18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıHemoroid kremi göz altı torbalarına iyi gelir mi?

Hemoroid kremi göz altı torbalarına iyi gelir mi?

Televizyonda bazı mankenlerin göz altı torbaları için hemoroid kremi kullandığı haberinin verilmesinden sonra hemoroid kremi için eczaneye koşan birçok kişi olmuştur. Yoğun iş temposu nedeni ile göz altında oluşan torbaların ve morlukların tedavisinde çeşitli yöntemler denenmiştir. Peki, bu yöntemlerden olan hemoroid kremi göze sürülür mü? Hemoroid kremi cilde iyi gelir mi?

İçerikleri

Hemoroid yani halk dilinde basur ya da mayasıl, ciddi bir sağlık sorunudur. Kişiye ağrı ve rahatsızlık veren bu durum için özel kremler üretilmiştir. Bu kremleri amacı dışında kullanan bazı kişiler hemoroid kreminin göz altı torbalarına ve morluklarına iyi geldiğini söylemektedir. Gelin herkes tarafından merak edilen bu konuyu yakından inceleyelim.

Hemoroid Kremi Göze Sürülür Mü?

Hemoroid konusunda kapsamlı bir araştırma yapan uzmanlar hemoroid kremi göze sürülür mü konusuna açıklık getirmişlerdir. Hemoroidi tedavi etmesi için önerilen bazı kremlerin göz altı sorunlarında kullanılabileceği fikri bir filmde ortaya atılmıştır. Filmin yayınlanmasından sonra güzelliğine önem veren kadınlar bu tedavinin geçerli olup olmadığını araştırmaktadırlar.

Hemoroid kremleri kortizon içermektedir. Bu sayede kullanıldığı alandaki ödemi azaltır. Ancak bu ürünlerin çok hassas olan göz çevresinde kullanılması doğru karşılanmamaktadır. Hemoroid kremleri amacı dışında kullanıldığı zaman faydadan çok zarar verir. Dermotolojik anlamda gelişme yaşanan çağımızda hemoroid kremi yerine gözl atlı torbalarına iyi gelecek daha etkili kremler bulunmaktadır.

Hemoroid Kremi Cilde İyi Gelir Mi?

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen kişiler her yolu denemektedirler. Hemoroid tedavisinde kullanılan kortizon içerikli kremleri kullanarak pürüzsüz ve sağlıklı cilde sahip olacağını düşünenler maalesef yanılıyorlar. Hemoroid kreminde bulunan kortizon cildi inceltmektedir. Krem ilk etapta olumsuz etkisi yokmuş gibi görünse de zamanla kortizon etkisi ile bu kremler cilde zarar vermektedir. Bu nedenle cilde kullanılması önerilmez.

Hemoroid Kremi Göz Altı Torbalarına İyi Gelir Mi?

Göz altı torbaları yorgunluk, yoğun iş temposu ve genetik yatkınlık gibi etmenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu durumdan rahatsız olan kişiler, göz altı kapatıcıları kullanmaktan sıkıldıkları için kalıcı çözüm arayışına girmişlerdir. Çeşitli TV kanallarında mankenlerin göz altı torbalarından hemoroid kremi ile kurtulduğu haberinin yayınlanması ile hemoroid kremi göz altı torbalarına iyi gelir mi sorusu gündeme gelmiştir. Bu kremi kullanarak göz altı torbalarından kurtulduğunu belirtenler vardır. Ancak uzmanlar hemoroid kreminin göz altı torbaları için kullanılmasının doğru olmadığını belirtmektedirler.

Hemoroid Kremi Botoks Etkisi Gösterir Mi?

Hemoroid kremleri kortizon içermektedir. Buna bağlı olarak kullanıldığı alanın gerginleşerek incelmesini sağlar ve kullanıldığı bölgedeki ödem giderir. Bu özelliği akıllara hemoroid kremi botoks etkisi yaratır mı sorusunu getirir. Aslında hemoroid kremi botoks etkisi yaratmaz. İçeriğindeki bileşenler nedeni ile cildin incelerek gerginleşmesini sağlar.

