24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıFucicort krem açık yaraya, burun içine sürülür mü?

Fucicort krem açık yaraya, burun içine sürülür mü?

Fucicort krem, bir tür antibiyotik içeren kremdir. Vücutta çeşitli nedenlerle meydana gelen kızarıklık, şişlik ve iltihap etkilerini azaltan Fucicort kremin bakterilerin gelişerek çoğalmasını engelleyen bir etkisi de bulunmaktadır. Genel olarak cilt yüzeyinde kullanılan Fucicort krem, farklı cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Eğer Fucicort krem nedir? Fucicort krem nasıl kullanılır? Fucicort krem ne işe yarar gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız, yazımızı keyifle okuyabilirsiniz.

İçerikleri

Neler Okuyacaksınız?

Cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan Fucicort krem, kısa sürede etkisini göstermesi ile birçok kişinin dikkatini çekmektedir. Fucicort kremin iltihap azaltıcı ve bakterileri önleyici bir etkisi bulunmaktadır. En iyi sonucu alabilmek için Fucicort kremin düzenli kullanılması çok önemlidir. Kullanım konusunda ise kesinlikle doktorun önerisi dikkate alınmalıdır. Doktora veya eczacıya danışmadan Fucicort kremin kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Fucicort Krem Nedir?

30 gramlık tüplerde satılan Fucicort krem nedir ve ne gibi etkileri bulunmaktadır sorusu merak edilen önemli bir sorudur. Bakterilerin üremesine engel olan Fucicort krem, antiinflamatuar etkisi ile kaşıntıyı azalmaktadır. Deri hastalıklarının ve inflamasyonun tedavisinde kullanılan Fucicort krem, iyileştirici etkisini kısa sürede göstermektedir. Kremin her bir gramında fusidik asit, 1mg klorokresol ve 20 mg betametazon bulunmaktadır. Bu içerikler sayesinde kontakt dermatit ve atopik egzama sorunlarına iyi gelmektedir.

Fucicort Krem Ne İşe Yarar?
Fucicort Krem Ne İşe Yarar?

Fucicort Krem Ne İşe Yarar?

Sizlerde Fucicort krem ne işe yarar öğrenerek, kremi hangi sorunlar için kullanabileceğiniz konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Fucicort krem bir cilt kremidir. Cilt yüzeyinde oluşan çeşitli sorunların tedavisinde etkilidir. Fucicort kremin sağladığı faydalar genel itibari ile şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt enfeksiyonlarını tedavi eder.
  • İltihabın azalmasına yardımcı olur.
  • Ciltteki enfeksiyonların üreyerek çoğalmasına engel olur.
  • Oluşan enfeksiyonların yok edilmesine yardımcı olur.
  • Ergenlik dönemi cilt sorunlarına iyi gelir.
  • Kuruluk, kızarıklık, kaşıntı ve kabuklanma gibi semptomları ortadan kaldırır.
  • Vücutta oluşan kızarıklık ve şişliğin azalmasına yardımcı olur.
  • Kaşıntı nedeni ile meydana gelen egzama rahatsızlığını tedavi eder.
  • Unna hastalığın tedavisinde etkilidir.
  • Genital siğile iyi gelir.

Fucicort Krem Nasıl Kullanılır?

Fucicort krem nasıl kullanılır konusunda doktorun tavsiyesine birebir uyulmalıdır. Doktora veya eczacıya danışmadan kullanılan Fucicort kremin bazı yan etkileri olabilir. Kremin içeriğindeki etken maddelerin ne gibi etkileri olacağını bilemeyeceğiniz için doktorunuzun tavsiyesine uymanız önemlidir. Fucicort kremi kullanmadan önce ellerinizi bol sabunlu su ile yıkamanız tavsiye edilmektedir. Kremi süreceğiniz alanı da temizledikten sonra Fucicort kremden nohut büyüklüğünde alarak, iltihaplı ya da yaralı kısma nazik bir şekilde sürün.

