18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıSalyangoz kremi nedir? Faydaları neler, nasıl kullanılır?

Salyangoz kremi nedir? Faydaları neler, nasıl kullanılır?

Cilt bakımı endüstrisi her zaman yeni içeriklerle doludur. Bazıları yaygın olarak bilinen ve kabul edilirken, diğerleri, en azından biraz garip ve ilgi çekici olabiliyor. Cilt bakımı dünyasını kasıp kavuran en son malzemelerden biri: Salyangoz kremi.

İçerikleri

Salyangoz Kremi Nedir?

Günümüzde yoğun olarak kullanılan salyangoz kremi hücrelerin yenilenerek genç görüntünün korunmasına yardımcı olmaktadır. Salyangoz kremi cilt bakımında kullanımı tavsiye edilen bir içeriğe sahiptir. Tercih seviyesi oldukça fazla olan salyangoz kremi gözeneklerin küçülmesine, aknelerin kurumasına ve cilt tonu eşitsizliklerinin giderilmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Adından da anlaşıldığı üzere salyangoz kullanılarak elde edilen bu krem cilt sağlığı için vazgeçilmez bir içeriğe sahiptir.

Eski yunan da kadınların güzellik amacıyla tercih ettiği salyangozlar arkalarında bıraktıkları jel formuna sahip salgılar ile cilde güzellik katmaktadır. Salyangoz kremleri yine bu salgılar kullanılarak elde edilmektedir. Düzenli kullanım ile cilt yüzeyinde gözle görülür bir etkinin alınması mümkündür. Eski yunan kültüründe yalnızca güzellik için değil hastalıkların tedavisi içinde kullanıldığı bilinmektedir. Cilt yüzeyinde ki dokuların tedavi edilerek renk eşitsizliklerinin ve lekelerin giderilebilmesi için güçlü bir içeriğe sahiptir.

 Salyangoz Kreminin Faydaları Neler?

Salyangozlar kabukları kırıldığında kendilerini yenileyebilmektedir. Yani kabuklarının kırılması salyangozlara zarar veren bir durum değildir. Oldukça güçlü onarım sayesinde kabuklarını onarabilen salyangozlar cilt için de aynı etkiye sahiptir. Cildin onarılmasına yardımcı olan bu güçlü içeriği sayesinde cilt kusurlarının büyük bir kısmını ortadan kaldırmaktadır.

Kuru cilt tipine sahip kişilerde yoğun olarak görülen kızarıklık ve pullanma sorularını ortadan kaldırmaktadır. İçeriği sebebiyle çok iyi bir nemlendirici olan salyangoz kremleri kullanılmaya başlanmadan önce cildin küçük bir bölümünde test edilmelidir. Özellikle ürünü ilk kez kullanacak kişiler için bu durum önem arz etmektedir. Cildin herhangi bir reaksiyon göstermediğinden emin olunduktan sonra tüm cilt yüzeyine uygulanabilir.

  • Sivilce oluşumunu engeller.
  • Gözenek görünümünü azaltır.
  • Cilt yüzeyinde ki leke problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.
  • Cilt tonunu eşitler.
  • Yaraların iyileşme hızını gözle görülür şekilde arttırır.
  • Yaralanmaya bağlı oluşan yara izlerini yok eder.
  • İyi bir nemlendiricidir.
  • Gözenekler içerisinde biriken kirin oluşumunu engellemektedir.
  • Cilt yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturmaktadır.

 Salyangoz Kremi Nasıl Uygulanır?

Salyangozun özel salgısı ile ciltte hücre yenilenmesini destekleyen salyangoz kremlerinin düzenli olarak kullanılması gereklidir. Günlük kullanıma uygun olan salyangoz kremlerinin abartıya kaçmadan cildin ihtiyacı kadar uygulanması tavsiye edilmektedir. İçeriği sebebiyle cilt dokusunu güçlendirerek onarmaktadır. Her akşam uygun bir temizleme jeli ile temizlenmiş cilde uygulanması gerekmektedir.

Gece yatmadan önce cilde uygulanarak cildin ürünü iyice emmesi beklenmelidir. Salyangoz kreminin altına serum uygulanabilmektedir. Bu şekilde ürünün etkisinin arttırılması mümkündür. Uygulanan ürünün sabah ılık su ile durulanması tavsiye edilmektedir.

Salyangoz kremi nedir? Faydaları neler, nasıl kullanılır?