24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıStilex jel ne işe yarar, arı sokmasına iyi gelir mi?

Stilex jel ne işe yarar, arı sokmasına iyi gelir mi?

Stilex jel, böcek sokması ve sinek ısırığı gibi durumlarda kullanılan etkili kremlerden biridir. Ayrıca alerjik reaksiyon durumlarında da kullanılan Stilex jelin içeriğindeki etken maddeler kaşıntıyı ve kızarıklığı azaltmaktadır. Güneş yanıklarında yanığı hafif azaltması için kullanılan Stilex jel ne işe yarar? Stilex jel nelere iyi gelir? Stilex jel hemen etki eder mi? Stilex jel nasıl kullanılır? Buna benzer her türlü soruların cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İçerikleri

 

Birçok fayda sağlayan Stilex jel eczanelerde satılmaktadır. Hemen herkesin başına gelebilen böcek ısırmalarında oluşan kızarıklığın geçmesini sağlayan Stilex jel ağrıyı da hafifletmektedir. 30 gramlık tüplerde satılan Stilex jeli doktor önerisi ile kullanmanız tavsiye edilmektedir. Kullanım dozu ve miktarı konusunda da doktor önerisi önemlidir. Gereğinden fazla kullanılan Stilex jel ciddi zararlar verebilir. Bu konuda çok dikkat edilmelidir.

Stilex Jel Nedir?

Etken maddesi Lidokain hidroklorür, Mepiramin Maleat ve Dekspantenol olan Stilex jel deriye sürüldüğü zaman o bölgenin kısa sürede iyileşmesini sağlar. Şişmiş, kesilmiş ve hasar görmüş ciltlerde kullanılmaması gereken Stilex jel 30 gramlık tüpler şeklinde satılmaktadır. Birçok kişi Stilex jel nedir merak etmektedir. Stilex jel alerjilere, böcek ısırmalarına ve sinek ısırığına iyi gelen bir kremdir.

Stilex jel kurdeşen sorununda da kullanılmaktadır. Bu sorun nedeni ile ciltte oluşan ağrıları azaltan Stilex jel kurdeşeni tedavi etmektedir. Ayrıca arı sokmasına da iyi gelmektedir. 2 yaş altındaki çocuklara doktor önermediği sürece kullanılmaması gereken Stilex jel her evde mutlaka olması gereken kremlerden biridir. Yazımızın devamında Stilex jelin faydalarını öğrenecek ve hemen bu kreme sahip olmak isteyeceksiniz.

Stilex Jel Krem Ne İşe Yarar?
Stilex Jel Krem Ne İşe Yarar?

Stilex Jel Krem Ne İşe Yarar?

Stilex jel nedir konusundan sonra akıllara Stilex jel krem ne işe yarar sorusu gelmektedir. Stilex jel kremin ne işe yaradığına bazı özellikleri ile değindik. İçeriğinde bulunan etken maddeleri sayesinde birçok soruna iyi gelen Stilex jelin nasıl kullanılması gerektiği konusu da son derece önemlidir. Stilex jelin nasıl kullanılacağına yazımızın devamında yer vereceğiz. Şimdi sizlere Stilex jelin faydalarını maddeler halinde sıralayacağız:

  • Kurdeşen ve kaşıntıya iyi gelir.
  • Deri hastalıklarına iyi gelir.
  • Böcek ısırığına bağlı kızarıklığı ve kaşıntıyı geçirir.
  • Egzamaya iyi gelir.
  • Kortizon içermeyen bitkisel içerikli bir kremdir.
  • İltihap giderici etkiye sahiptir.
  • Alerji giderici etkiye sahiptir.
  • Birinci derecedeki hafif yanıklara iyi gelir.
  • Güneş yanığına iyi gelir.

Stilex Jel Neye İyi Gelir?

Doktor reçetesi ile kullanılması gereken Stilex jel yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Etkisini kısa sürede göstermesi ile bilinen Stilex jel böcek sokmalarına ve sivrisinek ısırığına iyi gelir. Ayrıca arı sokmasına da iyi gelmektedir. Birçok kişi tarafından kullanılan Stilex jel alerjik reaksiyonlara da iyi gelmektedir. Stilex jelin nasıl kullanılması gerektiği kremin faydalarını artırmada etkilidir. Bu nedenle doğru şekilde kullanılması önemlidir.

Stilex Jel Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Stilex jeli kullanan kişiler özellikle Stilex jel ne kadar sürede etki eder konusunu merak etmektedirler. Yaşadıkları durumun etkilerinden kısa sürede kurtulmak isteyen kişiler, Stilex jelin iyileştirici etkisini bir hafta sonra fark edecekler. Yani Stilex jel bir hafta gibi bir sürede iyileştirmeye başlamaktadır.

Stilex Jel Dudağa Sürülür Mü?