Kremin sürüldüğü bölge kesinlikle kapatılmamalıdır. Yaranın hava ile temas etmesi gerekmektedir. Bu sayede iyileşmes süresi hızlanmaktadır. Yara için Fucicort krem kullanılıyor ise, vücut kremi emdikten sonra bol ve pamuklu kıyafetler giyilmesi önerilmektedir. Fucicort kremin günde 2 – 3 defa kullanılması tavsiye edilmektedir. Kullanım konusunda doktorunuzun dediklerini uygulamanız önemlidir.

Fucicort Krem ile Fucidin Arasındaki Fark Nedir?

İsim benzerliği olması nedeni ile Fucicort krem ile Fucidin krem birbiriyle karıştırılmaktadır. Her iki krem de ciltte meydana gelen sorunlar için kullanılmaktadır. Ancak Fucicort krem ile Fucidin arasındaki fark nedir? bilinmesi gerekmektedir. Fucidin krem, deri altında oluşan enfeksiyonları tedavi etmektedir. Fucicort krem ise deri yüzeyinde meydana gelen cilt sorunlarına iyi gelmektedir.

Fucicort Kremi Emziren Anne Kullanabilir Mi?

Emzirme döneminde kullanılan bazı ilaçların bebekler üzerinde olumsuz etkileri olabilmektedir. Bu nedenle Fucicort kremi emzirme döneminde kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Fucicort kremin meme uçlarına kesinlikle uygulanmaması önerilmektedir. Kremin emziren annelerde kullanılmasına ilişkin yapılan çalışmalarda, kremin emziren hayvanlar üzerinde herhangi bir olumsuz etkisine rastlanmamıştır. Ancak her ihtimale karşı emzirme döneminde Fucicort krem kullanılmaması belirtilmektedir.

Fucicort Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Dermatologlar tarafından çok sık reçete edilen kremlerin başında Fucicort krem gelmektedir. Birçok cilt sorununa iyi gelen Fucicort kremin yanıklara iyi gelip gelmeyeceği merak edilmektedir. Fucicort kremin açık yaralara ve yanıklara sürülmemesi önerilmektedir. Bu nedenle doktorunuza danışmadan Fucicort kremi yanık için kullanmayınız.

Fucicort Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Fucicort krem sivilce için kullanılır mı sorusuna evet yanıtı verilebilir. Vücutta bir anda çıkan sivilceler, büyük kırmızı yaralar, ufak akneler, lekeler ve egzamalar için Fucicort krem rahatlıkla kullanılabilir.

Fucicort Krem Egzama İçin Kullanılır Mı?

Fucicort krem, egzama için reçete edilen bir kremdir. Doktorun önerdiği şekilde düzenli olarak kullanıldığı zaman egzama sorununa iyi gelmektedir.

Fucicort Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?
Fucicort Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Fucicort Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Genital bölgede oluşan bazı rahatsızlıklar için Fucicort krem kullanılmaktadır. Ancak genital bölgede mantar oluşumu var ise Fucicort kremin kullanılmaması önerilmektedir. Bu konuda doktorunuzdan daha net bilgileri öğrenebilirsiniz.

Fucicort Krem Hemoroid İçin Kullanılır Mı?

Bir antibiyotik olan Fucicort krem, bakteri nedeniyle meydana gelen cilt enfeksiyonlarında etkilidir. Hemoroid hastalığında asıl enfeksiyon dış bölgede değildir. Bu nedenle Fucicort kremin basur üzerinde çok fazla bir etkisi bulunmamaktadır. Asıl basur kremleri bile basuru kısa sürede tedavi etmemektedir. Bu nedenle daha etkili bir kremin basur için kullanılması tavsiye edilmektedir.

Fucicort Krem Sinek Isırığı İçin Kullanılır Mı?

Fucicort krem sinek ısırığında kullanılabilen bir kremdir. Ancak doktorunuza sorduktan sonra kullanmanız daha doğru olacaktır. Sinek ısırığı için özellikle Fucidin krem önerilmektedir.

Fucicort Krem Kıl Kökü İltihabı İçin Kullanılır Mı?

