27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıTeramisin krem sivilceye, uçuğa, mantara iyi gelir mi?

Teramisin krem sivilceye, uçuğa, mantara iyi gelir mi?

Bu yazımızda sizlere Teramisin krem nedir, Teramisin merhem nerelerde kullanılır, bebeklerde kullanılır mı, uçuğa, mantara ve sivilceye iyi gelir mi? hakkında bilgi vereceğiz.

İçerikleri

Halka arasında Teramisin krem olarak bilinen Terramycin krem eczanelerde reçete ile satılan bir üründür. Yara, iltihaplı cilt problemleri, yanık ve akne tedavisinde sıklıkla kullanılan Teramisin krem içeriğindeki oksitetrasiklin hidroklorür ve polimiksin b sülfat gibi etken maddeleri ile cilt problemlerinde oldukça etkilidir.

Teramisin krem, yanıklar, iltihaplı iltihapsız yaralar ve akne gibi cilt rahatsızlıkları için doktorlar tarafından reçete edilen popüler merhemlerden biridir. Doktor önerisi ile kullanılması gereken bu krem, etkinliği ve düşük maliyeti nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Teramisin Krem Nedir?

Teramisin krem, 14 gramlık kapalı kutularda bulunan reçeteli sarı bir merhemdir. Cilt yüzeyinde kullanılan bu merhem antibiyotik etkisi olan ilaçlar grubuna dahildir. Teramisin merhemindeki aktif bileşen oksitetrasiklin hidroklorür ve polimiksin B sülfattır. Her gram merhem, 30 mg oksitetrasikline eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000 birim polimiksin B’ye eşdeğer polimiksin B sülfat içerir.

Teramisin merhem genellikle yaraları, yanıkları, sivilceleri, iltihaplı sivilceleri ve uçakları tedavi etmek için kullanılır. Teramisin, özellikle göz çevresindeki problemler için etkili olduğu için genellikle göz merhemi olarak kullanılır.

Teramisin Krem Nerelerde Kullanılır?

Terramycin merheminin nerelerde ve ne için kullanıldığı hakkında bilgi vermek istiyorum.

  • Büyük iltihaplı yaralar için,
  • Akne ve iltihaplı sivilceler için,
  • Dudaklarda kuruluk ve çatlaklar için,
  • Böcek ısırıkları için,
  • Cilt yüzeyinde yaralanmalar, çizikler ve yırtılmalar için,
  • İltihaplı ve enfekte yaralar için,
  • Yanıklar için.

Teramisin Krem Nasıl Kullanılır?

Merhemi doktorunuzun veya eczacınızın önerdiği şekilde kullanmaya mutlaka özen gösterin. Merhem kullanımı;

  • Merhem uygulanacağı alan hijyen kurallarına uygun olarak iyice temizlenir.
  • Günde 2 veya 3 defa ihtiyaca göre uygulanır.
  • İltihaplı yara veya yanık varsa, merhem sürülür ve ardından gazlı bezle kaplanır.
  • Merhem sorunlu bölgeye yüzeysel olarak sürülür ve emilmeye bırakılır.
  • Özellikle akne tedavisinde tedavi süreci hiçbir zaman kesintiye uğratılmamalıdır. Yarım bırakılan tedavi mikroorganizmaların yeniden üremesine neden olur.

Teramisin Kremin Yan Etkileri Neler?

Etkili olmasının yanı sıra ciddi yan etkileri olan Teramisin krem asla bilinçsizce kullanılmamalıdır. Etkin maddelere alerjisi olan kişilerde yan etkiler çok sık görülebilmektedir. Bilinen yan etkileri şunladır;

  • Aşırı duyarlılık,
  • Kontakt cilt hastalığı (kontakt dermatit)
  • Kaşıntı,
  • Yanma hissi,

Teramisin Krem Gözlere Sürülür Mü?

En sık sorulan sorulardan biri de Teramisin krem gözlere sürülür mü sorusudur. Gözlere Teramsin krem sürmenin bir zararı yoktur. Göz çevresindeki iltihaplı ve bulaşıcı sorunların tedavisinde kullanılır. Dikkat edilmesi gereken nokta, asla gözünüze girmemesidir.

Teramisin Krem Bebeklerde Kullanılı Mı?

Teramisin merhem çocuklarda ve 8 yaşın altındaki bebeklerde kullanılması tavsiye edilmez. Doktorunuzun tavsiyesi olmadan asla kullanmayınız. Teramisin merhem bebeklerde bazı yan etkilere neden olabilir.

Teramisin Merhem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Teramisin merhem uçuk tedavisinde kullanılan merhemlerden biridir. Doktorlar genellikle uçuk için Teramisin merhemi reçete etmezler.

Teramisin Krem 2021 Fiyatı

Teramisin krem, doktorunuz tarafından reçete edildiğinde devlet tarafından satılan reçeteli merhemlerden biridir. Teramisin krem 2021 fiyatı 23,17 TL’dir.

Teramisin Merhem Arpacık İçin İyi Mi?

Teramisin göz merhemleri, özellikle göz çevresindeki arpacık için en etkili merhemlerden biridir. Doktorunuza danışarak arpacık için kullanabilirsiniz.

Açık Yaraya Terramycin Merhem Sürülür Mü?

Açık yara veya yanık üzerine herhangi bir krem veya merhem sürülmez. Yara ve yanıklarda Teramisin merhem kullanırken açık yaralara uygulanmaz.

Teramisin Cilt Merhemi Vajinaya Uygulanır Mı?

Merhem vajinal bölgeye uygulanırken dikkatli kullanılmalıdır. Genital bölgedeki problemler için belirli bir süre kullanılır.

Terramycin Cilt Merhemi Sivilceye İyi Gelir Mi?

Teramisin cilt merhemi sivilce ve iltihaplı sivilceler için kullanabileceğiniz merhemlerden biridir. Sivilceleri kurutmak ve iltihaplanmayı önlemek için bu merhemi kullanabilirsiniz.

Teramisin Merhem Mantarlara İyi Gelir Mi?

Mantar tedavisinde önerilen merhemlerden biri olan Teramisin merhem, ilerlemiş mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılmaz.

Yüze Teramisin Cilt Merhemi Sürülür Mü?

Yüzünüze Terramycin merhem sürmenizde bir sakınca yoktur. Sadece sorunlu bölgeye veya yüzdeki sivilcelere uygulamak yeterlidir.

Teramisin Pomad Saç Uzamasına Neden Olur Mu?

Teramisin merhem saç büyümesine neden olmaz veya saç büyümesini artırmaz.

Teramisin Merhem Kullananların Yorumları

Teramisin merhem kullananlar, merhemin sivilcelere çok iyi geldiğini ve sivilceleri yok ettiğini belirtmektedirler. Terramycin merhem kullananlar bu merhemi yara ve yanıklarda kullandıklarını belirtmişlerdir. Özellikle iltihaplı sivilceler için kullananlar iltihabı hafiflettiğini söylemişlerdir.

Teramisin Krem Video