Stilex jel özellikle uçuk için kullanılmak istenmektedir. Ancak Stilex jel dudağa sürülmemelidir. Uçuk ya da dudaktaki herhangi bir yaranın tedavisinde Stilex jel etkili değildir. Aksine bu yaraların daha kötüye gitmesine neden olabilir. Bu nedenle Stilex jel dudağa sürülmez.

Stilex Jel Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Birçok kremin etken maddesi anne sütü ile bebeğe geçerek zarar vermektedir. Bu nedenle emziren annelerin Stilex jel emziren anneler kullanabilir mi öğrendikten sonra kremi kullanmaları önerilmektedir. Stilex jel doktor izin verirse emziren annelerde kullanılabilir. Ancak doktora danışmadan emziren annelerin Stilex jel kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Stilex Jel Güneş Alerjisi İçin Kullanılır Mı?

Stilex jel birçok deri hastalığında etkili olan bir kremdir. Stilex jeli birinci derece yanıklar arasında olan güneş yanıkları için kullanabilirsiniz. Kullanım dozunu ve süresini doktorunuza ya da eczacınıza danışmalısınız.

Stilex Jel Sinek Isırığı İçin Kullanılır Mı?

Özellikle yaz aylarında korkulu rüyalardan biri olan sinek ısırıkları can yakıcı olmaktadır. Sineklerin ısırdıkları bölgede şişme, kızarıklık ve tahriş görülmektedir. Stilex jel bu sorunların tedavi edilmesinde oldukça etkilidir. Düzenli kullanıldığı zaman sinek ısırıklarına bağlı oluşan etkenlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Stilex Jel Vajinada Kullanılır Mı?

Vajinada meydana gelen yaralar için Stilex jel kullanılmamaktadır. Yalnızca doktor tarafından teşhisi konulmuş bir tanı var ise ve doktor öneriyorsa Stilex jel vajinada kullanılabilir. Bunun dışında Stilex jel vajinada kullanılmamalıdır.

Stilex Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Bebeklerin teni oldukça hassastır. Bu nedenle krem kullanımında çok dikkat edilmelidir. Stilex jel 2 yaş altındaki bebeklerde kullanılmamaktadır. Bebeğinizin sorununu tedavi edici doğru kremi doktorunuza reçete ettirebilirsiniz.

Stilex Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Stilex jel sivilce ya da akne için kullanılan bir krem değildir. Ancak Stilex jeli sivilceler için kullanan ve fayda sağlayan kişiler mevcuttur. Stilex jel daha çok sivilce kızarıklıklarına iyi gelmektedir. Ancak doktorunuza Stilex jel sivilceler için kullanılır mı danışmadan Stilex jelş sivilcelerde kullanmamalısınız. Doktorunuz onay verdiği takdirde sivilcelerinizde Stilex jeli kullanabilirsiniz.

Stilex Jel Pişik İçin Kullanılır Mı?

Hayat kalitesini olumsuz etkileyen pişik oldukça can sıkıcı bir durumdur. Genelde alerjik bir cilde sahip olan kişilerde görülen pişik için Stilex jel etkili değildir. Stilex jel kızarıklıklara iyi gelmektedir. Ancak direkt olarak pişik için kullanılmamaktadır.

Stilex Krem Su Çiçeğinde Kullanılır Mı?

Bir deri hastalığı olan sus çiçeği için Stilex jel kullanılır mı merak edilmektedir. Ancak Stilex jel su çiçeğinin tedavisinde etkili bir krem değildir. Doktorunuza danışarak suçiçeği için uygun kremi satın alabilirsiniz.

Stilex Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Güneş ışınlarına maruz kalan kişilerde güneş yanığı görülmektedir. Güneş yanığı acı veren bir durumdur. Stilex jel güneş yanıklarında kullanılmaktadır. Birinci derecede yani hafif yanıklardan biri sayılan güneş yanıklarına Stilex jel iyi gelmektedir.

Stilex Jel Arı Sokmasına İyi Gelir Mi?

Arı sokması durumunda arının soktuğu bölgede şişlik, kızarıklık ve ağrı meydana gelmektedir. Arının soktuğu yere sürülen Stilex jel ağrının, şişliğin ve acının azalmasına yardımcı olmaktadır. Yani Stilex jel arı sokmasına iyi gelmektedir.

Stilex Jel Güneş Lekelerine İyi Gelir Mi?

Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmak ciltte güneş yanığı ile beraber kalıcı cilt lekelerine neden olmaktadır. Stilex jel güneş yanığına iyi gelse de direkt olarak güneş lekelerini tamamen geçirmemektedir. Güneşe bağlı kızarıklıkları geçiren Stilex jel güneş lekelerini iyileştirmez.

Stilex Jel Egzamaya İyi Gelir Mi?

