27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıButafly krem vajinaya sürülür mü? Ne işe yarıyor?

Butafly krem vajinaya sürülür mü? Ne işe yarıyor?

Butafly krem, çeşitli dermatolojik sağlık sorunlarını iyileştiren ürünlerden biridir. Özellikle mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için önerilen Butafly kremin içeriğindeki etken maddeler sayesinde mantar enfeksiyonları yok edilmektedir. Ayrıca mantar oluşumu engellenmektedir. Antifungal bir ilaç olan Butafly krem, ayak mantarı ile beraber kasık mantarı ve saçkıran hastalığını da iyileştirmektedir. Peki, Butafly krem başka ne işe yarar? Butafly krem nasıl kullanılır? Butafly kremin fiyatı ne kadar? Buna benzer tüm Butafly krem sorularınızın yanıtını yazımızın devamında bulabileceksiniz.

İçerikleri

Özel cilt kremlerinden biri olan Butafly krem, temel anlamda mantarın büyüyerek çoğalmasını engellemektedir. Ayak ve kasık mantarı gibi değişik mantar enfeksiyonlarını yok eden Butafly kremin nasıl kullanılacağı tedavi için çok önemlidir. En etkili sonuçları en kısa sürede alabilmek için Butafly kremi doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanmanız önerilmektedir.

Butafly Krem Nedir?

Vücutta çeşitli nedenlerle oluşan kahverengimsi ve sarımsı döküntülerin tedavisinde kullanılan Butafly krem nedir önemlidir. Cilt yüzeyinde bulunan mantarları tedavi eden bu kremi reçetesiz veya reçeteli olarak satın alabilirsiniz. Hem 15 gramlık hem de 30 gramlık tüpler halinde satılan Butafly krem, mantar tedavisinde oldukça etkilidir. Düzenli kullanım sonrasında kısa zaman içerisinde etkisini göstermektedir.

Butafly krem topikal olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle kesinlikle ağız yolu ile kullanılmaması gerekmektedir. Doktor tarafından reçete edildiği zaman Butafly kremin ücreti SGK tarafından ödenmektedir. Butafly kremin içeriğinde kortizon yoktur. Bu nedenle virçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Butafly kremin etken maddesi, Butenafin hidroklörürdür. Bu etken madde sayesinde cilt yüzeyinde meydana gelen mantarların üremesini durdurmaktadır. Oluşan mantarın tedavi edilmesini sağlarken kaşıntıyı da hafifletmektedir. Vücut, ayak, bacak, kol, kasık ve uyluk gibi vücudun değişik bölgelerinde çıkan mantarların tedavisinde etkilidir.

Butafly Krem Ne İşe Yarar?
Butafly Krem Ne İşe Yarar?

Butafly Krem Ne İşe Yarar?

Butafly krem birçok farklı cilt sorunu için kullanılan etkili bir kremdir. Butafly krem ne işe yarar sorusuna birçok cevap verilebilir. Haricen kullanılan Butafly krem, mantar nedeni ile oluşan döküntülerin giderilmesini sağlamaktadır. Butafly kremin sağladığı diğer faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Mantarın büyümesini ve çoğalmasını engeller.
  • Mantar hastalıklarını tedavi eder.
  • Kaşıntılı, iltihaplı, kızarıklı ve kabarma şeklinde oluşan vücut mantarlarına iyi gelir.
  • Ayak parmaklarında oluşan mantara iyi gelir.
  • Kasık mantarına iyi gelir.
  • Kalça kısmında oluşan kırmızı kahverengimsi lekeler, yanma, kaşıntı ve soyulma ile başlayan mantar enfeksiyonunu tedavi eder.
  • Cilt sağlığını korumaya yardımcı olur.
  • Ciltte meydana gelen renk değişimlerini tedavi ederek cildin renk tonunu düzenler.
  • Ciltte oluşan lekeleri geçirmeye yardımcı olur.

Butafly Krem Ne İçin Kullanılır?

Son derece etkili olan Butafly krem ne için kullanılır sorusuna mantar enfeksiyonları olarak genel bir cevap verilebilir. Cilt sağlığını koruyucu bir yapısı olan Butafly kremin kullanımı doktor önerisi ile yapılmaktadır. Butafly krem, ciltte görülen yanma, kaşıntı ve kızarıklığı iyileştirmektedir. Ciltte oluşan renk değişimleri için de kullanılan Butafly krem, cilt tonunu dengelemektedir. Ciltteki lekeler için de kullanılmaktadır.

