25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıMadecassol krem yüze sürülür mü, selülite iyi gelir mi?

Madecassol krem yüze sürülür mü, selülite iyi gelir mi?

Cildi nemlendirme özelliği bulunan Madecassol krem, cilt lekeleri gibi sorunları giderirken sivilcelere de iyi gelmektedir. Centtella Asiastica adlı bitkiden üretilen bu kremin cildi onarıcı, yenileyici ve iyileştirici etkisi vardır. Peki, Madecassol krem nasıl kullanılır? Fazla kullanımı zararlı mıdır?

İçerikleri

Özellikle yanık, yara, cilt lekeleri, çatlaklar ve sivilce tedavisinde kullanılan Madecassol kremi hamileler ve emziren anneler de güvenle kullanabilmektedir. Açık yaralara kullanılmaması önerilen Madecassol kremi doktor tavsiyesi ile kullanmanız daha doğru olacaktır.

Madecassol Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

Cilt sorunlarının temel yardımcısı olarak bilinen Madecassol krem nedir, ne işe yarar diyenler soranlar için bu kremin cildi ölü derilerden arındırdığını söyleyebiliriz. Dünya genelinde bilinen ve en çok tercih edilen krem olan Madecassol hücreleri yenileme özelliğine sahiptir. Madecassol kremin diğer faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Yara izlerini tedavi etmede etkilidir.
  • Cilt üzerindeki tüm yaralarda kullanılabilir.
  • Yanık izlerinde etkilidir.
  • Sivilcelerden dolayı oluşan izleri hafifletir.
  • Güneş lekeleri için kullanılır.
  • Çatlak tedavisinde etkilidir.
  • Cildi beyazlatarak parlatır.
  • Kırışıklıklarda etkilidir.
  • Varislerde etkilidir.
  • Ciltte oluşan tahrişlere iyi gelir.
  • Meme ucu yara ve çatlaklarında etkilidir.
  • Egzama tedavisinde etkilidir.
  • Sedef hastalığında etkilidir.
  • Yatak yaralarında kullanılır.
  • Sünnet yarasını iyileştirir.
  • Doğum esnasında meydana gelen genital yırtılmalarda etkilidir.

Madecassol Krem Nasıl Kullanılır?

Madecassol kremin olası yan etkilerinden korkan kişiler Madecassol krem nasıl kullanılır sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Madecassol kremin ciddi yan etkileri olmasa da, kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız güvenliğiniz açısından önemlidir. Krem üzerinde bulunan sivri bölge ile tüpü delebilirsiniz.

Kapağını açtığınız kremi ince bir tabaka şeklinde cilt üzerine sürebilirsiniz. Doktorun önerdiği sıklıkta ve miktarda kullanmaya dikkat edilmelidir. Kremden fayda sağlayamadığınızda ya da herhangi bir yan etki yaşadığınızda mutlaka doktorunuza danışın. Kremi gözlerinize sürmeyin. Ayrıca kremi kullanmayı unuttuğunuzda dengelemek amacıyla çift doz asla uygulamayın.

Madecassol Günde Kaç Defa Kullanılır?

Madecassol günde kaç defa kullanılır doktor tarafından tavsiye edilmektedir. Ancak doktor tarafından tavsiye edilmediğinde, Madecassol kremin günde 1-2 kere kullanılması önerilir. Fazla kullanımının olası yan etkileri olabilir.

Madecassol Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Çeşitli cilt sorunları yaşayan kişiler için Madecassol ne kadar sürede etki eder önemlidir. Madecassol kremi kullandıktan sonra ciltteki ilk etkilerini 2 hafta içerisinde görmeniz mümkündür. Ancak kesin sonuç alabilmek için 3-4 ay kesintisiz kremin kullanılması gerekir. Bazı özel durumlarda kremin 6 ay kullanılması tavsiye edilir.

Madecassol Yüze Sürülür Mü, Nasıl Uygulanmalı?

Madecassol krem yüze sürülür. Bir tür medikal krem olan Madecassol’ü dudak ve göz çevresi haricinde yüzünüzün her yerine ince tabaka halinde sürebilirsiniz. Krem yüzünüzde ortalama 1 saat kaldıktan sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın.

Madecassol Krem Leke Giderir Mi?
Madecassol Krem Leke Giderir Mi?

Madecassol Krem Leke Giderir Mi?

Madecassol krem birçok konuda etkilidir. Cildi beyazlatma etkisi bulunan Madecassol kremin hücre yenileyici özelliği de vardır. Bu özelliği sayesinde cilt lekelerini gidererek cilt renginin açılmasına yardımcı olur.

Madecassol Selülite İyi Gelir Mi?

Her türlü cilt tahrişinde etkili olan Madecassol ile ciltte oluşan kızarıklıklar giderilir. Bu krem sayesinde selülitlerinizden ve çatlaklarınızdan da kurtulabilirsiniz. Birçok kadının ortak sorunu olan selülit tedavisi oldukça uzun bir süreçtir. Ancak Madecassol kremi kullanarak selülit tedavi sürecini kısaltabilirsiniz.

Madecassol Kremi Kimler Kullanamaz?

Madecassol kremin etken maddesi olan Centella Asiatica ekstresine veya krem içerisindeki diğer etken maddelere alerjisi olan kişiler Madecassol kremi kullanamaz. Ayrıca ağır enfekte lezyonu olan kişilerin de bu kremi kullanması önerilmez.

Madecassol Merhemin Zararları ve Yan Etkileri Neler?

  • Genelde herkese hitap eden bu merhemin içindeki etken maddeye karşı alerjiniz varsa sorun yaşayabilirsiniz. Oluşan yan etkilerden bazıları alerjik kontakt dermatit, kaşıntı, döküntü ve cilt hassasiyeti olabilir.
  • Emziren anneler meme ucundaki çatlaklar için kullanacaksa önce bebeğini emzirin ve ardından merhemi o bölgeye uygulayın. Bebeğini tekrar emzireceği zaman o bölgeyi yıkamalı ve kurutmalıdır. Bu işlemden sonra bebeğinizi emziriyorsunuz.
  • Açık yara ve yanıklara kesinlikle uygulanmaz. Yaranın daha fazla sulanmasına neden olur.
  • Merhem yağlı olduğu için fazla kullanıldığında sivilcelere neden olabilir.
  • Merhem saç köklerini beslemeye yardımcı olduğunda, uzun süreli kullanımda saç uzamasına neden olabilir.

Expigment Madecassol Karışımı Kullananlar

Ortak sorunlara fayda sağlayan kremler beraber kullanıldığı zaman elde edilen fayda artmaktadır. Bunlardan biri olan Expiment Madecassol karışımı kullananlar tarafından geçer not almıştır. Tüm vücuda kullanılabilen bu iki krem cilt rengini açmaktadır. Kısa sürede cilt sorunlarına iyi gelen bu karışımın doktora danıştıktan sonra kullanılması önerilmektedir.