24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınPratik BilgilerTemiz bir banyoya sahip olmak için beyaz sirke ile 4 tüyo

Temiz bir banyoya sahip olmak için beyaz sirke ile 4 tüyo

Banyoyu temizlemek her zaman hoş değildir. Tartar, kireçtaşı izleri ve siyah küfleri temizlemek için epey bir zaman harcamak gerekli. Beyaz sirke ile bu işi nasıl daha az kısıtlayıcı ve kolay hale getirebilirsiniz? Banyomuzdaki kiri ve kireci ortadan kaldıran, dezenfektan özellikli doğal ve ekonomik bir ürün olan beyaz sirke ile uygulayabileceğiniz dört sihirli ipucu yazımızın geri kalanında.

İçerikleri

Beyaz Sirke İle 4 Temizlik Tüyosu

Banyo çok kullanılan ve bu nedenle çabuk kirlenen bir alandır. Banyoda bulunan nem, küf oluşumuna sebep olur ve her yerinde sert su kireçtaşı bulunur. Bu 4 ipucu temiz ve kusursuz bir banyo için banyonuzu beyaz sirke ile etkili bir şekilde temizlemenizi sağlayacaktır.

Tuvaletleri Temizlemek İçin Beyaz Sirke
Tuvaletleri Temizlemek İçin Beyaz Sirke

Tuvaletleri Temizlemek İçin Beyaz Sirke

Klozetin içinde kalan tortuların kaynağı sudur. Su, tartar görünümünden sorumlu olan kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir. Su haznede durduğunda, farklı renkler alabilen tartar oluşumuna yol açar: sarı, turuncu ve hatta kahverengi.

Tuvaletleri temizlemek için beyaz sirke bir fincan küvetin içine dökün ve 20 ila 30 dakika süreyle bekletin. Ardından kiri ve kireci temizlemek için temiz bir tuvalet fırçasıyla ovun ve ardından yıkayın.

Fayansları Parlatmak İçin Beyaz Sirke

Banyo fayansları zamanla  kirlenme nedeniyle parlaklığını kaybeder ve matlaşır. Fayansları parlatmak için beyaz sirke, bu karoları tekrar temizliğe ve parlaklığa kavuşturmanıza yardımcı olacaktır.

Fayansları Beyaz Sirke ile Parlatmak için Gerekli Malzemeler

Fayansları beyaz sirke ile parlatmak için gerekli malzemeler şöyledir:

  • Bir bardak beyaz sirke
  • 1/2 su bardağı su
  • Bir sprey şişesi
  • Temiz bir mikrofiber bez

Beyaz sirkeyi bir sprey şişesinde suyla karıştırın ve fayanslarınıza püskürtün. 5 ila 10 dakika bekletin ve fayanslardan çıkan kirleri temizlemek için mikrofiber bez kullanın. Fayanslara parlaklık katmak için tekrar durulayın ve silin.

Duşa Kabin İçin Beyaz Sirke

Kireç lekeleri ve sabun köpüğü duşa kabini çabucak kirletir ve temizlemek her zaman kolay değildir. Bu durumda duşa kabini için beyaz sirke ve kabartma tozunu birlikte kullanın.

Bir sprey şişesine bir bardak sıcak su dökün ve iki yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin. Kabartma tozu ve biraz su kullanarak bir macun hazırlayın ve duşa kabinin yüzeyine yayın. Ardından su ve sirke karışımını püskürtün. 15 dakika bekletin, ardından kabini temiz bir süngerle temizleyin. Duşa kabini temiz suyla durulayın ve kuru bir bezle silin. Duş kabininizi temiz tutmak için bu işlemi haftada bir tekrarlayın.

Ayrıca tartar izlerinin hızlı bir şekilde tekrar etmemesi için bazı önlemler alabilirsiniz. Bunu yapmak için, duşa kabini düzgün bir şekilde kurutmak ve böylece kireç izlerinin oluşumunu geciktirmek için her duştan sonra bir silecek ile akıntı ve su izlerini çıkardığınızdan emin olun.

Lavaboyu Dezenfekte Etmek İçin Beyaz Sirke
Lavaboyu Dezenfekte Etmek İçin Beyaz Sirke

Lavaboyu Dezenfekte Etmek İçin Beyaz Sirke

Lavabolar ihmal edilmemelidir çünkü içinde genellikle bakteri ve kireç birikintileri vardır. Lavaboyu dezenfekte etmek için beyaz sirke kullanılırken şu malzemelere de ihtiyacınız olacak:

  • 1/4 su bardağı beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Limon suyu
  • Havlu kâğıt
  • Temiz bir sünger

Önce süngerin üzerine kabartma tozu serpin ve içinde biriken kiri ve bakterileri temizlemek için lavabolarınızı beyaz sirke ile ovun ve ardından temiz su ile durulayın.

Muslukların kirecini temizlemek için de beyaz sirke kullanabilirsiniz çünkü beyaz sirke iyi bir dezenfektan ve anti bakteriyel olmasının yanı sıra kireç önleyicidir. Bunu yapmak için beyaz sirkeyi limon suyuyla bir kapta karıştırın ve kâğıt havluları bu karışım ıslatın. Kireç lekeli musluklarınıza bu kağıtları sarın ve bir gece bekletin. Ertesi gün kâğıt havluyu çıkarın ve kireç kalıntılarını gidermek için temiz bir diş fırçasıyla iyice ovalayın.

Bu inatçı izler hala devam ediyorsa, bu işlemi birkaç gün boyunca tekrarlayın. Bu numara duş başlığındaki kireç birikintilerini gidermek için de kullanılabilir.