27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkJelgo jel merhem boyun ağrısına iyi gelir mi?

Jelgo jel merhem boyun ağrısına iyi gelir mi?

Jelgo jel, haricen kullanıma yönelik hazırlanan bir kremdir. Değişik cilt sorunları için kullanılan Jelgo jel, etkisini kısa süre içerisinde göstermektedir. Metil salisalit içeren ve topikal olan bu krem çürükler, incinmeler, morarma ve burkulma gibi sorunlar üzerinde etkilidir. Peki, Jelgo jel başka ne işe yarar? Jelgo jel krem nasıl kullanılır? Jelgo jel krem nerelerde kullanılır?

İçerikleri

Etkisi birçok kişi tarafından tasdik edilen Jelgo jel krem son dönemlerde adından sıkça söz ettirmeye başlamıştır. Kas ve eklem ağrılarının geçici olarak hafiflemesini sağlayan Jelgo jel krem oldukça etkilidir. Kullanımı doktor tavsiyesine göre yapılması gereken bu kremi doktor önermedikçe kullanmayınız.

Jelgo Jel Nedir?

Jelgo jel nedir sorusunu son zamanlarda çok duymaya başladık. Bu nedenle bu yazımızda Jelgo jel kreme yer verdik. Jelgo jel kremin 100 gramında 1 g essin ile 5 g dietilamin salisalit bulunmaktadır. 50 gramlık kutularda satışa sunulan Jelgo jel krem temelde iltihap giderici, şişlik azaltıcı ve ağrı kesici olarak kullanılmaktadır.

Jelgo jel krem, vücutta oluşan açık yaralara asla sürülmemelidir. Ayrıca tahriş olan cilde de bu kremin kullanılması önerilmemektedir. Işın tedavisi olan hastaların, ışın tedavisi oldukları bölgelerde Jelgo jeli kullanmaması belirtilmektedir. Jelgo jel krem kan şekerini düşüren ilaçlar kullanan kişilere de önerilmez. Bu nedenle kremi kullanmadan önce herhangi bir olumsuzluk riskini azaltmak için doktora danışmanız faydalı olacaktır.

Jelgo Jel İlaç Ne İşe Yarar?

Jelgo Jel İlaç Ne İşe Yarar?

Jelgo Jel’in ne olduğunu aktardıktan sonra daha çok merak edilen Jelgo Jel ilaç ne işe yarar anlatacağız. Cilt üzerinde kullanılan başarılı kremlerden biri olan Jelgo Jel’i kullanırken çok dikkat edilmelidir. Jelgo Jel hem reçeteli hem de reçetesiz olarak satın alınabilmektedir. Doktor tarafından reçete edildiği zaman ise devlet tarafından ödenmektedir.

Jelgo jel krem, temelde travma sonucuyla görülen ağrı, burkulma, çürüme gibi sorunlar üzerinde etkilidir. Bununla beraber cilt yüzeyinde herhangi bir nedene bağlı olarak meydana gelen morarmalara iyi gelerek morarmaları geçirir. Jelgo jel krem kas ve eklem ağrılarının azaltılması için de kullanılmaktadır. Kullanım amacı kişinin yaşadığı duruma göre değişmektedir.

Jelgo Jel Krem Faydaları Neler?

Jelgo jel krem faydaları neler detaylı olarak araştırdık. Temelde bir ağrı kesici, iltihap giderici ya da şişlik azaltıcı olan Jelgo Jel kremin sağladığı diğer faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Travma nedeniyle oluşan ezik, çürük, burkulma üzerinde etkilidir.
  • Kan toplanmasına iyi gelir.
  • Omurga kemiğindeki ağrıları giderir.
  • Sırt ve bel ağrısına iyi gelir.
  • Varisleşmiş damarda etkilidir.
  • Şişlik gidericidir.
  • Ağrı kesici ve iltihap gidericidir.
  • Romatizmal ağrıları hafifletir.
  • Cilt yüzeyindeki şişliğe iyi gelir.
  • Ciltteki morarmayı geçirir.
  • Spor ve kaza yaralanmalarında etkilidir.
  • Omuz ve boyun ağrısına iyi gelir.

Jelgo Jel Kullanma Talimatı Nasıldır?

Yaşanan ağrıların bir an önce azaltılması için Jelgo jel kullanma talimatı nasıldır? iyi bilinmelidir. Jelgo jel krem doktor talimatı ile kullanılmalıdır. Kişinin rahatsızlığına ve durumun gidişatına göre kullanım önerisi değişebilmektedir. Herhangi bir şekilde kullanım önerilmediği zaman Jelgo jel krem günde bir ya da birkaç kez ağrıyan bölgeye ince bir tabaka halinde sürülebilir. Yaşanan şikâyet bitene kadar bu krem kullanılabilir.