Kıl köklerinde meydana gelen iltihaplanmalar hem görüntü açısından hem de ağrı yönünden kişiyi rahatsız etmektedir. Fucicort krem, kıl kökü iltihabı tedavisinde etkili bir kremdir. Kıl köklerinde oluşan iltihabın ilerlemesini durdurarak, iltihabın tamamen yok olmasına yardımcı olmaktadır.

Fucicort Krem Keloid İçin Kullanılır Mı?

Aşırı hücre üretilmesi sonucunda anormal yara iyileşmesine keloid denilmektedir. Normal şartlarda yara iyileştiği zaman doku onarımı da durmaktadır. Ancak keloidlerde yara iyileşse de doku onarımı devam ettiği için yaranın daha da büyümesine neden olmaktadır. Bir tür deri hastalığı olan keloid için Fucicort krem kullanılabilmektedir.

Fucicort Krem Vajinaya Kullanılır Mı?

Cilt rahatsızlıklarını tedavi eden Fucicort krem vajinaya sürülür mü sorusu, kadınların cevabını çok merak ettiği bir sorudur. Vajinal kaşıntı veya farklı sorunlar için doktorunuza sormadan Fucicort kremi kesinlikle kullanmayınız. Kaşıntının nedeni egzama olduğu zaman Fucicort krem iyi gelirken, başka bir nedene bağlı oluşan kaşıntılara zarar verebilmektedir. Bu nedenle doktorunuza danışmadan vajinal bölgede Fucicort kremi kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Fucicort Krem Cinsel Organa Sürülür Mü?

Fucicort krem, cinsel organların iç yüzeyinde kullanılmamalıdır. Ancak iç yüzeyinde kısa süreli kullanılabilir. Kortizon içeren bir krem olduğu için uzun süreli kullanılması önerilmemektedir.

Fucicort Krem Göze, Göz Çevresine Sürülür Mü?

Fucicort krem, göz ve göz çevresinde kullanılabilir. Ancak kesinlikle göz içine değdirilmemesi önerilmektedir. Gözle teması halinde gözlerin bol su ile durulanması gerekmektedir.

Fucicort Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Fucicort kremin açık yaraya sürülmemesi gerekmektedir.

Fucicort Krem Burun İçine Sürülür Mü?

Burun içerisinde meydana gelen yaralar için Fucicort krem kullanılabilir mi merak edilmektedir. Fucicort kremin burun içine kesinlikle sürülmemesi tavsiye edilmektedir. Burun içi yarası için doktorunuzdan uygun bir kremi reçete etmesini isteyebilirsiniz.

Fucicort Krem Dövmeye Sürülür Mü?

Dövme sonrasında cildin enfeksiyon kapmasını önlemek için Fucicort krem kullanılabilmektedir. Ancak bu konuda daha net cevabı doktorunuzdan almanız daha doğru olacaktır.

Fucicort Krem Dudağa Sürülür Mü?

Fucicort krem, dudağa ve dudakta meydana gelen uçuk gibi yaralara sürülmemelidir.

Fucicort Krem Ele Sürülür Mü?

Fucicort krem, ellere sürülebilen bir kremdir. Ellerde meydana gelen bazı yaraların tedavisinde kullanılabilmektedir. Ancak hangi yaralar için ellere sürülebileceği konusunda doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Fucicort Krem Morluklara İyi Gelir Mi?

Morluklar üzerinde Fucicort kremin tedavi edici bir etkisi yoktur.

Fucicort Krem Ayak, Tırnak Mantarına İyi Gelir Mi?

Ayak ya da tırnak mantarı hastalıklarında Fucicort krem kullanılmamaktadır. Bu tür mantar hastalıkları için Trosyd veya Travozol kremleri önerilmektedir.

Fucicort Krem Arı Sokmasına İyi Gelir Mi?

Birçok soruna iyi gelen Fucicort krem arı sokmasına iyi gelir mi sorusu çoğu kişi tarafından araştırılmaktadır. Fucicort krem arı sokmasına iyi gelen bir krem değildir.

Fucicort Krem Basura İyi Gelir Mi?

