20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıElleri yumuşatmak için ne yapmalı? Evde doğal yöntemler

Elleri yumuşatmak için ne yapmalı? Evde doğal yöntemler

Evde basit doğal yöntemler ile herkesin dokunmak istediği ipeksi, yumuşak, genç ve güzel ellere sahip olabilirsiniz.

İçerikleri

Ellerimiz gün içerisinde sürekli su ile temas halindedir. Bunun dışında; deterjanlar, hava değişimleri, zorlayıcı işler ile uğraşmak ellerimizin kurumasına ve yıpranmasına neden olur. Özellikle de ev hanımları için elleri daima yumuşak ve pürüzsüz tutmak zor olabilir. Piyasada el bakımı için yüzlerce krem ve losyon satılmaktadır. Ancak doğal yöntemler kullanarak da ellerinizin yumuşacık ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.

El Kuruluğuna Ne İyi Gelir Evde Çözüm?

Şeker ve zeytinyağı ile gelen bakım

Ellerinizi doğal şekilde yumuşatmak için ihtiyacınız olan şey; 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı toz şeker olacaktır. Avcunuza bir miktar şekeri alıp zeytinyağını damlatın. Aynı işlemi diğer eliniz için de yaptıktan sonra ellerinizi bir süre ovalayın ve sonra durulayarak temizleyin. 1-2 dakika boyunca yapmış olduğunuz bu ovalama işlemi ile elleriniz ipeksi bir görünüm kazanacak ve ölü derilerden de arınmış olacaktır.

Limon ile maske hazırlayın

Doğal bir el maskesi yapmak isterseniz yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı karbonatı iyice karıştırmalısınız. Bu karışımı 10 dakika boyunca ellerinizde beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Yumuşak ellerin mucizesi gliserin

Ellerinizi şımartmak ve yumuşacık hale getirmek istiyorsanız bu karışım da işinizi görecek demektir! 1 yemek kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı limon suyu ve 5 damla kadar gül suyunu uygun bir kapta karıştırın. Ellerinizin her tarafına bu karışımı iyice yedirin ve 15-20 dakika bekletin. Günde 2 defa bu uygulamayı yapmanız halinde elleriniz yumuşacık olacaktır.

Patates deyip geçmeyin!

Haşlamış olduğunuz 1 adet patatesi öncelikle püre haline getirin. Üzerine de 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 kaşığı gliserin ekleyin ve iyice karıştırın. Ellerinize güzelce yedirin ve 15 dakika boyunca bekleyin. Son olarak ılık su ile durulayın.

Hindistan cevizi yağı ile yumuşacık eller

Düzenli bir şekilde ellerinize hindistan cevizi yağı sürmeniz ellerinizi ipek gibi bir görünüme sokacaktır. Ayrıca sadece elleriniz değil vücudunuzun her yerinde hindistan cevizi yağı kullanarak nemlendirme yapabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ellerinizin üzerinde oluşan çatlakları önlemek için birebirdir!

E vitamini deposu avakado

1 tane avakadoyu iyice ezin ve içine 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı şeker ekleyin. Ellerinize bu karışım ile güzelce masaj yaptıktan sonra 20 dakika bekleyin ve son olarak durulayın. E vitamini bakımından son derece zengin olan avakado ellerinize yumuşacık bir his verecektir.

Eller için süt banyosu

Ellerinizin sığabileceği derin bir kaba ılık süt doldurun ve ellerinizi süte daldırın. 5 dakika bu şekilde bekledikten sonra ellerinizi yıkamak yerine yumuşak bir havlu yardımıyla nazik şekilde kurulayın.

Kil ile bakım yapın

Kilin cilt üzerindeki olumlu etkileri zaten çok bilindiktir. Elleri yumuşatma konusunda da kil maskesi yapmak mantıklıdır. Bu karışım için ihtiyacınız olan şey 2 yemek kaşığı kil, 1 tane yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı baldır. Homojen bir karışım elde ettikten sonra ellerinize uygulayın, 15 dakika bekletin ve son olarak durulayın.

Muz maskesi ile eller yumuşasın

1 tane muzu iyice ezdikten sonra içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımı ellerinize uyguladıktan sonra yaklaşık 20 dakika bekletin ve durulayın.

Elleriniz vazeline doysun

Yoğun nemlendirme özelliği ile bilinen vazelini gece yatmadan önce ellerinize bol miktarda sürün ve sonra çorap geçirin. Sabaha kadar elleriniz tüm vazelini çekecek ve yumuşacık olacaktır.