23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkFucitec krem yüze sürülür mü, yanık için kullanılır mı?

Fucitec krem yüze sürülür mü, yanık için kullanılır mı?

20 mg fusidik asit içeren Fucitec krem haricen kullanılmaktadır. Cilt yüzeyindeki mikroplarla enfeksiyonları tedavi eden Fucitec krem ne için kullanılır? Yanık ve pişik için fucitec krem etkili midir? Fucitec krem nereden ve nasıl alınır? Tüm bu soruların yanıtını yazımızda bulacaksınız.

İçerikleri

Stafilokokal bakteri denilen mikroplar ciltte enfeksiyonlara neden olur. Bu enfeksiyonlara enfekte kesikler, impetigo, enfekte dermatit ve sıyrıklar örnek verilebilir. Fucitec krem bu noktada devreye girerek enfeksiyona yol açan mikropların büyümesini engeller. Krem içerisinde bulunan sodyum fusidat, fusidik asit tuzu gibi çalışarak etki eder.

Fucitec Krem Ne İşe Yarar?

Bir tür antibiyotik olan Fucitec krem ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Bu özel krem, enfeksiyona yol açan bakterileri öldürür. Bu sayede bakterilerin neden olduğu cilt enfeksiyonlarını da tedavi eder. Fucitec kremin tedavi ettiği cilt hastalıkları şunlardır:

  • Sivilce
  • Akne
  • Çıban
  • Ciltte oluşan iltihap
  • Kıl kökü iltihabı
  • İltihaplı egzama
  • Kıl dönmesi
  • İmpetigo
  • Dolama
  • Ter bezi iltihabı

Topikal antibiyotik olan Fucitec kremin güçlü bir antibakteriyel etkisi bulunmaktadır. 20 gramlık tüplerde satılan kremin sarı renk kutusu vardır. Piyasada mevcut olan krem reçete ile satılmaktadır. Bu nedenle bir başkasından kremi alarak kullanmayınız. Öncelikle doktorunuza muayene olun ve doktorunuz reçete ederse Fucitec kremi kullanın.

Fucitec Krem Ne İçin Kullanılır?

Fucitec kremin etkisini duyanlar Fucitec krem ne için kullanılır merak ederler. Fucitec krem bir tür antibiyotik olduğu için iltihabı cilt enfeksiyonlarında etkilidir. Ciltte meydana gelen bakteriye bağlı enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Fucitec kremin etken maddesi fusidik asittir. Bu kremin sağladığı faydalar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt enfeksiyonlarını iyileştirir.
  • Ciltte oluşan iltihabı kurutur.
  • Cilt yüzeyindeki bakterilerin kurumasını sağlar.
  • Çıban benzeri büyük ve iltihaplı cilt sorunlarını yok eder.
  • Enfeksiyon kapmış olan yanık ve yaralara iyi gelir.
  • İltihaplı egzamayı tedavi eder.
  • Sivilce ve akne tedavisinde etkilidir.
  • Cilt renginin korunmasında etkilidir.

Fucitec Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Birçok farklı cilt sorununda kullanılan fucitec krem yanık için kullanılır mı sorusunun cevabını birçok kişi araştırmaktadır. Fucitec kremi iltihaplı yanıklarda kullanabilirsiniz. Kısa sürede etki eden Fucitec kremi doktor önerisi ile kullanmanız güvenli olacaktır.

Fucitec Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Genelde yaz aylarında görülse de pişik sorunu her mevsim karşılaşılan sorunların başında gelmektedir. Bazen fazla kiloya bağlı olarak görülen pişik bazen çok yürümekten ya da dar kıyafetler giymekten de oluşabilir. Özellikle çocuklarda çok sık karşılaşılan pişik için Fucitec krem kullanılması önerilmez. Pişiğe iyi gelecek çinko oksit içeren kremlerin kullanılması daha sağlıklı ve etkili olacaktır.

Fucitec Krem Yüze Sürülür Mü?

Ciltte olulan yaralar, sivilce ve akne için kullanılan Fucitec krem yüze sürülebilir. Tek başına kullanılması önerilen kremi açık yaralara kullanmayınız. Açık yaralar dışında yüzdeki sorunlu bölgeye direkt olarak sürülebilir.

Fucitec Plus Sivilceye İyi Gelir Mi?

Çeşitli deri hastalıkları ile inflamasyonlara karşı kullanılan Fucitec plus, bakteriler nedeni ile görülen deri hastalıklarının yayılmasını önler. Ayrıca ciltte oluşan yanma ve kaşıntı hissini yok eder. İltihabı kurutma etkisi olduğu için akıllara Fucitec plus sivilceye iyi gelir mi sorusu gelmektedir. İlacın prospektüsünde akne ve akneli bölgelerde kullanılmaması gerektiği yazıyor. Bu konu biraz kafa karıştırıcı olsa da enfeksiyona bağlı durumlarda krem kullanılabilir. Ancak bu konuda doktorunuzun görüşünü almanız çok daha doğru olacaktır.

Fucitec Krem Nerelerde Kullanılır?

Fucitec’e duyarlı olan organizmaların neden olduğu deri hastalıklarında fucitec krem kullanılabilir. Fucitec krem dudak, göz, ağız içi, burun içi, kulak içi ve saçlı deri haricinde tüm vücutta kullanılabilmektedir.

Fucitec Krem Reçetesiz Satılır Mı?

Fucitec kreme acil ihtiyacı olanlar fucitec krem reçetesiz satılır mı araştırmaktadır. Antibiyotik benzeri bir krem olduğu için Fucitec krem reçetesiz satılmamaktadır. Öncelikle doktora giderek muayene olmanız ve doktor gerekli görürse kremi reçete ile almanız sağlığınız için daha güvenlidir.

Fucitec Krem Kullananların Yorumları Neler?

Her kremde olduğu gibi Fucitec krem kullananların yorumları neler önemlidir. Yapılan araştırmalara göre Fucitec krem kullananların yorumlarının genel olarak olumlu olduğu görülmektedir. Kısa sürede etki eden kremin sorunlu bölgeyi iyileştirdiği ve herhangi bir yan etki yaratmadığı anlaşılmaktadır. Ancak içeriğinde bulunan etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerde az da olsa yan etkilere rastlanmıştır. Bu nedenle kullanmadan önce doktora danışmanız daha güvenli ve doğru olacaktır.

Sivilcelerden En Ucuza Nasıl Kurtuldum?