19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıTerramycin krem ağız içine, açık yaraya sürülür mü?

Terramycin krem ağız içine, açık yaraya sürülür mü?

Terramycin Krem, yıllardır bilinen ve ecza dolaplarından eksik edilmeyen önemli bir kremdir. Son dönemlerde çok popüler olduğu için Terramycin Krem nedir? Terramycin krem ne için kullanılır? Terramycin Krem faydaları nelerdir? Terramycin krem nasıl kullanılır? gibi sorular yeniden gündeme gelmeye başlamıştır. Terramycin kremi merak edenler için tüm bilgilerin yer aldığı bir yazı hazırladık.

İçerikleri

Ekonomik kremlerden biri olan Terramycin krem, vücutta kızarıklıktan şişkinliğe kadar birçok soruna iyi gelmektedir. Etken maddesi sayesinde sivilceleri ve çıbanları tedavi eden Terramycin kremin düzenli bir şekilde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Terramycin Krem Nedir?

Antibiyotikler grubunda yer alan Terramycin Krem nedir diye araştırdığımızda birçok önemli bilgi olduğunu görüyoruz. Terramycin krem deri üzerinde lokal olarak kullanılmaktadır. Lokal cilt enfeksiyonlarını kısa sürede tedavi eden bu kremin ünü eskilere dayanmaktadır. Etkili olduğunu çok öncelerde de gösteren Terramycin krem sivilce ve çıbanlar için de kullanılmaya başladığından bu yana daha çok dikkat çekmektedir.

Terramycin kremin etken maddesi Oksitetrasiklin hidroklorür ile Polimiksin B sülfattır. Bu sayede antibiyotik grubuna girdiği için iltihaplı cilt sorunlarını tedavi etmektedir. Düzenli kullanım ile kısa sürede sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Terramycin Krem Ne İçin Kullanılır?
Terramycin Krem Ne İçin Kullanılır?

Terramycin Krem Ne İçin Kullanılır?

Terramycin krem ne için kullanılır sorusuna birçok yanıt verilebilir. Çünkü bu Krem çok yönlü bir kullanım özelliğine sahiptir. Lokal cilt enfeksiyonlarına iyi gelen Terramycin krem, enfekte olan küçük yara ve yanıkları iyileştirmektedir. Terramycin krem sivilce, bakteri enfeksiyonları, vücut kızarıklığı ve iltihap için kullanılmaktadır. Ayrıca derinin üst kısmında oluşan kabarcıkları da tedavi etmektedir.

Terramycin Krem Faydaları Nelerdir?

Yıllardır eczanelerde satışı devam eden Terramycin Krem birçok cilt sorunu için kullanılabilir. Kullanımı gittikçe artan Terramycin kremin faydaları şunlardır:

  • İltihaplı sivilceleri kurutur.
  • Vücutta şişliğe, iltihaba ve kızarıklığa sebep olan kimyasalları yok eder.
  • Bakteriler nedeni ile ortaya çıkan cilt enfeksiyonlarına iyi gelir.
  • Enfekte olan ufak yanık ve yaraları iyileştirir.
  • Çıbanı tedavi eder.
  • İçi irin dolu kabarcıklara iyi gelir.
  • Ameliyattan sonra dikişlerin daha çabuk iyileşmesini sağlar.
  • Gül hastalığı sebebi ile oluşan döküntülere iyi gelir.
  • Tırnak batma tedavisinde kullanılır.
  • Cilt rengini düzenleyerek cilt yapısını onarır.

Terramycin Krem Nasıl Kullanılır?

Terramycin Krem nasıl kullanılır önemlidir. Doktorun önerisine göre kullanımı tavsiye edilmektedir. Ancak doktorun tavsiyesi olmadığı durumlarda kremin prospektüsündeki bilgiler dikkate alınmalıdır. Kremin günde 2 -3 kere kullanımı önerilmektedir. Deri temizlendikten sonra steril bir gazlı bez üzerine krem koyularak hasta olan bölgeye sürülebilir. Terramycin kremin tedavi süresi birkaç haftadır.

Terramycin Krem Ne Kadar Zamanda Etki Eder?

