Ana SayfaKadınCilt BakımıTerramycin burun içine, kulağa, göze, vajinaya sürülür mü?

Terramycin burun içine, kulağa, göze, vajinaya sürülür mü?

Terramycin (Teramisin), ecza dolaplarında mutlaka bulunan meşhur bir kremdir. Ekonomik olmasının yanında etkileri ile tekrar meşhur olan Teramisin temel olarak yaraları iyileştirmek için kullanılmaktadır. Peki, Teramisin krem başka ne işe yarar? Ne gibi hastalıklara iyi gelir? Teramisin krem nerelere sürülür? Teramisin hakkında tüm detayları yazımızda bulabileceksiniz.

İçerikleri

Çok uzun zamandır eczanelerde satılan Teramisin krem; vücutta meydana gelen kızarıklıklardan şişliklere kadar birçok soruna iyi gelmektedir. Kısa sürede etkisi gösteren bu krem yanık, yara, sivilce, iltihap gibi sorunlarla da baş etmektedir.

Terramycin (Teramisin) Krem Ne İşe Yarar?

Etken maddesi Polimiksin B sülfat ve Oksitetrasiklin hidroklorür olan Teramisin krem ne işe yarar sorusuna bu etken maddeleri ile cevap verir. İltihap ve çıban kremi olarak bilinen Teramisin kremin etkisi daha fazladır. Her türlü cilt sorununda kullanabilen Teramisin kremin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Dudak çatlakları ve uçuklarda etkilidir.
  • Ciltteki iltihaplı yaraların tedavisinde etkilidir.
  • Ağız içerisinde çıkan Aft yaralarında etkilidir.
  • Çizik ve yaralanmalarda etkilidir.
  • Yanıklarda ve yanığa bağlı enfeksiyonlarda etkilidir.
  • Böcek, haşere ve arı sokmasında etkilidir.
  • Çatlak tedavisinde etkilidir.
  • Kulakta meydana gelen yaralarda etkilidir.
  • Çıbanların tedavisinde etkilidir.

Teramisin Merhem Neye İyi Gelir?

Sarı, yumuşak ve homojen bir krem olan Teramisin merhem neye iyi gelir öğrendikten sonra ilk fırsatta bu kremi satın alacaksınız. Antibiyotikler grubundan olan Teramisin merhem duyarlı organizmalar tarafından oluşan iltihaplı deri hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca lokal cilt enfeksiyonları ve yanıkların tedavisinde de etkilidir.

Teramisin sivilceler için de kullanılabilir. İltihaplı sivilcelere iyi gelen kremin yara, uçuk, çıban tedavilerinde de etkisi bilinmektedir. Vücutta herhangi bir nedenle oluşan yarada ciddi oranda enfeksiyon oluşmuşsa, doktorlar tarafından Teramisin merhem reçete edilmektedir.

Teramisin Sivilceye İyi Gelir Mi?

Toplumda hemen hemen sivilce sorunu yaşamayan kişi yoktur. Sivilcelerden kurtulmak isteyenler için Teramisin sivilceye iyi gelir mi sorusuna evet yanıtını vermek istiyoruz. Teramisin krem sivilce konusunda oldukça etkilidir. Krem sivilceli bölgeye sürüldükten sonra 24 saat içerisinde etkisini göstermektedir.

Teramisin Nerelere Sürülür?
Teramisin Nerelere Sürülür?

Teramisin Nerelere Sürülür?

Teramisin kremin etkileri bilinse de Teramisin krem nerelere sürülür tereddüt yaşanmaktadır. Teramisin kremi teraddüt etmeden sürebileceğiniz bölgeler şunlardır:

  • Sivilceler
  • Sivilce lekeleri
  • Çıban
  • Dudak uçuğu
  • Dudak içi yaraları
  • Arı sokması
  • İltihaplanmış açık yaralar
  • Deri enfeksiyonları

Terramycin Kaç Gün Kullanılır?

Teramisin kremin ne kadar süre ve dozda kullanılacağı ile ilgili doktorunuzun önerilerini dikkate almalısınız. Doktor tarafından doz önerisi yapılmadığı durumlarda günde 4-6 kez olmak üzere birkaç hafta teramisin krem kullanılabilir.

Terramcyin Burun İçine Sürülür Mü?

Terramcyin krem burun içine sürülür sorusuna düşünmeden evet cevabını verebiliriz. Ancak burun içerisinde çok derine gitmemesine dikkat edilmelidir. Burun içi yaralarda oldukça etkilidir.

Terramcyin Kulağa Sürülür Mü?

Terramcyin krem birçok yaranın tedavisinde etkilidir. Birçok kişide görülen kulak yarasında da Teramisin merhem kullanılabilir. Yani Teramisin kulağa sürülür.

Terramcyin Deri Merhemi Açık Yaraya Sürülür Mü?

Teramisin merhemin en çok bilinen faydası açık deri hastalıklarını tedavisidir. Deride oluşan iltihaplı yaralar, yanıklar ve iltihaplı tüm deri hastalıklarında Teramisin kullanılabilir. Ancak açık yaralara direkt olarak kullanılmamalıdır. Açık yaraların iyileşme sürecinde Teramisin kullanılabilir.

Terramycin Göz Merhemi Dudağa Sürülür Mü?

Göz merhemi olarak bilinen Terramcyin dudak yaralarında da etkilidir. Dudakta meydana gelen uçuk ve yaralar için Teramisin dudağa sürülebilir.

Terramcyin Deri Merhemi Göze Sürülür Mü?

Terramcyin deri merhemi göze sürülür mü sorusuna uzmanlar evet yanıtını vermektedir. Göz enfeksiyonlarında en çok kullanılan krem olan Teramisin göz çevresinde dikkatli olarak kullanılmaktadır. Kremin uç kısmının göze değmemesi gerekmektedir.

Terramcyin Vajinaya Sürülür Mü?

Genital bölgede görülen problemlerde kısa süreli Teramisin kullanılabilmektedir. Ancak merhemin vajina içine sürülmemesine dikkat edilmelidir.

Terramcyin Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?

Mantar tedavisinde önerilen Terramcyin vajinal mantara iyi gelir mi sorusunu evet olarak yanıtlayalım. Ancak Teramisin merhem ilerlemiş olan mantar hastalıklarında kullanılmamaktadır. İlerleyen mantarların tedavisinde başka ilaçlar doktorlar tarafından önerilmektedir.

Terramcyin Nasıl Kullanılır?

  • Kremin sürüleceği yeri temizleyiniz.
  • Kremi hafif parmak dokunuşlarıyla iltihaplı ve sorunlu bölgeye uygulayın.
  • Uyguladığınız bölgeyi gazlı bezle kapatın.
  • Günde 2 defa uygulanmalıdır. Sorun ortadan kalkana kadar krem ​​kullanımına devam edilmelidir.

Etki süresi cilt probleminin boyutuna göre değişir.

Terramcyin Göz Merhemi Bebeklerde Kullanılır Mı?

Terramcyin göz merheminin 8 yaşın altındaki çocuklarda ve bebeklerde kullanılması önerilmez. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan bebeklerde Teramisin kremi asla kullanmayın.

Hamileyken, Emzirirken Terramcyin Kullanılır Mı?

Hamileyken Terramcyin kremin kullanılması üzerine kapsamlı çalışmalar yoktur. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Emzirme döneminde de yine doktor tavsiyesi ile hareket edilmelidir.