Göz Altı Torbaları İçin Hemoroid Kremi Adı

Kullanıldığı ilk anda göz altındaki şişliği azaltarak göz altı torbalarını gideren hemoroid kremleri uzun vadede aynı etkiyi göstermez. Bu nedenle hekimler tarafından hemoroid kremleri göz altı için önerilmez. Ancak göz altı torbaları için hemoroid kremi kullandığını söyleyen kişiler Anestol, Pruzon ve Proctolog adındaki kremleri tercih ettiklerini belirtmişlerdir.

Hemoroid Kremi Göz Altına Nasıl Uygulanır?

Hemoroid kremi göz altına nasıl uygulanır anlatmaya başlamadan önce bu kremin doktorlar tarafından göz altına kullanılmasının önerilmediğini bir kez daha belirtelim. Ancak kendi kararı ile yine de bu kremi kullanmak isteyenler ince bir tabaka halinde morlukların ve şişliklerin olduğu yere kremi sürebilirler.

Hemoroid Kremini Güzellik İçin Kullananların Yorumları

Doktorların tüm uyarılarına rağmen hemoroid kremini güzellik için kullananların yorumları farklıdır. Hemoroid kremini kullanan kişilerden bazıları anında etki gördüklerini belirtmişlerdir. Bu kremin göz altında oluşan şişlikleri giderdiği görülmektedir. Ancak doktorların uyarıları nedeni ile hemoroid kremini kullanmaya çekindiklerini söyleyenler de vardır. Sizlerde bu konuda net bilgiye doktorunuz sayesinde ulaşabilirsiniz. Birçok uzman hekim hemoroid kremini güzellik için önermez. Ancak doktorunuza danışarak kremi kullanıp kullanmayacağınıza karar verebilirsiniz.

Evde Göz Altı Torbaları Nasıl Geçer?

Birçoğunu daha önce duymuş olabileceğiniz göz torbalarından evde kurtulmak için pek çok doğal çözüm ve kullanışlı önerilerimiz ar. Sabırla en az birkaç hafta boyunca bunlardan birini her gün deneyin – kendinize mükemmel çözümü bulabilirsiniz.

Çay poşeti uygulayın;

Bu sadece bir kocakarı masalı değildir. Çay (özellikle yeşil çay), göz altı bölgenizi yatıştırmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bir çay poşetini temiz, sıcak suda birkaç dakika bekletin. Poşeti dikkatlice çıkarın ve soğumasını bekleyin (buzdolabına koyabilirsiniz) ve ardından gözlerinizin üzerine koyun. Çıkarmadan ve durulamadan önce 10 dakika bekletin.

Soğuk kompres veya yüz maskesi yapın;

Çay poşetleri ile oyalanmak istemiyor musunuz? Göz altı torbaları ve göz altı morlukları probleminiz varsa bir jel soğutma maskesi alın. Maskeyi 30 dakika buzdolabına koyun ve sihrini göstermesi için yaklaşık 20 dakika uygulayın.

Salatalık

Salatalık göz altılarınızda oluşan morlukları azaltmaya yardımcı olur. Buzdolabında beklettiğiniz salatalığı çıkarır çıkarmaz birkaç kalın dilim doğrayın ve 10 dakika gözlerinizin üzerine koyun. Göz altlarınız daha parlak görünecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz!

Güneş gözlüğü takın;

Ünlülerin 7/24 güneş gözlüğü takmasının bir nedeni var. Çünkü güneşe bakarken gözlerini kısmak zorunda kalmıyorlar! Güneş gözlüğü takmak, gözlerinizin rahatlatır ayrıca ince çizgi ve kırışıkların oluşmasını engeller.

Gözaltı Torbaları ve Morluklarla Nasıl Başa Çıkıyorum? Çağla Şikel