28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıFenistil jel kaşıntıya, vajinal mantara iyi gelir mi?

Fenistil jel kaşıntıya, vajinal mantara iyi gelir mi?

Fenistil jel, uzun zamandır piyasada olan ve eczanelerde satılan alerji kremidir. Hem reçeteli hem de reçetesiz olarak alınabilen Fenistil jel genelde arı sokması, sinek ısırması, böcek ısırması, güneş yanıkları, hafif yanıklar gibi cilt sorunları için reçete edilmektedir. Uygulandıktan az bir zaman sonra etkisini göstermeye başlayan Fenistil jelin kullanıcı sayısı çok fazladır. Cilt bakımı açısından oldukça faydalı olan Fenistil jel ile ilgili kullanımından faydalarına kadar her detayı yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İçerikleri

Sorun oluşan bölgeyi iyileştiren Fenistil jel kaşıntıyı da gidermektedir. Reçetesiz alınabilen bir krem olsa da doktora danışmadan kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Fenistil jelin içeriğinde bulunan etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerde ciddi reaksiyonlar gösterebilir. Bu nedenle doktor onayı ile kullanılması sağlık açısından daha güvenlidir.

Fenistil Jel Nedir?

En çok kullanılan alerji kremleri araştırmalarında ilk sıralarda yer alan Fenistil jel nedir merak edilen önemli bir konudur. Topikal antihistaminikler isimli ilaç sınıfında yer alan Fenistil jel etkisini hemen göstermektedir. Fenistil jelin etken maddesi Dimentinden maleat olarak bildirilmiştir. Bu etken madde sayesinde yanık, güneş yanığı, isilik, kurdeşen, suçiçeği ve yüzeysel hafif yanıklar gibi cilt sorunlarını tedavi etmektedir.

50 gramlık turuncu – beyaz tüp şeklinde satışa sunulan Fenistil jele eczanelerden rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Cilde uygulandığı zaman birkaç dakika içerisinde kaşıntıyı ve tahrişi geçirmektedir. Bu nedenle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Fenistil jelin bebeklerde ve çocuklarda iltihaplanma ve soyulma durumlarında kullanılmaması önerilmektedir. Her ihtimale karşı Fenistil jeli doktora danışarak kullanmanız daha güvenlidir.

Fenistil Jel Ne İşe Yarar?
Fenistil Jel Ne İşe Yarar?

Fenistil Jel Ne İşe Yarar?

Farklı cilt sorunlarını iyileştiren Fenistil jel, birçok fayda sağlamaktadır. Alerjik reaksiyonlar esnasında vücutta oluşan kaşıntıyı gideren Fenistil jelin doktor gözetiminde kullanılması tavsiye edilmektedir. Fenistil jelin cilde sağladığı faydalar genel anlamda şu şekilde sıralanabilir:

  • Deri döküntülerine iyi gelir.
  • Kurdeşeni tedavi eder.
  • Böcek ve sinek ısırığına iyi gelir.
  • Kızarıklık ve kaşıntıyı azaltır.
  • Cilt tahrişini iyileştirir.
  • Güneş yanıklarını iyileştirir.
  • Hafif dereceli yüzeysel yanıklara iyi gelir.
  • Ürtiker ve oküler alerjiye iyi gelir.
  • Alerjik göz nezlesine iyi gelir.
  • İltihabi olmayan cilt rahatsızlıklarına iyi gelir.

Satış rekorları kırmakta olan Fenistil jel, sağladığı faydalar ile çok yönlü bir krem olarak değerlendirilmektedir. Vücutta bulunan ve doğal bir kimyasal madde olarak bilinen Histaminin etkisine tam tersi bir etki gösteren Fenistil jel, alerji rahatsızlıklarını tedavi etmektedir. 50 gramlık tüplerde satılan Fenistil jel etkisini çok kısa bir süre içerisinde göstermektedir.

Fenistil Jel Nasıl Kullanılır?

Fenistil jelin ne işe yaradığı kadar Fenistil jel nasıl kullanılır konusunda bilgi sahibi olmakta çok önemlidir. Vücuttaki kızarıklık ve kaşıntıyı azaltan Fenistil jel birkaç dakika içerisinde etkisini göstermektedir. Ancak istenilen sonucu alabilmek için Fenistil jelin doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Fenistil jelin kullanımına ilişkin doktor önerisi alınması daha doğrudur.

