14 Kasım 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBatikon hemoroide, tırnak mantarına iyi gelir mi?

Batikon hemoroide, tırnak mantarına iyi gelir mi?

Batikon, her ecza dolabında ve her evde mutlaka bulunan antiseptik bir üründür. Enfeksiyonu önlemek amacı ile mukoza tabakasına ya da cilde uygulanan batikon kısa sürede etkisini göstermektedir. Günümüzde günlük hayatta olduğu gibi medikal alanlarda da sıkça kullanılan batikon ne işe arar? Nasıl kullanılır? Batikon hangi yaralara sürülür?

İçerikleri

Mikropların üreyerek yayılmasını engelleyen batikon hemen herkes tarafından bilinen ve kullanılan bir antiseptiktir. Topikal olarak cilt üzerinde kullanılan batikonun çok geniş kullanım alanı vardır. Özellikle ufak yaralarda ilk yardım amacıyla kullanılır. Antiseptik bir solüsyon olan batikon hakkında bilmediğiniz tüm ayrıntıları sizlere sunuyoruz.

Batikon Nedir, Ne İşe Yarar?

Küçük sıyrıklarda, ufak kesiklerde ya da ameliyat sonrası yaralarda ortaya çıkacak enfeksiyonları önlemek için kullanılan batikon, enfeksiyonların neden olduğu bakterileri öldürür. Birçok kişi batikon nedir, ne işe yarar bilmektedir. Ancak batikonun bilinmeyen faydaları da mevcuttur. Antiseptik bir solüsyon olan batikonun faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kronik vajinal enfeksiyonları tedavi eder.
  • Akut enfeksiyonları tedabi eder.
  • Ameliyat öncesinde ve sonrasında dezenfeksiyon olarak kullanılır.
  • Cildi ve mukozayı tahriş etmez.
  • Küçük yaraları temizler.
  • Kesiklere ve yaralara uygulanır.
  • Yaralar pansuman edilir.

Batikon Nasıl Kullanılır?

Enfeksiyonları önlemede oldukça etkili olan batikon nasıl kullanılır son derece kolaydır. Temiz bir pamuğa yeterli miktarda batikon dökülür ve yaranın üzeri iyice temizlenir. Batikon sürülen alan hemen yıkanmaz ve temizlenmez. Bu sayede batikonun etkisi artar.

Batikon Acıtır Mı, Yakar Mı?

Batikon yaralarda kullanıldığında hafif yanma hissi yaratabilir. Ancak bu durum dayanılamayacak düzeyde değildir.

Batikon Açık Yaraya Sürülür Mü?
Batikon Açık Yaraya Sürülür Mü?

Batikon Açık Yaraya Sürülür Mü?

Batikon tamamen zararsız bir solüsyondur. Özellikle batikon açık yaraya sürülür mü bilmeyenler için hemen açıklayalım: Batikon açık yaralara sürülebilir. Yaralarda enfeksiyon oluşmasını engeller ve mikropları öldürerek yaranın hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Batikon Burun İçine Sürülür Mü?

Batikonun burun içine sürülmesi önerilmemektedir.

Batikon Göze Sürülür Mü?

Göz cerrahisinde batikon kullanılmaktadır. Göz çevresindeki mikropların öldürülmesi için batikon göz çevresine sürülebilir.

Batikon Dudağa Sürülür Mü?

Batikonun herhangi bir zararı yoktur. Ancak doktorunuza danışmadan batikonun dudağınıza sürmemeniz önerilmektedir.

Batikon Vajinaya Sürülür Mü?

Mikrop öldürücü özelliği bulunan batikon vajinaya sürülür mü öğrenilmelidir. İyot içeren bir antiseptik olan batikon, vajinada meydana gelen mantar enfeksiyonlarında doktor kontrolünde kullanılabilir.

Batikon Sivilceye İyi Gelir Mi?

Batikon sivilce tedavisinde kullanılmamaktadır.

Batikon Cildi Beyazlatır Mı?

Batikon cildi beyazlatır mı çokça araştırılan bir konudur. Batikonun cildi beyazlattığına dair herhangi bir bilimsel veri yoktur.

Batikon Dolamaya İyi Gelir Mi?

Dolama rahatsızlığı Staphylococcus ismi verilen bir bakteri nedeniyle meydana gelmektedir. Bakterileri öldürme gücü olan batikon dolama tedavisinde kullanılabilir.

Batikon Egzamaya İyi Gelir Mi?

Egzama tedavisinde temel amaç, hastalığın ortaya çıkardığı kaşıntı ve enfeksiyonları hafifletmektir. Egzama ilk görüldüğü anda batikon kullanıldığında egzamanın ilerlemediği görülmüştür. Buna bağlı olarak batikonun egzamaya iyi geldiği söylenebilir.

Batikon Hemoroide İyi Gelir Mi?

Hemoroid sorunu yaşayan kişilere batikon banyosu önerilmektedir. Temiz bir leğenin içine 2-3 litre kadar ılık-soğuk arası su koyulur. Bu su içerisine 2 kapak kadar batikon eklenir ve üzerinde bir süre oturulur. Makat bölgesinde bulunan kasları gevşeten bu durum hemoroid ağrılarına iyi gelmektedir.

Batikon Yanığa İyi Gelir Mi?

Herhangi bir yanık durumunda doktorunuza danışmadan asla batikon kullanmayınız.

Batikon Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Yaralar iyileşme sürecinde kaşıntı yapabilir. Batikon kişiyi rahatlatsa da direkt olarak kaşıntıyı tedavi etmez.

Batikon Tırnak Mantarına İyi Gelir Mi?

Tırnak mantarı, genelde ayak başparmağında görülmektedir. Tırnak mantarındaki mikropların öldürülmesi için batikon önerilmektedir.

Batikon Uyuza İyi Gelir Mi?

Uyuz hastalığının tedavisi uzun bir süreci kapsamaktadır. Uyuz tedavisinde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri vardır. Ancak batikon uyuz tedavisinde kullanılmamaktadır.

Batikonun Yan Etkileri Nelerdir?

Batikon, iyottan daha az tahriş edici olmasına rağmen lokal cilt reaksiyonları üretebilir. Batikon’un büyük yaralara veya ciddi yanıklara uygulanması, metabolik asidoz, hipernatremi ve böbrek fonksiyon bozukluğu gibi sistemik yan etkilere neden olabilir. Solüsyonun yüksek alkol içeriği nedeniyle özellikle çoklu uygulamalardan sonra kuru cilt oluşabilir; risk genital bölge için en yüksektir.

Batikon Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Etkisi ile hemen her durumda kullanılan batikonun kıyafetlere ya da herhangi bir yere bulaştığında lekesi zor çıkmaktadır. Şimdi sizlere batikon lekesi nasıl çıkarılır anlatacağız. Batikon lekesini çıkarmak için öncelikle ılık su kullanmalısınız. Ilık su içerisine bir miktar toz şeker ekleyerek karıştırın. Hazırlanan karışımı temiz bir bez ile batikon lekesinin üzerine sürün. Bu sayede batikon lekesi çok fazla yayılmadan çıkar.