16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkVücudunuzun yaydığı bu 10 tehlike işaretini görmezden gelmeyin

Vücudunuzun yaydığı bu 10 tehlike işaretini görmezden gelmeyin

Nasıl Sağlıklı Kalırsınız?  Vücudunuzun size, mutlu, üzgün ya da yardımınıza ihtiyacı olduğunu anlatma yöntemleri vardır. Bazı belirtiler var ki, bunları asla göz ardı etmemeniz ve görür görmez hemen doktora görünmeniz gerekir..

İçerikleri

Nasıl Sağlıklı Kalırsınız?

Vücudunuzun size, mutlu, üzgün ya da yardımınıza ihtiyacı olduğunu anlatma yöntemleri vardır. Bazı belirtiler var ki, bunları asla göz ardı etmemeniz ve görür görmez hemen doktora görünmeniz gerekir. Sağlıklı kalmak ve ciddi sağlık sorunlarını önlemek için bu basit ipuçlarını takip edin.

İşte Vücudunuzun Yaydığı 10 Tehlike İşareti

  • Ayaklarda renk değişikliği ve sıkıntı şeker hastalığı gibi metabolik bir problemin habercisi olabilir. Bir endokrin uzmanı kan şekeri ve hormon düzeylerinizi kontrol edecektir.
  • Eğer kucaklaştığınızda daralıyorsanız bu, multipl skleroz (yani MS) hastalığının bir belirtisi olabilir. Kollarınızda ve ayaklarınıza, adeta görünmez bir eldiven ya da ayakkabı giymişsiniz gibi sıkıntı hissi de bunun işareti olabilir.
  • Cımbız kullanmadan kaşlarınızın kendiliğinden seyrekleştiğini fark ederseniz bir doktora görünmelisiniz. Bu durum, halsizlik, kabızlık, depresyon ve kilo almaya yol açan hipotiroidizm belirtisi olabilir.
  • Eğer ayak parmaklarınızda şişkinlik ve irileşme olursa veya parmaklarınız sosise benziyorsa hemen bir dermatolog ya da romatologa danışın. Bu durum, ciltte hasar ve ağrıya yol açan psoriatik artritin belirtisi olabilir.
  • Kilo kaybının da eşlik ettiği ani iştahsızlık yaşıyorsanız, bu metabolik bir hastalık belirtisi olabilir. Bu durum kalıtsal olabilir ya da uzun süre yetersiz beslenmeden kaynaklanabilir.
  • Kaşıntı, çoğunlukla sinek-böcek sokmalarından, yeni losyon ya da kalitesiz kumaşlara karşı alerjik bir reaksiyon olarak ortaya çıkar. Tüm bu olasılıklar durumunuzu açıklamıyorsa doktorunuza muayene olun.
  • Siz de toplu taşıma araçlarında sürekli pencere açtırmaya çalışanlardan biriyseniz, demek ki kapalı alanda nefes alıp vermekte zorlanıyorsunuz. Ya da iş yerinde pencereler kapalıyken klostrofobi hissediyorsanız doktora gidip kalp yetmezliği olasılığını elemek için kalbinizi muayene ettirmelisiniz.
  • Pencerelerin açık olmasına tahammül edemiyor, yaz mevsiminde bile üşüyorsanız tiroidinizi kontrol ettirin. İyot eksikliğiniz olabilir, bu da hipotiroidizme yol açabilir.
  • Aniden başlayan, yasaları ihlal ederek, parasını ödeyip alabileceğiniz küçük şeyleri çalma isteği bunamanın ilk belirtisi olabilir.
  • Tırnaklarınızda kalınlaşma ya da genişleme gibi şekil değişiklikleri, sizde akciğer veya kalp hastalığı olduğunun işaretçisi olabilir.
Vücudunuzun yaydığı bu 10 tehlike işaretini görmezden gelmeyin