18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıGöz altı torbaları neden olur, ne iyi gelir, nasıl geçer? Bitkisel tedavisi

Göz altı torbaları neden olur, ne iyi gelir, nasıl geçer? Bitkisel tedavisi

İçerikleri

Yüzümüzdeki en ince deri olan göz altı bölgemiz hassas bir yapıya sahip olduğu için olumsuz dış etkenler nedeniyle daha kolay bir şekilde yıpranabilmektedir. Ayrıca bu bölgede yağ bezleri bulunmadığı için onarım hızı da diğer dokulara göre daha yavaştır. Yıpranmanın başlıca belirtilerinden birisi göz altında bulunan derinin canlı yapısını kaybederek sarkmaya başlamasıdır. Bunun sonucunda da göz altı torbası olarak adlandırılan cilt problemi ortaya çıkmaktadır. Peki göz altı torbalarının nedenleri nelerdir?

Göz Altı Torbaları Neden Olur?

  • Uyku düzenindeki bozukluklar
  • Aşırı stres
  • Güneş ışınlarıyla uzun süreli temas
  • Bazı kozmetik ürünlerinin yan etkileri
  • Yorgunluk
  • Yaşlanma nedeniyle hücre yenilenmesindeki yavaşlama
  • Hormonal etkenler
  • Göz çevresinin sert darbelere maruz kalması

Göz Altı Torbalarına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?

Göz altı torbaları genellikle ciddi bir problem olarak görülmese de güzelliğine önem veren kişiler için estetik açıdan büyük bir sorundur. Bu nedenle insanlar göz altı torbalarından kurtulmak için çeşitli cerrahi operasyonlar ya da bazı kozmetik ürünlere yönelebilmektedir. Bu tür uygulamalar çoğunlukla işe yarasa da bazı yan etkileri bulunabilmektedir. Bu nedenle cilt problemlerini daha sağlıklı bir şekilde önleyebilmek adına öncelikle doğal uygulamalar tercih edilmelidir.

Bu yazımızda paylaşmış olduğumuz göz torbalarından kurtulmada en etkili doğal yöntemleri deneyerek daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Göz Altı Torbalarına Bitkisel Uygulamalar

Göz Altı Torbalarına Papatya Toniği

Gereken Malzemeler;

  • 3 Yemek Kaşığı Papatya Çiçeği
  • 6 Adet Gül Yaprağı
  • 1 Bardak Su

Yapılışı ve Uygulanışı,

Gül yapraklarını ve papatya çiçeğini küçük bir tencereye koyun ve üzerine 1 bardak su ekleyin. Su kaynayıncaya kadar ocakta bekletin. Su kaynamaya başladıktan sonra karışımın demlenmesi için yaklaşık 5 dakika boyunca kısık ateşte bekletin. Demlenme süresi tamamlandıktan sonra karışımı temiz bir tülbent ya da süzgeçten geçirerek posasını süzün. Elde ettiğiniz bitkisel karışımı cam kavanoza boşaltın. Papatya ve gülün özlerini içeren karışım soğuduktan sonra bir parça pamuğu bu sıvıya batırarak ıslatın ve göz altı bölgenize sürün. Bu uygulama tamamen doğal malzemelerle yapıldığı için işlem sonrasında göz altı bölgenizi yıkamanıza gerek yoktur. Göz altı torbalarınızdan ve morluklardan kurtulmak için bu uygulamayı günde iki kez düzenli olarak yapmanız yeterli olacaktır.

Göz Altı Torbalarına Avokado

Gereken Malzemeler;

  • 1 Kapsül E Vitamini
  • Olgunlaşmış Avokado

Yapılışı ve Uygulanışı;

Bu uygulama için öncelikle yarım avokadoyu küçük parçalara ayırın ve püre haline gelinceye kadar ezin. Püre haline getirdiğiniz avokadonun üzerine E vitamine kapsülündeki jeli dökün ve karışım krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Krem kıvamına gelen maskeden parmak ucunuzla biraz aldıktan sonra göz altı bölgenize masaj yaparak sürün. Karışım göz altınızda yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Bu uygulama düzenli olarak yapıldığında göz altı torbaları ve koyu lekeler zaman içerisinde yok olacaktır.

Göz Altı Torbalarına Badem Yağı ve Gül

Gereken Malzemeler;

  • 10 Adet Gül Yaprağı
  • Yarım Tatlı Kaşığı Badem Yağı

Yapılışı ve Uygulanışı;

Havana koymuş olduğunuz gül yapraklarını güzel bir şekilde ezin. Ezilmiş gül yapraklarını uygun bir kaba alın ve üzerine badem yağını da ilave ederek malzemeler birbiriyle özdeşleşinceye kadar karıştırın. Karışım istenen kıvama geldikten sonra bir parça pamuğu batırın ve göz altı bölgenize çok fazla bastırmadan sürün. Karışımın faydalı içeriğinin cilt hücreleri tarafından emilmesi için yaklaşık 20 dakika boyunca beklemeniz gerekir. Süre tamamlandıktan sonra ılık suyla cildinizi durulayın. Bu uygulamayı haftada 3 kez yaparak göz altı torbalarınızdan ve kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.