa, basura iyi gelir mi? Vajinaya sürülür mü?

Anestol krem uçuğa, basura iyi gelir mi? Vajinaya sürülür mü?

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Anestol merhem ciltte meydana gelmiş olan yıpranmaların, yanıkların, tahrişlerin ve yaraların iyileşmesini sağlar. Kullanım alanı oldukça yaygın olan Anestol merhem ne işe yarar? Nerelerde kullanılır?

İçerikleri

Etken maddesi lidokadin hidroklorür olan Anestol merhem uygulandığı alanda hissizleşme sağlamaktadır. 3-5 dakika içerisinde etkisi gösteren Anestol lokal anestezik bir kremdir. Yara, kaşıntı, yıpranma, tahriş gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak kullanılabilir.

Anestol Merhem Nedir, Ne İşe Yarar?

Kullanıldığı bölgeyi uyuşturma özelliği olan anestol merhem nedir, ne işe yarar detaylı olarak anlatacağız. Etken maddesi olan lidokain ile vücuttaki sinir sinyallerini bloke eden Anestol, mukozalarda ve ciltte geçici uyuşma ile his kaybına neden olur. 30 gramlık alüminyum tüplerde satışa sunulan kreme eczanelerden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Lokal uyuşturucu özelliği olması sebebi ile ağda ya da kulak deldirme sırasında kullanılması önerilen Anestol pomadı son dönemlerde kadın platformlarında sıkça görmüş olabilirsiniz. Uzman doktorlar tarafından çeşitli amaçlarla reçete edilen kremin içerisinde propil paraben, metil paraben, polietilen glikol 1500 ve propilen glikol bulunmaktadır. Kullanıcılarının memnun kaldığı Anestol pomadın faydaları şunlardır:

  • Meme ucu çatlaklarına iyi gelir.
  • Basur acısını azaltır.
  • Güneş yanıkları acısına iyi gelir.
  • Böcek sokmalarına ve böcek ısırmasına iyi gelir.
  • Zehirli bitki alerjisine iyi gelir.
  • Küçük kesikler, sıyrıklar, tahrişlerde etkilidir.
  • Dudak çatlaklarını tedavi eder.

Anestol Krem Nerelerde Kullanılır?

Kullanım alanı yaygın olan Anestol krem nerelerde kullanılır öğrenmeniz önemlidir. Anestol merhem mukozanın ve derinin yüzeysel yanıkları, kaşıntı, anüs, dudak ağrısı ve çatlakları, meme ucu, soluk borusuna tüp yerleştirilmesi gibi işlemlerde kullanılır. Kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız ve doktorun önerdiği miktarda kullanmanız önerilir.

Anestol Pomad Nasıl Uygulanır?

Son dönemlerin popüler kremlerinden biri olan Anestol pomad nasıl uygulanır öğrenmeden kullanılmamalıdır. Anestol pomad doktor tarafından reçete edilmiş ise doktorun önerdiği dozda kullanılmalıdır. Doktorunuza danışmadan doz ve süre değişikliği asla yapmayın.

Kremi kendi kendinize uygulayacağınızda mutlaka kullanma talimatlarını okuyun. Kullandığınız zaman etkisini hiç görmezseniz ya da çok yüksek etki görürseniz mutlaka doktorunuza bilgi veriniz. Kremi kullanacağınız bölgeyi temizleyerek kurulayın. İnce bir tabaka halinde kremi ilgili bölgeye sürün. Anestol krem 30-60 dakika arasında etkisini göstermeye başlayacaktır.

Anestol Pomad Uçuğa İyi Gelir Mi?

Anestol pomadın etkilerini duyan kişiler anestol pomad uçuğa iyi gelir mi araştırmaktadırlar. Uçuk sorunu birçok kişide görülen önemli bir sorundur. Soğuk havalardan etkilenen dudaklarda oluşan uçuklar için Anestol pomad kullanılabilir. Çünkü bu krem uçuk tedavisinde de etkilidir.

Anestol Krem Basura (Hemoroid) İyi Gelir Mi?

Anüs çevresinde acı, kaşıntı ve ağrı hissi yaratan basur birçok kişide görülebilen bir rahatsızlıktır. Basur için birçok farklı krem reçete edilmektedir. Bu kremlerden biri de Anestol pomaddır. Anestol krem basur, fissür yani çatlak gibi ağrılı durumlara iyi gelir.

Anestol Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Çok etkili lokal anestezik bir krem olan Anestol kısa sürede acının geçmesine yardımcı olur. Anestol krem vajinaya sürülür mü merak edenler araştırdık. Anestol krem vajinaya uygulanabilir. Ancak kullanılacak miktarın az olmasına dikkat edilmelidir.

Anestol Krem Vajinada Nasıl Kullanılır?

Anestol kremin vajinaya kullanılabileceğinden yukarıda bahsettik. Cinsel ilişki esnasında ağrı ve acı hisseden kadınların nohut büyüklüğündeki Anestol merhemi vajina etrafına sürmeleri önerilir. Krem vajina içine sürülmemelidir.

Anestol Pomad Muadili İlaçlar Hangileri?

Ağrı kesici etkisi olan Anestol pomad bazen eczanelerde bulunamayabiliyor. Kremin çok büyük ilgi görmesi bu durumun en temel nedenidir. Bu durumda Anestol pomad muadili ilaçlar hangileri öğrenirseniz sorununuza çare bulabilirsiniz. Anestol pomadı bulamadığınız zaman yerine alabileceğiniz eşdeğerdeki ilaçlar şunlardır:

  • Jetex
  • Lidorin
  • Lokalen
  • Lidestol
  • Ksidilin
  • Lincaine
  • Redekain

Anestol Pomad SGK Karşılıyor Mu?

Her şeyin çok pahalılaştığı günümüzde ilaç almakta zorlanan birçok kişi vardır. Etkisi ile birçok doktor tarafından reçete edilen Anestol krem SGK tarafından karşılanmaktadır. Kremin güncel fiyatı 16 TL’dir.

Anestol Pomad Geciktirici Olarak Kullanılır Mı?

Anestol pomad kullanma talimatı incelendiği zaman, kremin erkeklerde görülen erken boşalmayı yavaşlatmak için kullanılabileceğine dair bir bilgi yoktur. Bu nedenle doktorunuza danışarak bu konuda bilgi alabilirsiniz. Doktorunuza danışmadan Anestol pomadı geciktirici olarak kullanmayın.

Anestol Pomad Cinsel İlişkide Nasıl Kullanılır?

Anestol pomad cinsel birliktelik öncesi kullanılabilir. Cinsel birliktelik esnasında acı hisseden ve özellikle ilk gece kaygısı yaşayan kişiler nohut büyüklüğünde kremi vajina etrafına sürebilirler. Kremin vajina içine sürülmemesi önerilmektedir.

Anestol Pomad Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?