19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGöz altı kırışıklığına ne iyi gelir? Göz altı kırışıklıkları İçin yaş maya...

Göz altı kırışıklığına ne iyi gelir? Göz altı kırışıklıkları İçin yaş maya maskesi

İçerikleri

İnsan yüzü belli sebepler ile zaman içerisinde kırışır. Bu durum her ne kadar sadece kadınlar tarafından sorun ediliyor gibi görünse de, son yıllarda kadın erkek fark etmeksizin her birey için sorun olmaya başlamıştır. Kırışıklıklar yüzün farklı noktalarında kendini göstermeye başlasa da ilk belli ettiği yerler gözaltları ve dudak çevresidir. Özellikle günümüzde ki yoğun hayat temposu, stres gibi etkenler gözlerin çabuk çökmesine ve kırışıklıkların derinleşmesine sebep olur. Bu durum sonucunda enerjisiz ve sönük bir görünüm ortaya çıkar. Bu kırışıklık oluşumunu geciktirmek için her ne kadar farklı kremler ve ilaç sektörünün sunduğu çözümler olsa da ekonomik bir şekilde evde yapılacak doğal gözaltı kırışıklık yaş maya maskesi de kullanılabilir. Göz altı kırışıklık giderici yaş maya maskesinin farklı ciltlere göre farklı hazırlanışları, uygulamaları ve kullanım amaçları bulunmaktadır.

Gençleşme Formüllü Yaş Maya Maskesi

Malzemeler:

  1. 1 çorba kaşığı yaş maya
  2. Yulaf unu
  3. Bal
  4. Su

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Yaş mayayı bir kaba koyduktan sonra üzerine 1 çorba kaşığı kadar su eklenir. İkisi beraber karıştırılır üzerine yavaş yavaş yulaf unu eklenerek kıvam alması sağlanır. Muhallebi kıvamına geldikten sonra maske hazır demektir. Hazırlanan maske yüze parmak uçları ile ovalanarak yavaş yavaş sürülür. Özellikle gözaltlarına göze temas ettirmeden uygulamak gerekir. Maske yaklaşık 20 dakika yüzde kuruduktan sonra soğuk su ile durulanır ve temizlenir. Maskeyi yatmadan önce uygulamak etkisini gece göstermesini sağlayacaktır.

Güzellik Formüllü Yaş Maya Maskesi

Malzemeler:

  1. 1 çorba kaşığı yaş maya
  2. 150 gram çökelek
  3. Limon suyu
  4. Yumurta kabuğu

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Gözaltı kırışıklıklarını giderme formüllü yaş maya maskesi hazırlanırken en önemli noktalardan yumurta kabuklarının bir havan içerisinde tamamen toz oluncaya kadar ezilmesidir. Sivri parçalar cilde zarar verebileceği için hepsinin toz olmasına dikkat edilir. Daha sonra çökelek, yaş maya 1 adet limonun suyu ve yumurta kabuklarından elde edilen toz bir kaba konularak kıvamlı hale gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan maske problemli bölgeye masaj yaparak uygulanır. Uygulama sonrası en az yarım saat beklenir ve maske kuruduktan sonra bol ılık su ile yıkanır. Bu maskenin etkisini gösterebilmesi için 1 hafta boyunca her gün uygulanması gerekmektedir.

Nemlendirici Formüllü Yaş Maya Maskesi

Malzemeler:

  1. 1 çorba kaşığı maya
  2. Yoğurt

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Yaş maya bir kaba konularak kıvam aldıracak kadar yoğurt ile bulamaç elde edilene kadar karıştırılır. Elde edilen karışım göz altlarına yavaşça uygulanır ve parmak uçları ile masaj yapılır. Her ne kadar yapımı en basit maskelerden biri olsa etkinliği oldukça yüksektir. Haftada iki kez kullanılmak kaydıyla uzun vadede etkisini göstermektedir. Maske kuruduktan sonra bol su ile yıkanır ve temizlenir. Ev yoğurdu kullanılması tavsiye edilir olmaması durumunda hazır yoğurtta kullanılabilir.

Yaş Mayanın Cilt Üzerinde ki Etkisi

  1. Yaş maya cildin nem ve yağ dengesinin ayarlanmasını sağlar. Aşırı kuru ve aşırı yağlı ciltler kullanabilir.
  2. Yaş Maya cildin hücre yenilenmesini hızlandırır. Yüz çevresinde kırışıklık görülen bütün noktalarda kullanılabilir.
  3. Cilt döküntülerine sebep olan hastalıklarda yardımcı tedavi olarak kullanılmaktadır.
  4. Folik Asit içermesi sebebiyle deri altı bakteri oluşumu engeller sivilce tedavilerine yardımcı olur.

Maske Nasıl Uygulanır?

Cilde uygulanan maskelerde derinin uygulanan kürü emebilmesi için gözeneklerinin açık olması gerekmektedir. Bu noktada cildin makyajdan, kirden ve yağdan arınmış ve temizlenmiş olması çok önemlidir. Cilde uygulanan maskeler kesinlikle göz gibi hassas organlarda bulaştırılmamalıdır. Üstelik maskelerin içerisine katılan malzemeler alerjen özellik içerebilir. Bu sebeple yüzde uygulamaya geçmeden önce elin üst kısmına bir miktar sürerek 15 dakika beklemek gerekir. Olumsuz bir durum olmaması durumunda maske yüze uygulanabilir.

Göz altı kırışıklığına ne iyi gelir? Göz altı kırışıklıkları İçin yaş maya maskesi