Jelgo Jel Nereye Sürülür?

Metil salisalit içeren Jelgo jel krem nereye sürülür sorusu akılları kurcalamaktadır. Jelgo jel krem cilt için kullanılmaktadır. Ciltte meydana gelen burkulma, ağrı, çürüme, zedelenme, morarma ve şişme gibi durumlarda ağrıyan bölgeye sürülebilir. Ancak jelgo jel kesinlikle açık yaralara sürülmemelidir.

Jelgo Jel Kas Gevşetici Mi?

Kas ve eklemlerde görülen ağrıları, sırt ağrılarını, incinme ve burkulma ağrılarını gideren Jelgo jel krem kas gevşetici bir krem değildir. Genelde doktor tavsiyesi olmadan uygun olmayan dozlarda kullanılan Jelgo jeli mutlaka bir doktora danışarak kullanmalısınız.

Jelgo Jel Merhem Boyun Ağrısına İyi Gelir Mi?
Jelgo Jel Merhem Boyun Ağrısına İyi Gelir Mi?

Jelgo Jel Merhem Boyun Ağrısına İyi Gelir Mi?

Kas yorgunluğu, kas gerginliği, kaslarda sertleşme ve omuz tutulması gibi sorunlarda etkili olan Jelgo jel merhem boyun ağrısına da iyi gelmektedir. Ancak herhangi bir doktor önerisi almadıkça kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Jelgo Jel Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

Jelgo jel kremin içerisinde bulunan etken maddelere karşı alerjileri olup olmadığını bilmeden Jelgo jel bebeklerde kullanımı nasıldır öğrenmek önem taşımamaktadır. Jelgo jelin içeriğinde bulunan etken maddelerden bazıları önemli miktarda cilt tarafından emilerek zehirlenmelere yol açabilir. Bu nedenle 18 yaşından küçük çocuklarda ve bebeklerde doktor reçete ettiği zaman doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.

Jelgo Jel Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?

Jelgo jel kremin emziren annelerde kullanılması önerilmemektedir. Yaşanan duruma göre kullanımının artısı-eksisi doktor tarafından değerlendirilerek karar verilmelidir.

Jelgo Jel Hamilelikte Kullanılır Mı?

Jelgo jel kremin hamileler üzerinde nasıl etki yarattığına dair kapsamlı çalışmalar mevcut değildir. Bu nedenle hamilelik döneminde kullanılması önerilmemektedir.

Jelgo Jel Yan Etkileri Neler?

Her kremin olduğu gibi Jelgo jel kremin de yan etkileri olma olasılığı vardır. Özellikle ilacın etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerin Jelgo jeli kullanmamaları önerilir. Bunun dışında Jelgo jelin diğer olası yan etkileri şunlardır:

  • Kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Döküntü
  • Dudak ve boğazda şişlik
  • Solunum zorluğu
  • Şiddetli baş dönmesi

Yukarıda sıralanan yan etkilerin görülme riski düşüktür. Ancak bu yan etkilerden herhangi biri görüldüğü zaman hemen kremin kullanımı durdurulmalı ve doktora bilgi verilmelidir. Doktor duruma göre ilacın kullanımını tamamen kesebilir ya da kullanım sıklığını azaltabilir.

Jelgo Jel 2021 Fiyatı Nedir?

Jelgo Jel kremin 2021 yılı güncel fiyatı 23.17 TL’dir. Jelgo jeli reçeteli ya da reçetesiz olarak satın alabilirsiniz.

Jelgo Jel Muadili, Eşdeğeri Nedir?

Her ilacın bir muadili vardır. Doktor tarafından reçete edilen ilaç bulunamadığı zaman yerine eşdeğeri önerilmektedir. Jelgo jel kremin de muadili kremler vardır. Eczanelerde Jelgo jel kremi bulamadığınız zaman alabileceğiniz diğer kremler şunlardır:

  • Algesal 40 gr pomad
  • Algesal suractive 40 gr pomad
  • Ben-gay 50 gr pomad
  • Kamfolin 50 gr pomad
  • Capsigel 30 gr pomad
  • Rumasin 40 gr pomad

Jelgo Jel Kullananların Yorumları Neler?

Jelgo jel kullanma konusunda kararsız kalanlar için Jelgo jel kullananların yorumları neler iyi bir yol göstericidir. Jelgo jel kullanıcılarının yorumları genel anlamda olumludur. Jelgo jelin yaşanan durumun semptomlarını hafiflettiği belirtilmektedir. Kremin yan etkilerini yaşayan kişi sayısı da yok denecek kadar azdır. Ancak siz yine de Jelgo jeli kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışınız.

Jelgo jel merhem boyun ağrısına iyi gelir mi?