28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıBetnovate krem ne işe yarar? Yüze, vajinaya sürülür mü?

Betnovate krem ne işe yarar? Yüze, vajinaya sürülür mü?

Betnovate krem, bazı cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan bir kremdir. Çok yönlü bir merhem olduğu için tek bir sağlık sorununu tedavi etmekle kalmayan Betnovate krem oldukça etkilidir. Ciltteki kızarıklıklar, kaşıntılar, döküntüler, iltihaplı yaralar, egzama gibi birçok cilt sorununu tedavi etmekte başarılıdır. Peki, Betnovate krem ne işe yarar? Betnovate krem nasıl ve nerede kullanılır? Tüm bu soruların yanıtını yazımızın devamında siz değerli okuyucularımıza ilettik.

İçerikleri

Ağrılı, kaşıntılı ve iltihaplı deri hastalıklarını tedavi eden Betnovate krem, cilt sorunları için kullanılacağında haricen kullanılmalıdır. Kortizon içerikli bir krem olan Betnovate kremin hem 15 gramlık hem de 30 gramlık formları bulunmaktadır. Bu merhem internet üzerinden satılmamaktadır. Bu nedenle Betnovate kreme yalnızca eczanelerden ulaşabilirsiniz. Betnovate kremi doktorunuzun önerisi olmadan kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Betnovate Merhem Nedir?

Cilt rahatsızlıklarının arttığı son günlerde Betnovate merhem nedir sorusu ile çok sık karşılaşıyoruz. Ciltteki önemli hastalıkları tedavi etmesi için tasarlanan Betnovate krem kortizonlu olmasından dolayı oldukça güçlüdür. Doktorun önerdiği şekilde düzenli olarak kullanıldığı zaman krem etkisini hemen göstermektedir. Kortikostereoidler antiseptik kombinasyonları şeklinde adlandırılan ilaç grubuna aittir.

Betnovate kremin etken maddesi Betametazondur. İçeriğindeki bu etken madde sayesinde deri üzerinde meydana gelen çeşitli sorunları kısa sürede tedavi etmektedir. Güçlü bir etkisi olan Betnovate kremin etken maddesine karşı alerjiniz var ise kremi doktor gözetiminde ve bilgisi dâhilinde kullanmanız daha doğru olacaktır.

Betnovate Krem Ne İşe Yarar?
Betnovate Krem Ne İşe Yarar?

Betnovate Krem Ne İşe Yarar?

Betnovate krem ne işe yarar sorusuna birçok farklı cevap vermek mümkündür. Çünkü yukarıdaki bölümde de bahsettiğimiz gibi Betnovate krem çok yönlü bir kremdir. Etkisini kısa süre içerisinde gösteren ve cilt sorunlarını tedavi etmede etkili olan Betnovate kremin yararları şu şekilde sıralanabilir:

  • İltihaplı ve kaşıntılı deri hastalıklarına iyi gelir.
  • Ağrılı deri hastalıklarında etkilidir.
  • Derideki alerjik kaşıntı hissine iyi gelir.
  • Atopik egzamayı tedavi eder.
  • Deri inflamaturu yani güneşe çok maruz kalmaya iyi gelir.
  • Böcek ısırıklarında kullanılabilir.
  • Sedef hastalığına iyi gelir.
  • İsiliğe iyi gelir.
  • Kurdeşen hastalığına iyi gelir.

Betnovate Krem Nerede Kullanılır?

Betnovate kremin yararlarından ve içeriğinden detaylı olarak bahsettikten sonra akıllara Betnovate krem nerelerde kullanılır sorusu takılabilir. Betnovate krem hafif bir şekilde ciltteki hasarlı bölgeye sürülmelidir. Gerektiği zaman doktor önerisi ile diz ve dirseklerdeki sedef hastalıklarında da kullanılmaktadır.

Betnovate Merhem Nasıl Kullanılır?

Betnovate merhemi doktorunuzun önerisi ışığında kullanmalısınız. Doktorun belirlemiş olduğu miktar, süre ve şekilde kremi kullanmanız çok daha faydalı olacaktır. Ancak herhangi bir öneri yapılmadıysa ve Betnovate merhem nasıl kullanılır bilmiyorsanız, Betnovate kremin prospektüsünü inceleyebilirsiniz. Prospektüste kremin uygulanmadan önce ellerin mutlaka temizlenmesi gerektiği yazmaktadır.

Eller temizlendikten sonra kremin sürüleceği sorunlu bölge de temizlenerek kurulanmalıdır. Sonrasında Betnovate kremden az bir miktar alarak sorun olan bölgeye ince bir tabaka şeklinde sürülmelidir. Krem sürüldükten sonra krem sürülen bölge kesinlikle kapatılmamalıdır. Betnovate kremi sabah ve akşam olacak şekilde günde iki kere kullanabilirsiniz.

Betnovate Krem Yüze Sürülür Mü?
Betnovate Krem Yüze Sürülür Mü?

Betnovate Krem Yüze Sürülür Mü?

