24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıFito krem leke giderir mi, sivilceleri kurutur mu, ne işe yarar?

Fito krem leke giderir mi, sivilceleri kurutur mu, ne işe yarar?

Fito krem, mucize kremlerden biri olarak birçok yerde karşınıza çıkabilir. Cilt yüzeyinde meydana gelen yara, yanık ve çizik gibi hafif yaralanmaların tedavisinde kullanılan fito krem başka ne işe yarar? Fito krem nasıl kullanılır? Yan etkileri var mıdır? gibi sorular aklınıza takılıyor olabilir. Sizler için fito kremi detaylı olarak araştırdık ve tüm bilgileri bu yazımızda sizlere aktardık.

İçerikleri

Reçetesiz bir şekilde eczanelerden satın alınabilen fito krem hücre yenileme özelliğine sahiptir. Bu sayede sorunlu bölgenin iyileşme süresini kısaltır. Yaygın olarak kullanılan fito kremi birçok alanda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fito krem hakkında aklınıza takılan tüm soruları yanıtlıyoruz.

Fito Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

Ciltteki lekeleri gidermek ve sivilce sorununa son vermek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği fito krem 40 gramlık tüplerde satılmaktadır. Bu kremin etken maddesi buğday ekstresidir. Cilt bakım uzmanları tarafından da sık sık önerilen fito krem ne işe yarar? Sorusuna cilt hücrelerini yeniler diye genel bir cevap vermek yanlış olmaz. Hücre yenileme özelliği sayesine çeşitli cilt sorunlarına da iyi gelen fito kremin genel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • İltihaplı sivilceleri kurutur.
  • Yanık ve yara izlerine iyi gelir.
  • Yeni hücre oluşumuna destek verir.
  • Doğumda oluşan çatlak izlerini giderir.
  • Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarının semptomlarını hafifletir.
  • Sivilceleri yok eder.
  • Ameliyat nedeni ile oluşan yaraları iyileştirir.
  • Cildi nemlendirir.
  • Suçiçeği izlerine iyi gelir.
  • El ve ayaktaki kuruluğu giderir.
  • Dudak çatlaklarına iyi gelir.
  • Emziren annelerin yaşadığı meme ucu yaralarına iyi gelir.
  • Ciltteki tahrişi azaltır.
  • Sünnet sonrasında iyileşmeyi hızlandırır.
  • Yaşın ilerlemesi ile görülen kırışıklıklara iyi gelir.

Fito Krem Nasıl Kullanılır?

Fito krem temiz cilde uygulanmalıdır. Temiz cilde günde bir kere sürmek yeterli olacaktır. Kremi sorunlu bölgeye sürerek cildin tamamen kremi emmesi için ovalamalısınız. Ameliyat yarası benzeri derin bir kesik için kullanılacaksa yaranın üzeri gazlı bir bezle kapatılmalıdır.

Fito Krem Günde Kaç Kez Kullanılır?

Ciltteki problemli alana hafif tabaka şeklinde sürülmesi gereken fito krem günde kaç kez kullanılır sorusu yaranın boyutuna göre değişir. Ancak genel olarak fito kremin günde 1 – 2 kez kullanılması önerilir.

Fito Krem Leke Giderir Mi?

Fito kremin birçok faydası vardır. Ancak leke sorunu ile uğraşan kişiler fito kremin leke giderip gidermediğini merak etmektedirler. Fito krem ciltteki lekeleri gidermede etkilidir.

Fito Krem Sivilceleri Kurutur Mu?

Özellikle ergenlik döneminde çok sık karşılaşılan sivilceler ile birçok dönemde karşılaşmak mümkündür. Birçok cilt sorununa iyi gelen fito kremin sivilceleri kurutma etkisi vardır.

Fito Krem Yüze Sürülür Mü?

Fito kremin genel faydalarından yukarıda bahsettik. Buna göre, fito krem yüzdeki cilt sorunlarında da rahatlıkla kullanılabilir. Ancak fito kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız etkili sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Fito Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Açık yaraların bakımı ve iyileşme süreci bazen sıkıntılı olabilmektedir. Bu nedenle çok dikkat edilmelidir. Ameliyat sonrasında dikişlerin ve yara izlerinin enfeksiyondan korunmasını sağlamak için fito krem açık yaralara sürülebilir.

Fito Krem Yanıklara İyi Gelir Mi?

Popüler ilaç firmalarından Abdi İbrahim ürünlerinden olan fito krem, cilt üzerinde meydana gelen yanık ve yaralarda rahatlıkla kullanılabilir. Yanık tedavisinde etkili olan fito krem bu sorun için çok sık tercih edilmektedir.

Fito Krem Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Çatlak sorunu çok kilo alıp veren ya da hamilelik dönemi geçiren kişilerde çok sık görülmektedir. Birçok konuda etkili olan fito krem çatlaklara iyi gelir mi merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım: Fito krem çatlak tedavisinde de etkilidir. Özellikle kalça ve bacak bölgesindeki çatlaklara iyi gelmektedir.

Fito Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Her kremde olduğu gibi fito kremin de yan etkileri olabilir. Kremin uygulandığı alanda kabarıklık, kızarıklık ya da morarma gibi yan etkiler görülebilir. Kremin etken maddelerine karşı alerjisi olan kişilerde ise dilde büyüme, nefes darlığı ya da boğazda kızarıklık gibi yan etkiler görülebilir. Bu durumda kremi kullanmayı durdurarak mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Fito Krem Kullananların Yorumları Neler?

Cildin hücresel olarak yenilenmesini hızlandıran fito krem kullananların yorumları neler öğrendikten sonra fito kremin etkileri hakkında net bilgilere ulaşabilirsiniz. Fito kremi kullananlar 3.günden sonra kremin etkilerini gördüğünü belirtmektedirler. Fito krem farklı sorunlar için kullanılmaktadır. Ancak genel olarak bakıldığında tüm cilt sorunlarında fito kremin çok etkili olduğu yorumları görülmektedir.