19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıExpigment krem ne işe yarar, niçin kullanılır? Yan etkileri neler?

Expigment krem ne işe yarar, niçin kullanılır? Yan etkileri neler?

Lekeler ve sivilceler denildiği zaman akıllara ilk gelen krem olan Expigment, son dönemlerde büyük ilgi görmeye başlamıştır. Cilt sorunlarından muzdarip olan kişilerin ilk tercihlerinden olan Expigment krem nedir? Ne için kullanılır?

İçerikleri

Mucizevi krem olarak adlandırılan Expigment krem renk eşitsizliklerinden sivilcelere, cilt lekelerinden cilt renk tonu sorunlarına kadar birçok farklı soruna çare olmaktadır. Ancak kremin kullanım şekli de sağlayacağı faydada oldukça önemlidir. Bildiğiniz tüm cilt kremlerini unutturacak Expigment krem hakkında her şeyi öğrenmek için hazır olun.

Expigment Krem Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Expigment krem, %2 – % 4’lük 30 gramlık ambalajlarda satılan ve deri üzerine sürülerek kullanılan bir üründür. Bu krem etken madde olarak hidrokinon içerir. Deri rengini açma özelliği bulunan hidrokinon, koyulaşma görülen alanlarda renk açılmasına yardımcı olmaktadır. Doktor kontrolünde kullanılması gereken bu krem ile güneş lekeleri, bölgesel kararmalar ve kortizon kullanımı nedeni ile oluşan lekelerden kurtulabilirsiniz.

Expigment %2’lik kremin 1 gramında 20 mg hidrokinon varken, %4’lük kremin 1 gramında 30 mg hidrokinon bulunmaktadır. Bu nedenle inatçı ve koyu lekelerde %4’lük krem önerilirken, hafif lekelerde %2’lik krem önerilmektedir.

Expigment Krem Ne İşe Yarıyor?

Kullanıcı sayısı arttıkça Expigment krem ne işe yarıyor merak ediliyor. Farklı cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan Expigment, semptomların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Expigment kremin fayda ettiği diğer cilt sorunları şunlardır:

  • Doğum lekeleri
  • Yaşlılık lekeleri
  • Hamilelik lekeleri
  • Güneş lekeleri
  • Koyu lekeler
  • Çiller
  • İltihaplı sivilceler

Expigment Krem Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?

Doktor kontrolünde kullanılması önerilen Expigment krem son derece etkili bir kremdir. Expigment krem ilk 4 hafta sonrasında etkisini göstermeye başlar. 2 ay sonunda etkisini kesin olarak gösterir. 2 ay geçmesine rağmen herhangi bir fayda sağlamadıysanız kremi kullanmayı bırakarak doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Expigment %2 – %4 Yan Etkileri Nelerdir?

Her kremde olduğu gibi Expigment kremde de bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler kişiye göre değişiklik göstermektedir. İlaç içeriğinde bulunan etken maddelere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız yan etki riskini azaltır. Expigment kremin olası yan etkileri şunlardır:

Ciddi yan etkiler: Batma hissi, yanma hissi, dilde kaşıntı, nefes almada zorluk.

Seyrek yan etkiler: Kuruluk, kızarıklık.

Çok seyrek yan etkiler: Deri çatlaması, cilt renginde mavi ve siyah koyulaşma.

Expigment Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Expigment krem reçetesiz bir şekilde eczanelerden alınabilir. Ancak krem içerisinde bulunan etken maddelerin yan etkileri düşünüldüğünde bir hekim önerilir ile kullanılması önerilmektedir. Çünkü bu etken maddelere alerjisi olan kişilerde kremin ciddi yan etkileri görülebilir.

Expigment Madecassol Karışımı Kullananlar

Expigment krem kadar popüler olan kremlerden biri de Madecassol’dür. Günümüzde sayısız kadının yaşadığı cilt sorunlarında kullanılan Expigment ve Madecassol kremlerin birlikte kullanıldığında daha yüksek etki gösterdiği söylenmektedir. İçeriğindeki etken maddeler sayesinde cildi onaran Madecassol Expigment karışımını kullananlar daha kısa sürede cilt sorunlarından kurtulduklarını söylemektedirler. Ancak bu karışımı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Expigment Krem Kullananlar Yorumları

Expigment krem kullanmayı düşünenler, Expigment krem kullananlar yorumları ile kremi kullanıp kullanmamaya karar vermektedir. Kremi kullananların deneyimlerini paylaştığı yorumlar yol gösterici olmaktadır. Bu yorumlar incelendiğinde, Expigment kremin son derece etkili olduğu anlaşılmaktadır. Bu yorumlardan kremin düzenli kullanılması gerektiğinin öneminden de bahsedilmiştir.

Expigment Krem Fiyat 2021

Expigment krem fiyat 2021 yılı içerisinde güncellenmiştir. Bu üncellemeye göre Expigment %2 ‘lik fiyatı 15.93 TL’dir. %4’lük Expigment krem fiyatı ise 16,26 TL olarak belirlenmiştir.