Eğer Fenistil jeli kendiniz kullanacaksanız, bu kremi günde 2 – 4 kere kullanmanız önerilmektedir. Fenistil jeli hem kullanmadan önce hem de kullandıktan sonra ellerinizi çok iyi bir şekilde yıkamanız tavsiye edilmektedir. Fenistil jelin uygulanacağı alan güzelce temizlenmelidir. Daha sonra kuruyan bölgeye az bir miktarda Fenistil jel sürülerek ovulmalıdır. Kremin uygulandığı bölge birkaç saat yıkanmamalıdır. Düzenli kullanıldığı zaman bir hafta içerisinde etkisini göstererek rahatsızlığı iyileştirmektedir. Eğer bir hafta geçmesine rağmen şikâyetleriniz sona ermiyorsa mutlaka bir doktora görünmeniz önerilmektedir.

Fenistil Jel Bebeklerde Kullanılır Mı?
Fenistil Jel Bebeklerde Kullanılır Mı?

Fenistil Jel Bebeklerde Kullanılır Mı?

Özellikle küçük çocuğu olan anne ve babalar, herhangi bir ilacı kullanacaklarında tedirgin olmaktadırlar. Bu konuda da son derece haklılar. Basit bir ilaç bile olsa doktora danışmadan bebeklerde kullanılmamalıdır. Herkesin merak ettiği Fenistil jel bebeklerde kullanılır mı? sorusuna yanıt vermek istiyoruz. Fenistil jeli doktora sormadan 6 aydan küçük bebeklerde kullanmamalısınız.

Doktorunuz onay verdiği takdirde, Fenistil jel 6 aydan küçük bebeklerde de kullanılabilir. Ancak bebeklerde ve çocuklarda çok geniş alanlarda bu jelin kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Özellikle de bebeklerin veya çocukların cildinde iltihaplanma ya da soyulma var ise Fenistil jel kesinlikle kullanılmamalıdır.

Fenistil Jel Hamilelikte Kullanılır Mı?

Hamilelik döneminde kullanılan yanlış ilaçların bebek üzerinde olumsuz etkileri olabilmektedir. Bu nedenle anne adaylarının bu dönemde çok dikkat etmesi gerekmektedir. Fenistil jel hamilelikte kullanılır mı sorusuna kesin olarak evet veya hayır yanıtı verilememektedir. Bu konudaki karar tamamen Kadın Doğum doktoruna bırakılmalıdır. Özellikle soyulma ve enflamasyon olan alanlarda Fenistil jelin kullanılmaması önerilmektedir.

Fenistil Jel Arı Sokması İçin Kullanılır Mı?

Fenistil jel böcek sokması, arı sokması ve sinek ısırması gibi durumlarda etkili olan bir kremdir. Son derece etkili bir ürün olan Fenistil jel, ası sokması sonrası yaralanan bölgeye sürüldüğü zaman birkaç dakika içerisinde faydasını göstererek acıyı, ağrıyı ve kızarıklığı azalmaktadır. Ayrıca şişmenin de önüne geçmektedir.

Fenistil Jel Sinek Isırığı İçin Kullanılır Mı?

Yukarıdaki soruda da yanıtladığımız gibi Fenistil jel sinek ısırığı durumlarında kullanılabilir bir kremdir. Etkisini hemen göstererek kızarıklığı ve kaşıntıyı hafifletmektedir.

Fenistil Jel Vajinal Mantar İçin Kullanılır Mı?
Fenistil Jel Vajinal Mantar İçin Kullanılır Mı?

Fenistil Jel Vajinal Mantar İçin Kullanılır Mı?

Vajinal mantar çok kaşıntılı bir süreç yaşanmasına neden olmaktadır. Fenistil jelin vajinal mantar için günde 1 defa kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Ancak vajinal bölgedeki mantar önemli bir rahatsızlık olduğu için doktorunuza danışmadan Fenistil jeli kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Fenistil Jel Ayak Mantarı İçin Kullanılır Mı?

Fenistil jelin ayak mantarına iyi geldiği konusunda herhangi bir bilgi ve netleştirilmiş çalışma yoktur. Bu nedenle doktorunuza danışmadan asla ayak mantarı için kullanmayınız.

Fenistil Jel Genital Bölgeye, Vajinaya Sürülür Mü?