Butafly Krem Nasıl Kullanılır?

Eğer Butafly krem nasıl kullanılır öğrenir ve kremi düzenli kullanırsanız, sonucunu en kısa sürede alırsınız. Butafly krem doktor tarafından reçete edildi ise, doktorun reçetede önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Sorunlu bölgeye nohut büyüklüğünde kremi sürdükten sonra ellerinizi bol su ile yıkayınız. Kasık ve vücut mantarlarında Butafly kremin iki hafta süre ile günde bir defa kullanılması önerilmektedir. Butafly krem hem bebeklerde hem de 12 yaş altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Anne sütüne geçme ihtimali olan bu kremin doktor önerisi ile gebelik ve emzirme döneminde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Butafly Krem Kortizonlu Mu?

Kortizonlu kremler ve ilaçlar insanları korkutmaktadır. Ancak kortizonlu kremlerden korkacak hiçbir şey yoktur. Belirli bir süre sonra kortizonun etkisi geçmektedir. Butafly krem, içeriğinde kortizon olmayan bir kremdir. Bu konuda içiniz rahat olabilir.

Butafly Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Sık sık görülen cilt sorunlarının başında gelen sivilceler özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkmaktadır. Kişide kötü bir görünüme sebep olduğu için pek sevilmeyen sivilce tedavisinde Butafly krem kullanılmamaktadır. Sivilceler için doktorunuzdan uygun kremleri reçete etmesini isteyebilirsiniz.

Butafly Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Çok yönlü bir krem olan Butafly krem egzama tedavisinde kullanılmamaktadır. Egzama sıkıntılı bir sorundur. Bu nedenle en doğru kremi doktorunuza reçete ettirerek düzenli olarak kullanmalısınız.

Butafly Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Butafly Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Vajinal mantar hastalıkları birçok kişide görülmektedir. Vajinal bölgede oluşan mantar için Butafly krem kullanılabilir. Ancak vajinanın iç kısmına sürmeme konusunda dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir. Her ihtimale karşı doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

Butafly Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Mantar hastalıkları genital bölgede de görülebilen bir sağlık sorunudur. Genital mantar hastalıklarında kişide kaşıntı ve yanma hissi çok fazla olmaktadır. Butafly krem genital bölgede oluşan mantar hastalıkları için kullanılabilir. Ne kadar kullanacağınız konusunda doktorunuza danışarak Butafly kremi düzenli olarak kullanırsanız, istediğiniz sonucu kısa sürede alırsınız.

Butafly Mantar Kremi Yan Etkileri Neler?

Butafly kremin ciddi yan etkilerine pek rastlanmamaktadır. Ancak her ihtimale karşı tedbirli olunması önerilmektedir. Butafly kremin olası yan etkileri nefes almada güçlük, karın ağrısı, yüzde – dudakta – boğazda şişlik ve kurdeşen olarak sıralanabilir. Ayrıca kremin uygulandığı bölgede hafif derecede yanma, batma ve kaşıntı hissi oluşabilir.

Butafly Krem Muadili (Eş Değeri) Kremler Hangileri?

Butafly krem muadili kremler hangisi öğrenmeniz çok işinize yarayacaktır. Butafly kremi eczanelerde bulamadığınız zaman aynı etkiyi gösterecek diğer kremleri kullanabilirsiniz. Bu konuda doktorunuza ve eczacınıza da danışmanız önerilmektedir. Butafly kremin muadili olan kremler şunlardır:

  • Butaderm krem
  • Butefin krem
  • Butegel krem
  • Difestol jel
  • Promatin ampul
  • Kaladryl losyon

Butafly Krem Kullananların Yorumları Neler?

Butafly krem kullananların yorumları, genel itibari ile olumludur. Butafly kremin etkisini kısa sürede gösterdiğini belirten kullanıcılar, düzenli kullanımın önemine dikkat çekmektedirler. Butafly kremin ciddi yan etkilerinin yorumlara bakarak görülmediği anlaşılmaktadır. Ancak hafif derecede görülen yanma ve batma hissinin çok nadir olarak görüldüğü belirtilmektedir.

Butafly Krem Fiyatı Kaç Lira?

Eczanelerden satın alabileceğiniz Butafly krem fiyatı 20 TL’dir.