27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıButefin kremi ne işe yarar? Yüze, vajinaya sürülür mü?

Butefin kremi ne işe yarar? Yüze, vajinaya sürülür mü?

Butefin Krem; bir tür mantar sebebi ile ciltte meydana gelen sarımsı kahverengi döküntüleri, ayak mantarını ve kasık mantarını tedavi eden bir kremdir. Etken maddesi sayesinde mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılan Butefin Krem nedir? Butefin krem ne için kullanılır? Butefin krem nasıl kullanılır? Butefin krem ne işe yarar? Butefin krem ile ilgili tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İçerikleri

Mantar hastalığı vücudun çeşitli bölgelerinde görülen bir cilt rahatsızlığıdır. Butefin krem mantar hastalıklarına iyi gelen bir kremdir. Doktorun önerdiği şekilde ve düzenli olarak kullanıldığı zaman mantar sorununa kısa sürede fayda sağlamaktadır.

Butefin Krem Nedir?

Genel olarak mantar hastalıklarını tedavi eden Butefin krem nedir incelediğimiz zaman antifungal bir krem olduğunu görüyoruz. Topikal yani cilt yüzeyinde kullanılan bu krem kasık mantarı, ayak mantarı ve saçkıran gibi cilt enfeksiyonlarına iyi gelmektedir. Butefin krem, kullanım kılavuzunda yazmayan bazı hastalıklar için de reçete edilmektedir.

Dermatolojik enfeksiyonları tedavi eden Butefin kremin etken maddesi Butenafin hidroklorürdür. 15 ve 30 gramlık tüpler halinde satılan kremi reçeteli veya reçetesiz olarak eczanelerden satın alabilirsiniz. Kullanım konusunda mutlaka doktorunuza ya da eczacınıza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Butefin Krem Ne İçin Kullanılır?

Butefin krem ne için kullanılır genel olarak açıkladık. Butefin krem bir mantar kremidir. Bu kremi ayak mantarı, kasık mantarı vücut mantarı ve saçkıran gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanabilirsiniz. Yalnızca harici kullanıma uygun olan Butefin kremin tırnaklarda ve saç derisinde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Butefin krem gözlerle temas ettirilmemelidir. Ayrıca bu kremi vajinal enfeksiyonlarda kullanmanız sakıncalı olacaktır. Kremi kullanırken cildiniz tahriş olursa mutlaka kremi kullanmayı durdurarak doktorunuza danışmalısınız.

Butefin Kremi Ne İşe Yarar?
Butefin Kremi Ne İşe Yarar?

Butefin Kremi Ne İşe Yarar?

Kullanım oranı gittikçe artan Butefin krem ne işe yarar aktarmak istiyoruz. Butefin kremin sağlamış olduğu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kasık mantarını tedavi etmektedir.
  • Ayak mantarına iyi gelmektedir.
  • Mantar enfeksiyonlarını tedavi etmektedir.
  • Saçkıran hastalığında kullanılmaktadır.
  • Dermatolojik enfeksiyonları tedavi etmektedir.

Butefin Krem Nasıl Kullanılır?

Butefin krem nasıl kullanılır hem hastalığına hem de hastanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle mutlaka bir doktora danışılmalıdır. Butefin krem ayak mantarı için günde iki kere olmak üzere 7 gün boyunca kullanılmalıdır. Ayrıca yine ayak mantarı için günde bir kere olmak üzere bir ay kullanılabilir. Vücut ve kasık mantarı için günde bir kere olmak üzere iki hafta boyunca kullanılmalıdır.

Butefin Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Butefin kremin etken maddesi emziren annelerde süte geçebilmektedir. Bu nedenle doktor izin vermeden emzirme döneminde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Butefin Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Butefin krem hamilelikte kullanılır araştırdık. Anne adayları krem ya da ilaç kullanırken tedirgin olmakta haklıdır. Butefin kremin hamilelik döneminde doktor önermediği sürece kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Butefin Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Butefin krem bir mantar kremi olduğu için Butefin krem vajinaya sürülür merak edilmektedir. Çünkü mantar hastalığı vajinal bölgede de görülmektedir. Butefin kremin genelde vajinal mantarı için kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Ancak doktor tarafından önerildiği zaman vajina içine sürmemeye dikkat ederek vajina da kullanabilirsiniz.

Butefin Krem Yüze Sürülür Mü?

Butefin krem eller, bacaklar, ayaklar, kollar ve genital bölgede kullanılabilir. Ayrıca cilt yüzeyinde kullanılabilen bu kremi yüze de sürebilirsiniz. Yüzünüzde meydana gelen mantar enfeksiyonu için Butefin kremi önerildiği şekilde kullanabilirsiniz.

