28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüze vazelin sürülür mü, göğüs büyütür mü?

Yüze vazelin sürülür mü, göğüs büyütür mü?

Yoğun bir nemlendirici olan vazelin kullanıldığı bölgenin nemlenmesini sağlar. Peki, vazelin yüze sürülür mü? Vazelinin faydaları, vazelin maske tarifleri ve kullanım alanlarına neler? Vazeline dair tüm detaylar haberimizde.

İçerikleri

Amerikalı kimyager Robert Chesebrough’ın çalışmaları sonucunda vazelin keşfedildi. Bu keşif Pennsylvania’da bulunan petrol kuyularında gerçekleşti. Bir petrol jölesi olan bu maddenin içinde balmumu ve hızlı yayılabilen mineraller bulunur.

Yüze vazelin sürmek kimilerine çok garip gelse de yüzyılı aşkındır uygulanıyor. Ana maddesi petrol olan bu jöle cilt hasarlarını ve aşınmalarını onarıyor. Yanık ve yaraları en etkili şekilde tedavi ediyor.

Yüze Vazelin Sürülür Mü?

En çok merak edilenlerin arasında vazelin yüze sürülür mü sorusu yer alıyor. Hassas ve alerjik cilde sahip olmayanlar yüze vazelin sürebilir. Yoğun kıvamı kadar nemlendirmesi de yoğundur. Kuru ve çatlak ciltlilerin vazgeçemediği bir üründür. Sivilce sorunu yaşayanların kullanması önerilemez

Vazelinin Faydaları ve Kullanım Alanları

Vazelin kokusuz ve renksizdir. Gün boyunca cildi nemlendiren vazelinin faydaları ve kullanım alanları oldukça geniştir. Bunların neler olduğunu sırasıyla inceleyelim.

Cilt nemlendiricisi: Vazelin güçlü bir nemlendiricidir. Cilde çok az miktarda uygulanması gerekir. Ancak önerilen yöntem benmari usulüdür. Bu yöntemle eritilen vazelin avuç içinde ısıtıldıktan sonra cilde uygulanır.

Kaş bakımı: Kaş dökülmeleri durdurur ve yeni kaş oluşumuna destek verir. Bunun için yine benmari usulü eritilen vazelin kulak çubuğuna daldırılır ve kaşlara uygulanır. Bu yöntem için en uygun zaman geceleridir. İçerisindeki güçlü mineraller kaşların şeklini de düzeltmeye yardımcı olur. Vazelin kaş sabitleyici olarak da kullanılır.

Dudak nemlendiricisi ve parlatıcısı: Soğuk ve sıcak gibi çevresel nedenlerle dudaklar kurur. Dudaklara vazelin sürmek hem bu kuruluğu alır hem de dudak çatlaklarının önüne geçer.

Makyaj temizleme sütü: Makyaj temizleyicisi olarak vazelin kullanılabilir. Özellikle suya dayanıklı maskaraları çok çabuk çıkarır. Makyaj kalıntılarını temizleyen çoğu kozmetik ürününden daha başarılı sonuçlar verir.

Nasır tedavisi: Vazelin inatçı nasırları yumuşatır ve zamanla yok olmasını sağlar. Ayrıca dirsek ve topuk çatlakları konusunda iyileştiricidir.

Tırnak bakımı: El ve ayak tırnaklarındaki sararmaları engeller.

Saç boyama: Saç boyamalarında alın ve kulak kenarlarına sürülen vazelin, cildi boyadan korur. Cildin tahriş olmasını ve renklenmesini önler.

Deri giysilerin bakımı: Deri mont ve pantolon gibi giysiler zamanla matlaşır. Eski parlak görünümüne kavuşmak için ayda bir vazelin ile silinmesi tavsiye edilir.

Vazelin Memeye Sürülür mü, Göğüs Büyütür mü?

Göğüslerine vazelin süren ve bunun sonucunda büyüdüğünü iddia eden birçok kişi oldu. Bunu diş macunu ile birlikte karıştırıp uyguladıklarını söylediler. Peki, gerçekten vazelin göğüs büyütür mü? Vazelin göğüs büyütür iddiası bir efsane mi? Bununla ilgili bilimsel bir yayın veya kanıt yoktur. Dolayısıyla şimdilik efsane iddialar gibi kalmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Ev Yapımı Vazelin Maskesi Tarifleri

Kimyasal içerikli cilt bakım ürünlerinden sıkılmış olanlar ev yapımı vazelin maskesi tarifleri yazımıza göz atabilirler. Çoğu cilt sorununa iyi gelen tariflerin neler olduğunu inceleyelim

Vazelin ile dudak peelingi:

Dudakları ölü hücrelerden arındırmak için vazelin ile dudak peelingi denenebilir. Bir tatlı kaşığı şeker ile 1 tatlı kaşığı vazelin karıştırılır. Hazırlanan karışım dudaklara ovucu hareketler yapılarak sürülür. Ardından dudak silinir ve nemlendirilir.

Cilt tonunu eşitleyen vazelinli süt maskesi:

2 çorba kaşığı sütün içine 1 çorba kaşığı vazelin eklenir. İyice yedirildikten sonra yüze uygulanır. Ortalama 30 dakika sonra cilt durulanır. Bu maske cilt lekelerinin rengini açar. Düzenli uygulandığında cilt renginde eşitlik sağlar. Haftada en fazla 2 defa uygulanması önerilir.

Vazelin ile vücut peelingi maskesi:

Tuz ve vazelinin karışımı özellikle bacaklardaki batıklar için etkili bir ovucudur. Kol, bacak, dirsek, sırt bölgesine bu karışım sürülebilir. 2 çorba kaşığı tuzun içine 1 çorba kaşığı vazelin yeterlidir. Ancak kullanım alanına göre miktar artabilir. Vazelin ile vücut peelingi maskesi aşırı terleyenlerin kokma sorununu da çözer.

Vazelinli yumurta maskesi:

Yüze vazelin sürmek cildi yumuşatır ve canlı gösterir. Bunu daha etkili kılabilmek için vazelinli yumurta maskesi uygulanır. Bu tarifte bir çorba kaşığı vazeline, bir yumurta akı koyulur. İyice karıştırıldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. Karışım yüze uygulamaya artık hazırdır. Ortalama 20 dakika sonunda cilt durulanır.

Vazelini Yüze Sürülür mü? Kullanım Alanları ve Faydaları – Video