Birçok kişinin yaşadığı cilt sorunlarından biri olan egzama son dönemlerde çok sık görülmektedir. Stilex jel egzamaya iyi gelir mi merak edilen önemli sorulardan biridir. Egzama veya kaşıntılı egzama sorunu yaşayan kişilere Stilex jel önerilmektedir. Doktorun önerisi olmadan kullanılmaması gereken Stilex jeli kullanan kişiler egzama sorununu hafiflettiğini belirtmektedirler.

Stilex Jel İsiliğe İyi Gelir Mi?

Yaz dönemlerinde sıcaklığa ve terlemeye bağlı olarak oluşan isilik bebeklerde çok sık görülmektedir. İsilik sorunu ile karşılaşan birçok kişiye Stilex jel krem önerilmektedir. Stilex jel isiliği hafifleterek zamanla geçirir. İsiliğe iyi gelen Stilex jeli doktor tavsiyesi olmadan kullanmak son derece sakıncalıdır.

Stilex Jel Pişiğe İyi Gelir Mi?

Stilex jel bir pişik kremi değildir. Bu nedenle pişik sorununda kullanılmamaktadır. Sadece kızarıklıkları geçiren Stilex jel ıslak bölgelere de sürülmemelidir.

Stilex Jel Ayak Mantara İyi Gelir Mi?

Ayak mantarı ciddi bir sağlık sorunudur. Bu nedenle doktora danışmadan herhangi bir krem kullanılmamalıdır. Aksi takdirde mantar enfeksiyonu hızla yayılarak daha ciddi sorunlara neden olabilir. Stilex jel de ayak mantarı için kullanılmamalıdır.

Stilex Jel Yanığa İyi Gelir Mi?

Birçok platformda Stilex jel yanığa iyi gelir mi sorusunun yanıtının arandığını görüyoruz. Stilex jel hafif yanıklar yani 1.derecedeki yanıklar için kullanılmaktadır. Güneş yanıkları da bunlardan biridir. Yanık olan bölgeye ince bir tabaka halinde sürülmelidir.

Stilex Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Sarcoptes Scabiei isimli bir böceğin üst derinin altına girmesi ve yuvalanması sonrasında yumurtalarını deri içine bırakması ile kaşıntı meydana gelir. Bu duruma uyuz denir. Stilex jel uyuz tedavisinde kullanılmamaktadır.

Stilex Jel Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Saydam, homojen ve renksiz bir yapıya sahip olan Stilex jel kaşıntıya iyi gelmektedir. Stilex jel doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Düzenli kullanıldığı zaman en kısa sürede etkisini göstermektedir.

Stilex Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Stilex jel kesinlikle açık yaraya veya açık yanığa sürülmemesi gereken bir kremdir. Yara ve yanık geçtikten sonra Stilex jel kullanılabilir.

Stilex Krem Göz Kapağına Sürülür Mü?

Stilex jel krem göze veya göz kapağına sürülmemelidir. Yanlışlıkla göz ile teması halinde gözler bol su ile yıkanmalıdır.

Stilex Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Stilex krem vajinada oluşan mantar yaraları için kullanılmamalıdır. Doktor tavsiyesi olduğu zaman Stilex jeli vajinada kullanabilirsiniz. Aksi takdirde çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Stilex Jel Yüze Sürülür Mü?

Stilex jel yüze sürülebilen bir kremdir. Ancak bu krem yumuşak cilt üzerine, açık yaralara, gözlere ve ağızlara sürülmemelidir.

Stilex Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Stilex jel genital bölge sorunlarında kullanılmamalıdır. Ancak doktor herhangi bir hastalık tanısı sonrasında genital bölgede Stilex jeli kullanmanızı önerirse kullanabilirsiniz.

Stilex Jel Yan Etkileri Neler?

Önerilen dozdan fazla kullanılan ya da kremin içeriğindeki etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerde yan etkiler görülebilir. Aşağıda sıralayacağımız yan etkilerden herhangi biri görülür ise Stilex jel kullanımı hemen durdurulmalıdır ve doktora ya da eczacıya danışılmalıdır. Stilex jel kremin yan etkileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Ciltte şiddetli kızarıklık ve kaşıntı
  • Kan basıncının aniden düşmesi
  • Nefes almada zorluk
  • Yüksek ateş
  • Kusma
  • Dudak, boğaz, yüz ve dilin şişmesi
  • Kalp çarpıntısı

Stilex Jel Fiyatı Eczane

Stilex jel kremin güncel fiyatı 22 TL’dir. Bu krem yalnızca eczanelerde satılmaktadır.

Stilex Jel Kullananların Yorumları Neler?

Çeşitli cilt hastalıklarında kullanılan Stilex jeli kullanan kişiler, kremin etkisini 4–5 günde göstermeye başladığını belirtmektedirler. Kremin yan etkileri kullanıcılarda görülmemiştir. Stilex jeli kullanan kişiler, kremden memnuniyetlerini belirtmektedirler.