Fenistil jelin genital bölgeye ya da vajinaya sürülüp sürülmeyeceği çok merak edilen bir konudur. Normalde günde 2 – 4 defa kullanılabilen Fenilstil jelin bu özel bölgelere günde 1 kere kullanılması önerilmektedir. Genital bölgeye ve vajinaya sürülebilen Fenistil jelin kullanımı konusunda doktorunuz daha net bilgiler verecektir.

Fenistil Jel Göz Kapağına Sürülür Mü?

Gözler çok hassas ve dikkat edilmesi gereken organların başında gelmektedir. Fenistil jel yüze sürülebilen bir kremdir. Ancak bu kremin göz çevresinde ve göz kapağında kullanılması önerilmemektedir.

Fenistil Jel Göze Sürülür Mü?

Fenistil jel göze sürülmemelidir.

Fenistil Jel Yüze Sürülür Mü?

Fenistil jel yüze sürülen bir ilaçtır. Ancak yüzünüzde yanık, sivilce ve yara var ise Fenistil jel kesinlikle yüze sürülmemelidir. Krem yüze kullanılacağı zaman göze kaçmamasına çok dikkat edilmelidir.

Fenistil Jel Egzamaya İyi Gelir Mi?

Fenistil jel bir egzama kremi değildir. Bu nedenle birçok kişi Fenistil jel egzamaya iyi gelir mi? merak etmektedir. Fenistil jel egzama kremi olmamasına rağmen egzamaya iyi gelmektedir. Egzamanın neden olduğu kaşıntıyı ve yanmayı kısa sürede hafifletmektedir.

Fenistil Jel Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Fenistil jel güneş yanıkları ve hafif düzeydeki yanıklarda etkili olan bir kremdir. Doktorunuzun önerdiği şekilde düzenli olarak bu kremi güneş yanıkları için kullanabilirsiniz.

Fenistil Jel Mantara İyi Gelir Mi?

Arama motorlarında Fenistil jel mantara iyi gelir mi? sorusu sıkça aratılmaktadır. Kremin içerisinde bulunan prospektüsüne bakıldığı zaman mantar tedavisinden bahsedilmemektedir. Ancak doktorunuza danışarak mantar için kullanılıp kullanılamayacağı konusunda net bilgileri alabilirsiniz.

Fenistil Jel Pişiğe İyi Gelir Mi?

Fenistil jelin çok yönlü bir krem olduğunu ve birçok rahatsızlığı tedavi ettiğini makalemiz boyunca anlattık. Fenistil jel pişik için de kullanılabilen bir kremdir. Doktorunuza danıştıktan sonra önerdiği doz ve sürede pişik için Fenistil jeli kullanabilirsiniz.

Fenistil Jel Uyuza İyi Gelir Mi?

Fenistil jel uyuz tedavisinde kullanılabilen bir krem değildir. Uyuz hastalığı için uygun ilaçları doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Fenistil Jel Uçuk İçin Kullanılır Mı?

Fenistil jel uçuk için kullanılmaz.

Fenistil Jel Yanıklarda Kullanılır Mı?

Fenistil jel bir yanık kremi değildir. Bu nedenle ileri derece yanıklarda etkisini göstermez. Ancak birinci derece yanık denilen hafif yanıkların ve güneş yanıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Fenistil Jel Muadili Nedir?

Fenistil jeli eczanelerde bulamadığınız zaman muadili olan ilaçları doktorunuzun önerisi ile kullanabilirsiniz. Fenistil jelin muadili olan ilaçlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Dortozim
  • Timolol
  • Oftomix
  • Oledro
  • Forza
  • Revoxin

Fenistil Jel Devlet Karşılıyor Mu?

Fenistil jel doktor tarafından reçete edildiği zaman SGK tarafından karşılanmaktadır.

Fenistil Jel Fiyatı Ne Kadar?

Fenistil jel son derece uygun fiyatlı bir kremdir. Fenistil jelin güncel fiyatı 10.22 TL’dir.

Fenistil Jel Kullananların Yorumları Neler?

Fenistil jel kullananların yorumlarının olumlu olduğu görülmektedir. Özellikle Fenistil jelin birkaç dakika içerisinde etkisini göstermesi kullanıcıları oldukça memnun etmiş. Ayrıca fenistil jelin yan etkileri ile karşılaşılmadığı da belirtilmiştir.