16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıHametan krem yüze sürülür mü, ne için kullanılır?

Hametan krem yüze sürülür mü, ne için kullanılır?

Birçok cilt problemi ile mücadele etme konusunda başarılı olan Hametan krem ne için kullanılır, yüze sürülür mü, nasıl uygulanır? Detaylar haberimizde.

İçerikleri

Hametan krem çoğu evde bulunan ve eczanelerin üst raflarında daima kendine yer edinen bir kremdir. Etken maddesi hamamelis virginiana, yani cadı fındığı bitkisi olan hametan birçok cilt problemi ile mücadele etme konusunda başarılıdır. Özellikle kadınlar için vazgeçilmez olan hametanın hem krem hem de pomad formları üretilmektedir. Son yıllarda daha da popüler olan hametan damar büzücü bir etkiye sahip olduğundan yaraların hızla iyileşmesi noktasında faydalıdır. Kanama durdurma ve iltihap temizleme konusunda da başarılı olan hametan yanık, sivilce, pişik, tahriş, kesik ve sıyrıkları tedavi etmede de etkili sonuçlar ortaya çıkartır.

Hametan Kremin Ne Gibi Özellikleri Vardır?

Hametanın her iki formunda da kortizon bulunmaz ve antienflamatuar özellik taşır. 1. derece yanıklarda ve açık yaralarda direkt olarak uygulanabilen hametan krem hızlı şekilde yangı ve acıyı azaltma konusunda başarılıdır. Uygulama sırasında kesinlikle gözler ve ağız ile temas ettirilmemesi gereken hamertan krem göz çevresine sadece günde 1 defa olacak şekilde uygulanabilir. Ciltte tüylenmeye neden olmaz ve genital bölge ile kasıklara sürülmemelidir. Etken maddesi 100 gramda 25 gr cadı fındığı olan hametan krem cilde uygulandıktan sonra hızlı şekilde kuruyabilme ve emilme özelliğine sahiptir. Peki cilde ne gibi faydaları vardır?

Hametan Krem Ne İçin Kullanılır?

  • Özellikle kış aylarında soğuktan çatlayan dudakları tedavi ederek yumuşatır ve dudaklarda acı hissi varsa ortadan kaldırır.
  • Ciltte oluşan yaralanmaların iyileşmesi için oldukça etkilidir.
  • Bebeklerin cildine güvenle uygulanabilen hametan; pişik, isilik gibi durumların tedavisinde tercih edilir.
  • Cilt lekelerini ortadan kaldırma konusunda oldukça etkilidir.
  • Sivilce ve aknelerin ortadan kalmasında ve izleri ortadan kaldırmada oldukça başarılıdır.
  • Birinci derece cilt yanığı ya da güneş yanmalarına karşı da tedavi edici özellik taşır.
  • Meme ucunda meydana gelen çatlakların iyileşmesi konusunda da başarılıdır.
  • Ciltte oluşan sıyrık, sürtünme ve kesik gibi durumların iyileşmesi için etkilidir.
  • İltihap kurutucu özellik taşır.
  • Ayaklarda oluşan kuruma ve topuk çatlaklarına karşı iyileştirici etkisi vardır.
  • Kilo verilmesi sonucunda ortaya çıkan vücut çatlaklarının azalmasını sağlar.
  • Böcek ve sinek ısırıkları sonrasında oluşan yanma ve kaşıntıyı alır.
  • Ameliyat izleri ve yatak yaralarının iyileşmesinde etkilidir.

Hametan Krem Cilde Nasıl Uygulanır?

Hametan krem ne kadar güvenilir olsa da kullanmadan önce doktora danışılmasında fayda olacaktır. Kremin uygulanacağı bölge öncelikle bol su ile yıkanmalıdır. Eller de sabun ve su ile iyice temizlenmelidir. Nohut büyüklüğünde parmak ucuna alınan hametan krem etkilenen bölgeye masaj yapılarak iyice sürülür. Krem uygulanan bölge kapatılmamalı ya da sarılmamalıdır. Sonrasında eller tekrardan yıkanmalıdır.

Hametan Krem Yüze Sürülür mü?

Hametan krem Makyaj yapmadan önce yüze sürülürse makyajın daha kalıcı olmasını sağlar. Cilt bakımı amacıyla da yüze sürüldüğünde nemlendirici etkide bulunur. Cildi onaran, yenileyen ve renk tonunu eşitleyebilen hametan yüz cildine canlılık verir.

Hametan Pomad ile Kremin Farkı Nedir?

Hametan krem ve pomad sahip olduğu özellikler bakımından bir takım farklılıklara sahiptir. Hemetan krem daha genel bir tedavi amacıyla kullanılır. Yani cilt yüzeyinda oluşan kuruluk, sıyrık, yara, hafif derecede yanıklar, cilt lekeleri, güneş yanıkları, akne ve sivilceler, pişikler, kesikler için hametan krem kullanılabilir.

Hametan pomad ise daha yoğun bir yapıya sahiptir ve merhem formundadır. Yağlı olan hametan pomad cildin daha derin katmanlarına etki etme konusunda başarılıdır. İltihaplı yaralar, derin kesikler, kistik sivilceler, ameliyattan sonra ciltte oluşan yaralar için hametan pomad kullanılması tavdiye edilir.

Hametan Yan Etkileri Neler?

Hametanın nadiren de olsa bir takım yan etkileri ortaya çıkabilir. Nefes almada zorluk, dudakta, dilde ve boğazda şişlik olması, karın ağrısı ve mide bulantısı hametan kremin yan etkileri arasında sayılabilir. Bu tarz durumlarla karşı karşıya kalınması halinde mutlaka doktora başvurulmalıdır.