Butefin Krem Pişiğe İyi Gelir Mi?

Butefin krem pişiğe iyi gelir mi özellikle küçük çocukları olan annelerin araştırdığı bir konudur. Butefin krem bir mantar kremidir. Bu nedenle pişik üzerinde bir etkisi yoktur.

Butefin Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Butefin krem mantar ve mantar enfeksiyonlarını tedavi eden bir kremdir. Dermatolojik bir krem olmasına rağmen egzamaya iyi gelmez. Bu nedenle egzama için kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Butefin Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Akne ve sivilce problemleri birçok kişinin yaşadığı bir sorun haline gelmiştir. Bu nedenle Butefin krem sivilceye iyi gelir mi araştırılmaktadır. Butefin krem sivilceye iyi gelen bir krem değildir. Sivilce için uygun kremi doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Butefin Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Ayak mantarı için kurtarıcı olarak görülen Butefin krem kaşıntı semptomlarını rahatlatabilmektedir. Direkt olarak kaşıntı kremi değildir. Ancak mantar nedeniyle oluşan kaşıntıya iyi gelebilir.

Butefin Krem Vajinaya İyi Gelir Mi?

Butefin krem normalde vajinal mantar için kullanılmaz. Ancak mantar türleri ve enfeksiyonları değişiklik gösterdiği için bazı durumlarda doktorlar tarafından vajinada kullanımına izin verilmektedir. Bu durumlarda vajina içine sürmemek şartıyla kremi vajinada kullanabilirsiniz.

Butefin Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Butefin Krem uçuk için kullanılan bir krem değildir. Mantar enfeksiyonlarını tedavi eden bu krem uçuğa iyi gelmez.

Butefin Krem Vajinal Mantar İçin Kullanılır Mı?

Butefin kremin vajinal mantar hastalığında kullanılmayacağı belirtilmektedir. Bazı durumlarda vajinada kullanmaya izin verilen Butefin kremi doktorunuza sormadan vajinada kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Butefin Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Mantar hastalığının en sık görüldüğü bölgelerden biri de genital bölgedir. Birçok kişi genital mantar sorunu yaşadığı için Butefin krem genital bölgede kullanılır araştırdık. Bu kremi genital bölgede doktorun önerdiği şekilde kullanabilirsiniz.

Butefin Krem Ayak ve Tırnak Mantarı İçin Kullanılır Mı?

Butefin Krem ayak mantarının kurtarıcısı bir kremdir. Ayak mantarını düzenli kullanımla kısa sürede tedavi etmektedir. Ancak bu kremin tırnaklarda kullanılması önerilmez.

Butefin Krem Devlet (SGK) Ödüyor Mu?

Butefin Krem SGK kapsamında olduğu için reçeteli alındığı zaman devlet tarafından ödenmektedir.

Butefin Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Eczane dışında satışı olmayan Butefin krem reçeteli ve reçetesiz olarak alınabilir. Reçeteli alındığı zaman devlet tarafından karşılanmaktadır.

Butefin Krem Fiyatı Ne Kadar?

Butefin krem fiyatı 83,14 TL’dir.

Butefin Krem Muadili Kremler Hangileri?

Butefin krem muadili kremler hangileri sizler için araştırdık. Bu kremi bulamadığınız zaman Butafly losyon, Butafly krem ve Butaderm krem seçeneklerinden birini doktorunuz danışarak kullanabilirsiniz.

Butefin Krem Yan Etkileri Neler?

Her kremde olduğu gibi Butefin kremin de yan etkileri elbette vardır. Ancak bu yan etkiler kremin etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerde görülmektedir. Kremin olası yan etkileri şunlardır:

  • Boğaz, dil ve yüzde şişme
  • Nefes darlığı
  • Hırıltı soluma

Bu sıralanan yan etkiler çok ciddi yan etkilerdir. Kremi kullanırken böyle semptomlar yaşadığınız zaman doktorunuza mutlaka danışarak kremi kullanmaya devam etmelisiniz.

Butefin Krem Kullananlar ve Yorumları Neler?

Butefin krem kullananlar ve yorumları neler incelemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü bu yorumlar sayesinde Butefin krem ile alakalı net sonuçlara ulaşabilirsiniz. Butefin kremi kullanan hastalar, mantar ve mantar kaşıntısından kurtulduklarını belirtmektedirler. Kremin düzenli kullanımına dikkat çeken kullanıcılar kremden genel anlamda memnundur.

İlginizi Çekebilir: