20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınPratik BilgilerEller için evde antiseptik nasıl yapılır?

Eller için evde antiseptik nasıl yapılır?

İçerikleri

Evde antiseptik yapımı oldukça kolay bir işlemdir ve az malzeme ile yapılabilir. Ellerin sabunla yıkanması koronavirüs önlemleri açısından çok önemlidir. Ancak bazı durumlarda suya ya da sabuna erişim kısıtlı olabilir. O sırada araç kullanıyor olabilirsiniz, ya da toplu aşıma aracında olabilirsiniz. Çantanızda barındırabileceğiniz, ev yapımı antiseptik ile ellerinizi virüslerden koruyabilirsiniz. Virüsten korunmak için pahalı antiseptikleri satın almaya alternatif olacak farklı yöntemler vardır. Evde zevkle yapabileceğiniz ve kolay bir şekilde üretebileceğiniz antiseptik için ihtiyacınız olan bazı kolay elde edilebilir malzemeler bulunmaktadır.

Evde Antiseptik Nasıl Yapılır?

Kişisel zevklerinize uygun olacak şekilde alkol çay ağacı yağı gibi malzemeleri karıştırarak virüsleri yok edecek etkili bir antiseptik yapabilirsiniz. Genellikle alkol bazlı antiseptikler virüslerin temizlenmesi için yeterli olmaktadır. Güde 3 kez kullanabileceğiniz bu antiseptik ile ellerinizi ovalarsanız, ellerinizde virüs barınmasının önüne geçersiniz. Şimdi ev yapımı antiseptik nasıl yapılır hep beraber inceleyelim. Evde antiseptik yapımı için, kimyager olmaya gerek yoktur. Basitçe 3 malzeme ile işinizi kolayca halledebilirsiniz.

Evde Antiseptik Yapımı İçin Gerekenler

Bir su bardağının yüzde yetmiş beşi oranında izopropil alkol hazırlayın. Yine bir su bardağının yüzde 35’i oranında aloe vera jeli hazırlayın. Birkaç damla lavanta ve karıştırma için bir kase ihtiyacınızı giderecektir. Bu 2 malzemeyi (alkol ve aloe vera jelini) malzemeleri karıştırarak bir kaseye dökün karışımı homojen bir şekilde yapmanız gerekiyor. Seyreltmek için aloe vera jeline yavaş yavaş alkol ekleyiniz. En son lavanta damlalarına ekleyip güzel kokmasını sağlayabilirsiniz ya da lavanta kokusunu sevmiyorsanız başka bir Uçucu yağ tercih edebilirsiniz. Bu antiseptik özellikle kalabalık ortamlarda arabada toplu taşıma araçlarında inerken ve binerken kullanabileceğiniz oldukça etkili bir antivirüs olacaktır.