27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıMantazol krem vajinal mantara, pişiğe, egzamaya iyi gelir mi?

Mantazol krem vajinal mantara, pişiğe, egzamaya iyi gelir mi?

Mantazol krem, genel anlamda ciltte meydana gelen farklı sorunları iyileştirmek amacı ile kullanılmaktadır. Çok yönlü bir krem olan Mantazol egzama, döküntü, alerji ve dermatit gibi hastalıkları tedavi etmektedir. Peki, Mantazol krem ne işe yarar? Mantazol krem günde kaç kere kullanılır? Bunun gibi tüm soruları sizler için yanıtladık.

İçerikleri

Orta-kuvvetli bir kortikosteroid olan Mantazol krem, birçok farklı cilt hastalığına iyi gelmektedir. Reçeteli-reçetesiz olarak eczanelerden alınabilen Mantazol kremi doktor önerisi ile kullanmanız tavsiye edilir. Aksi takdirde yanlış kullanım nedeni ile rahatsızlığınız daha da ilerleyebilir.

Mantazol Krem Nedir?

Deri hastalıklarında kullanılan Mantazol krem deri üzerine uygulanmaktadır. Kremin ana etken maddesi izokonazol nitrattır. Birçok kişi Mantazol krem nedir detaylı bilmemektedir. Mantazol krem döküntü, alerji, dermatit, tahriş, cilt iltihabı gibi hastalıkları tedavi etmektedir. Ancak etkileri sadece bunlarla sınırlı değildir. Mantazol krem deri kalınlaşması, böcek ısırığı, güneş yanığı, saç derisinde meydana gelen sedef hastalığı, cilt iltihabı, mantar, genital bölge mantarı gibi çok çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Bu nedenle çok yönlü krem olarak bilinmektedir.

Mantazol Krem Ne İşe Yarar?

Mantazol krem topikal kortikosteroidler arasında yer almaktadır. İlacı kullanmadan önce etken maddesine alerjiniz olup olmadığını doktorunuz ile görüşmelisiniz. Bu sayede olası sorunların önüne geçmiş olursunuz. Mantazol krem ne işe yarar sorusuna birçok cevap verilebilir. Kremin sağladığı genel faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kaşıntı belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur.
  • Egzamaya iyi gelir.
  • Dermatit ve cilt döküntülerine iyi gelir.
  • İltihaplı cilt mantarlarını tedavi eder.
  • Mantarların üremesini durdurur.
  • Atopik dermatite iyi gelir.
  • Saçlı bölgede oluşan pullanma ve kepeklenme ile ilerleyen mantarlara iyi gelir.
  • Güneş yanığı ve pişiğe iyi gelir.
  • Arı sokması ve böcek ısırığına iyi gelir.

Mantazol Krem Günde Kaç Kere Kullanılır?

Mantazol krem günde kaç kere kullanılır bilmiyorsanız öncelikle doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda kullanmanız daha doğrudur. Ancak doktor tarafından herhangi bir kullanım önerisi yapılmadıysa, günde 2 kez kremi kullanabilirsiniz. Hastalığın iyileşme durumuna göre iki hafta kadar kullanılabilir.

Mantazol Krem Nasıl Uygulanır?

Mantazol kremi yalnızca cilt üzerinde kullanmalısınız. Doktor tarafından önerilmeden koltuk altında ya da yüz bölgenizde asla kullanmayın. Kremi elinize almadan önce ellerinizi sabunlu su ile yıkayın ve temizleyin. Daha sonra yaranın olduğu bölgeyi kurulayın ve kremi ince bir tabaka halinde sürün.

Mantazol ve Travazol Aynı Mı?

İsimlerinin yakın olması nedeni ile birçok kişi Mantazol ve Travazol aynı mı karıştırmaktadır. Her iki krem de temelde egzama, kaşıntı ve kızarıklık gibi deri hastalıklarını tedavi etmede kullanılmaktadır. Aynı krem olmasa da birbirlerinin muadili olarak kullanılmaktadırlar.

Mantazol Kremi Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Mantazol kremi emziren anneler kullanabilir. Ancak göğüs ucuna sürülmemesi gerekmektedir. Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Mantazol Krem Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?
Mantazol Krem Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?

Mantazol Krem Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?

Mantazol lrem vajinal mantara iyi gelir mi en merak edilen sorulardan biridir. Mantazol krem vajinal mantar hastalıklarında kullanılmaktadır. Ancak vajinanın direkt içine sürülmemelidir. Vajinanın iç ve dış kısımlarına sürülebilir.

Mantazol Krem Genital Bölgede Nasıl Kullanılır?

Genital bölgede kullanılabilen Mantazol kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuzun önerdiği şekilde genital bölge mantarlarında bu kremi kullanarak etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Mantazol Krem Vajina İçine Sürülür Mü?

Mantazol krem direkt olarak vajina içine sürülmez. Mantar olan vajinanın dış kısmına ve iç bölgesine çok geçmeden sürebilirsiniz.

Mantazol Krem Dudağa Sürülür Mü?

Uçukları kısa sürede iyileştirme özelliği olan Mantazol krem dudağa rahatlıkla sürülebilir. Ancak her ihtimale karşı öncelikle doktorunuza danışmalısınız.

Mantazol Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?
Mantazol Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Mantazol Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Çeşitli cilt hastalıklarını kısa sürede tedavi eden Mantazol krem egzamaya iyi gelir mi merak edilmektedir. Mantazol krem egzama hastalığını tedavi etmek için kullanılabilir. Doktorunuzun önerdiği doz ve şekilde egzama olan bölgede bu kremi kullanabilirsiniz.

Mantazol Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Hamilelik döneminde kullanılan her ilaç ya da kremin bebeğe zarar verme ihtimali olabilir. Hamilelerin kullanabileceği ilaçlar ve kremler mevcuttur. Bunun için doktorunuzla görüşmeniz çok daha doğru olacaktır. Doktorunuzdan onay almadan Mantazol kremi hamilelik döneminde kullanmayın.

Mantazol Krem Pişiğe İyi Gelir Mi?

Özellikle küçük bebekleri olan anneler Mantazol krem pişiğe iyi gelir mi öğrenmek istemektedirler. Bu krem pişiğe iyi gelmektedir. Doktorunuzun önerdiği şekilde kullanabilirsiniz.

Mantazol Yüze Sürülür Mü?

Mantazol krem doktor önerisiyle ince bir tabaka halinde yüze sürülebilir. Ancak gözlerle kesinlikle temas ettirilmemelidir.

Mantazol Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Doktor tavsiyesi ile uçuk tedavisinde kullanılabilir.

Mantazol Krem Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları