28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıTravocort krem vajinal mantara, egzamaya iyi gelir mi?

Travocort krem vajinal mantara, egzamaya iyi gelir mi?

Travocort krem; antibakteriyel ve anti-inflamatuar içeriğe sahip olan, iltihaplı ve egzamalı mantarları tedavi eden bir kremdir. Deride görülen bakteri ve mantarların üreyerek çoğalmasını engelleyen Travocort krem başka ne işe yarar? Travocort krem nasıl kullanılır? Travocort krem nerelerde kullanılır? Tüm bu soruların yanıtını size özel olarak hazırladığımız bu yazımızda bulabileceksiniz.

İçerikleri

Çeşitli cilt rahatsızlıklarında etkili olan ve dermatolojik hastalıkları tedavi eden Travocort krem, maya ve diğer çeşitli mantar hastalıklarında da tedavi edici olarak kullanılmaktadır. Travocort krem kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gereken özel bir kremdir. Etkisini hemen gösteren krem birçok doktor tarafından önerilmektedir.

Travocort Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

Etken maddesi diflukortolon ve izokonazol olan Travocort krem nedir, ne işe yarar öğrendikten sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz. Travocort krem birçok farklı sorunun tedavisinde kullanılmaktadır. Doktorlar tarafından sık sık reçete edilen Travocort kremin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • İltihaplanmalara iyi gelir.
  • Şişme, kızarıklık ve ağrıya iyi gelir.
  • Ciltteki mantar enfeksiyonlarını tedavi eder.
  • Ayak mantarına iyi gelir.
  • Kasık mantarını tedavi eder.
  • Saçkıran hastalığına iyi gelir.
  • Fungal pişik tedavisinde kullanılır.
  • Egzama ve sivilce tedavisinde kullanılır.

Travocort İle Travazol Aynı Mı?

Travazol krem; egzama, kaşıntı, kızarıklık ve ağrı yağan iltihaplarda kullanılan etkili bir kremdir. Travocort krem de mantar ve egzama hastalıklarında kullanılmaktadır. Bu açıdan bakıldığında Travocort ile travazol aynı mı sorusuna hayır yanıtı verilse de, her iki krem de ortak sorunların tedavisinde kullanılmaktadır. Hangi kremin rahatsızlığınız için daha iyi olacağına doktorunuz karar vermelidir.

Travocort Hamilelikte Kullanılır Mı?

Travocort krem gebelik kategorisi C’dir. Yani tıbbi gereklilikler dışında hamilelerin Travocort krem kullanmamaları önerilir. Bu konuda herhangi bir bilimsel çalışma yoktur. Doktorunuz en iyi kararı verecektir.

Travocort Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Travocort krem içindeki etken maddelerin süte geçtiği tespit edilmiştir. Bu yüzden Travocort kremi emziren annelerin kullanmaması önerilmektedir.

Travocort Krem Kulak İçin Kullanılır Mı?

Travocort kremin prospektüsü incelendiğinde, kulak için kullanılacağına dair herhangi bir bilgiye rastlanmamıştır. Ancak kulak mantarı durumunda doktorunuza danışarak Travocort kremi kullanıp kullanamayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Travocort Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Google’da Travocort krem açık yaraya sürülür mü sorusu çok aratılmaktadır. Travocort krem açık yaraya kesinlikle sürülmemelidir. Kremin içeriğini okuduğunuzda bu konudaki uyarıyı göreceksiniz.

Travocort Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Travocort krem egzama, sivilce, mantar sorunlarında son derece etkili bir kremdir. Doktorunuza danışarak sivilceler için Travocort kremi kullanabilirsiniz.

Travocort Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?
Travocort Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Travocort Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Bebek sahibi anneler Travocort krem pişik için kullanılır mı öğrenmek istemektedirler. Bu krem doktor bilgisi olmadan pişik için kullanılmamalıdır. Doktor tavsiyesi ile pişikler için kullanıldığı bölgenin üzerinin kapatılmaması önerilmektedir.

Travocort Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Travocort krem çeşitli cilt sorunlarında reçete edilmektedir. Ancak bu krem yanık için kullanılmamaktadır.

Travocort Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Travocort krem egzama tedavisinde oldukça etkilidir. Bu nedenle doktorun tavsiye ettiği dozda düzenli olarak kullanılmalıdır.

Travocort Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Travocort krem cilt hastalıklarında bakterilerin ve mikropların ölmesini sağlar. Güneş yanığında ise hücreler zaten ölüdür. Bu durumda yaranın iyileşmesi ve sonrasında iz kalmaması için uygun kremin kullanılması gerekir. Bu konuda doktorunuza danışabilirsiniz.

Travocort Krem Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?

Kadınların hemen hemen hepsinde görülebilen vajinal mantar için Travocort krem kullanılabilir. Mantarın neden olduğu mikropları öldüren Travocort krem vajinal mantara iyi gelir.

Travocort Krem Göze Sürülür Mü?

Travocort krem kesinlikle göze sürülmemelidir. Yanlışlıkla gözle temas ettirilmesi halinde gözler bol su ile yıkanmalıdır.

Travocort Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Genital bölgede meydana gelen mantar enfeksiyonlarında Travocort krem kullanılabilir. Kremi ne kadar süre ve dozda kullanacağınız konusunda doktorunuza danışmalısınız.

Travocort Krem Makatta Kullanılır Mı?

Makatta meydana gelen mantar enfeksiyonlarında Travocort krem kullanılabilir.

Travocort Krem Saça Sürülür Mü?

Saçlı deride görülen mantar sorunları can sıkıcı olabilmektedir. Mantar tedavisinde etkisi bilinen Travocort krem saça sürülür mü cevabı merak edilen bir sorudur. Travocort krem doktor gerekli görürse saç mantarında kullanılabilir. Ancak doktor önerisi olmadan kesinlikle Travocort krem saça sürülmemelidir.

Travocort Yan Etkileri Nelerdir?