Basur, derinin iç kısmından meydana gelen bir durumdur. Dikkat edilmesi gereken basur rahatsızlığında, basur bölgesinin enfeksiyon kapmaması gerekmektedir. Fucicort krem, derinin üst yüzeyinde oluşan enfeksiyonlar için kullanılmaktadır. Bu nedenle basur tedavisinde beklenen etkiyi göstermemektedir. Basur için doktorunuza danışarak Fucidin krem kullanılması tavsiye edilmektedir.

Fucicort Krem Makat Çatlağına İyi Gelir Mi?

Fucicort krem, makat çatlağına iyi gelmez ve makat çatlağı için kullanılmaz.

Fucicort Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Cilt lekeleri birçok kişinin canını sıkan bir durumdur. Ciltte oluşan yaraların iyileşmesini sağlayan Fucicort kremi, cilt lekelerine de iyi gelmektedir. Doktorun önerdiği şekilde kullanıldığı zaman kısa sürede cilt lekelerini tedavi etmektedir.

Fucicort Krem Çıbana İyi Gelir Mi?

Fucicort krem çıban tedavisinde etkili bir kremdir. Doktorunuza danışarak Fucicort kremi çıban için kullanabilirsiniz.

Fucicort Krem Dolamaya İyi Gelir Mi?

Fucicort krem, dolama tedavisinde iyi sonuçlar vermektedir. Düzenli olarak kullanım ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Fucicort Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Güneş yanığı tedavisinde Fucicort krem etkili değildir. Güneş yanığında acı hissi bazen çok fazla hissedilmektedir. Bu nedenle aksatılmadan doktora gidilerek, güneş yanığına uygun kremin reçete edilmesi istenebilir.

Fucicort Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Fucicort krem; kaşıntı, kızarıklık, kabuklanma, kuruluk gibi deri rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Doktorunuzla görüşerek Fucicort kremi kaşıntı için kullanabilirsiniz.

Fucicort Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Çeşitli enfeksiyonları tedavi ettiği için Fucicort krem uçuğa iyi gelir mi diye düşünülmektedir. Fucicort krem, uçuğa iyi gelmez. Bu krem dudağa sürülmez.

Fucicort Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Fucicort krem, uyuz için kullanılan bir krem değildir.

Fucicort Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Fucicort krem, 1 yaşın altındaki çocuklarda kontrendikedir. Özellikle bebeklerde Fucicort krem kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Fucicort Krem Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Aile Hekimleri tarafından Fucicort krem reçete edilebilir.

Fucicort Krem Yan Etkileri Neler?
Fucicort Krem Yan Etkileri Neler?

Fucicort Krem Yan Etkileri Neler?

Her kremin veya ilacın olduğu gibi Fucicort krem yan etkileri de vardır. Yan etkilerden herhangi birkaçı oluştuğu zaman mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışmanız önerilmektedir. Fucicort kremin olası yan etkileri şunlardır:

  • Ellerin, ayakların ve bileklerin şişmesi
  • Boğaz ve ağzın şişmesi
  • Karın ağrısı
  • Kurdeşen
  • Nefes almada güçlük
  • Dilde şişme

Fucicort Krem Prospektüsüne Nereden Ulaşılır?

Fucicort krem prospektüsü, kremin içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca arama motoruna Fucicort krem prospektüsüne nereden ulaşılır yazdığınız zaman bu konuda yayınlanan bilgilere ulaşabilirsiniz.

Fucicort Krem Fiyatı Kaç Lira?

Son derece etkili bir krem olduğu için Fucicort krem fiyatı kaç lira merak edilmektedir. Fucicort kremin güncel fiyatı eczanelerde 45 TL’dir.

Fucicort Krem Muadili Kremler Neler?

Fucicort krem ile aynı etkileri gösterecek başka kremler de bulunmaktadır. Fucicort kreme ulaşamadığınız zaman muadili kremleri kullanabilirsiniz. Bu kremler şu şekilde sıralanabilir:

  • Belogent merhem
  • Fusix dermacort krem
  • Belogent krem
  • Dermabel deri kremi
  • Bi-profenid tablet
  • Psocal beta merhem
  • Tirecort krem
  • Betasalic merhem

Fucicort Krem Kullananların Yorumları