Etkisi birçok kişi tarafından bilinen ancak içeriğinde kortizon olması sebebi ile kullanmaya çekinilen Betnovate krem yüze sürülür mü merak edilmektedir. Betnovate kremi yüzde meydana gelen cilt sorunlarında kullanabilirsiniz.

Betnovate Merhem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Betnovate krem bir steroid kremdir. Bu yüzden akne ve lekeler için kullanılmamalıdır. Bazı durumlarda sivilce sorununu daha da kötüleştirme riski vardır. Bu nedenle bu konuda öncelikle doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

Betnovate Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Cilt ve deri rahatsızlıklarının tedavisinde etkili olan Betnovate krem, ciltteki sorunlar nedeniyle görülen kaşıntıya da iyi gelir.

Betnovate Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Çok yönlü kullanıma sahip olan Betnovate krem; mantar, virüs ya da bakteriler nedeniyle ciltte meydana gelen sorunlara iyi gelmektedir. Öncelikle doktorunuza danışarak Betnovate kremi mantar tedavisinde kullanabilirsiniz.

Betnovate Krem Sedefe İyi Gelir Mi?

Betnovate krem sedef için en etkili kremlerden biridir. Doktorunuzun önerdiği şekilde düzenli olarak kullandığınız zaman sedefe çok iyi gelmektedir.

Betnovate Merhem Egzamaya İyi Gelir Mi?

 Betnovate krem bir anlamda egzama kremidir. Egzama deri hastalıklarında tedavi edici etkisi kısa sürede kendini göstermektedir.

Betnovate Krem Cildin Rengini Açar Mı?

Birçok kişi Betnovate kremi cilt rengini açmak için kullanmayı düşünmektedir. Ancak Betnovate krem cilt rengini açmak için kullanılmamalıdır. Zaten kremin öyle bir etkisi de yoktur.

Betnovate Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Betnovate kremi genital bölge rahatsızlıklarında kullanmak isteyen kişiler Betnovate krem genital bölgede kullanılır mı emin olamamaktadırlar. Betnovate krem genital bölgede yaşanan bazı sorunlarda kullanılabilir. Ancak kesinlikle doktor önerisiyle Betnovate kremi genital bölgede kullanmalısınız.

Betnovate Krem Vajinaya Sürülür Mü?
Betnovate Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Betnovate Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Betnovate krem vajina bölgesinde kullanım için uygun bir krem değildir. Betnovate krem vajina bölgesine sürülmez.

Betnovate Merhem Kortizonlu Mu?

Betnovate merhem kortizon içeren bir kremdir.

Betnovate Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Betnovate krem hamilelikte kullanılabilen bir kremdir. Ancak Betnovate kremin gebelik döneminde uzun süre, çok miktarda ve geniş alanlarda kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Her ihtimale karşı Betnovate kremi gebelikte kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Betnovate Krem Emzirenlerde Kullanılır Mı?

Betnovate kremin emziren annelerde süt aracılığı ile bebeğe geçip geçmediği kesin olarak bilinmemektedir. Bu nedenle emzirme döneminde kullanılması önerilmez. Ancak doktorunuz onay verdiği takdirde emzirme döneminde Betnovate kremi kullanabilirsiniz.

Betnovate Merhem Yan Etkileri Neler?

Her ilaçta bazı yan etki riskleri vardır. Bu riskler Betnovate krem kullanımında da olabilmektedir. Betnovate kremin olası yan etkileri şunlardır:

  • Yanma
  • Kaşıntı
  • Tahriş
  • Deride incelme
  • Aşırı duyarlılık reaksiyonu

 Yukarıda sıralanan yan etkiler düşük ihtimalli olan yan etkilerdir. Bu yan etkilerden birini yaşadığınız zaman derhal Betnovate kremi kullanmayı bırakarak eczacınıza ya da doktorunuza bilgi vermelisiniz.

Betnovate Merhem Muadili Kremler Hangileridir?

Eczanelerde Betnovate kremi bulamadığınız zaman eczacınız tarafından Betnovate kreme eşdeğer içeriğe sahip muadil kremler önerilebilir. Betnovate kremin muadili olan kremler Betnovate losyon, Betnovate C-Krem ve Celestoderm-V kremdir.

Betnovate Krem Fiyatı Eczane

Betnovate krem fiyatı eczane tarafından Sağlık Bakanlığı talimatı ile güncellenmiştir. Betnovate kremin güncel fiyatı 20 TL’dir. Doktor tarafından reçete edildiği takdirde SGK tarafından karşılanmaktadır.

Betnovate Merhem Kullananların Yorumları Neler?

Betnovate krem kullananların yorumları bir yol gösterici olabilir. Ancak doktorunuza gitmeden ve doktor tarafından önerilmeden yorumlara bakara Betnovate kremi kullanmayınız. Betnovate krem kullananların yorumları olumludur. Kremin düzenli olarak kullanıldığı zaman etkisini gösterdiği ve yan etki yaratmadan cilt sorunlarını giderdiği söylenmektedir.