Terramycin krem düzenli kullanım ile etkisini hemen göstermektedir. Kremi yara iyileşinceye kadar kullanabilirsiniz. Ancak 4 haftadan fazla Terramycin krem kullanılması önerilmez.

Terramycin Krem Antibiyotik Mi?

Homojen, sarı ve yumuşak bir yapıya sahip olan Terramycin Krem antibiyotiker ilaç grubundadır. Antibiyotik etkisi sayesinde iltihaplı yaraların tedavisinde etkilidir.

Terramycin Krem Kortizon İçerir Mi?

Birçok kullanıcı Terramycin kortizon içerir mi öğrenmek istemektedir. Terramycin krem kortizonlu değildir.

Terramycin Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Terramycin krem emziren anneler kullanabilir mi doktorunuza danışmanız önerilmektedir. Terramycin kremin içeriğindeki etken maddelerin bebekte yan etkilere sebep olma riski bulunmaktadır. Bu nedenle emzirme döneminde doktora danışmadan Terramycin krem kullanılmamalıdır.

Terramycin Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Terramycin kremin bebekte yan etkilere neden olma riski olduğu için hamilelik döneminde dikkatli kullanılması tavsiye edilmektedir. Hamilelikte uzun süre Terramycin kullanımından kaçınılmalıdır. Terramycin kremi kullanmadan önce doktora danışmakta fayda vardır.

Terramycin Krem Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

Birçok faydası bulunan Terramycin kremin 8 yaş altı çocuklarda ve bebeklerde kullanımı tehlikelidir. İstenmeyen durumlar yaşanmaması için 8 yaş altı çocuklarda ve bebeklerde Terramycin krem kullanılmamalıdır.

Terramycin Krem Sivilcelere İyi Gelir Mi?

Faydası saymakla bitmeyen Terramycin krem sivilcelere iyi gelir mi detaylı olarak araştırdık. İltihaplı sivilcelere iyi gelen bu krem sivilce lekelerini geçirmez.

Terramycin Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Terramycin kremin yanıklar için kullanılabileceği prospektüsünde yazmaktadır. Ancak yine de doktorunuza danışarak kullanmanız daha doğrudur.

Terramycin Krem Göze Sürülür Mü?

Birçok kişinin merakla araştırdığı Terramycin krem göze sürülür sizler için öğrendik. Terramycin Krem iltihaplı yaraların tedavisinde kullanılan bir kremdir. Göz merhemi olarak da bilinen bu krem lokal olarak göze sürülebilir.

Terramycin Krem Burun İçine Sürülür Mü?

Terramycin krem burun içinde oluşan yaralar için kullanılabilir. Ancak burun içinde çok derine gidilmemesine dikkat edilmelidir.

Terramycin Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Terramycin krem ciddi yan etkileri olan bir krem değildir. Ancak kremin içeriğinde bulunan etken maddelerden birine karşı alerjisi olan kişilerde yan etkilere sebep olabilir. Nadir olarak ciltte yanma hissi, kızarıklık ve döküntü gibi yan etkiler görülebilir.

Terramycin Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Terramycin krem normal reçeteli bir kremdir. Reçetesiz olarak da eczanelerden alınabilir. Ancak antibiyotik grubunda olduğu için doktor önerisi ile kullanılması tavsiye edilmektedir.

Terramycin Krem Muadili Kremler Hangileri ?

Terramycin krem muadili kremler hangileri merak ediyor olabilirsiniz. Terramycin kremin etken maddesi baz alınarak belirlenen muadili kremler Polimisin ve Heksa deri merhemidir.

Terramycin Krem Fiyatı Ne Kadar?

Terramycin krem fiyatı 25 TL ‘dir.

Terramycin Krem Nasıl Saklanmalıdır?

Terramycin krem, çocukların ulaşamayacağı yerlerde ve 25 derecenin altında oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gerekir. Son kullanma tarihinden sonra Krem kullanılmamalıdır.

Terramycin Krem Kullananların Yorumları Neler?

Sizler için Terramycin krem kullananların yorumları neler diye araştırdık. Popülerliğini her daim koruyan Terramycin kremin kısa sürede etki ettiği belirtilmektedir. Düzenli kullanımla iltihaplı yaraları geçirdiği söylenen Terramycin kremin yan etkisi yok denecek kadar azdır.

İlginizi Çekebilir: