24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüz tüyleri nasıl alınır, yüze tüy dökücü krem sürülür mü?

Yüz tüyleri nasıl alınır, yüze tüy dökücü krem sürülür mü?

Yüz tüyleri, kelimenin tam anlamı ile göze batan önemli bir sorundur. Biriyle karşı karşıya geldiğimizde ilk dikkat çeken yer yüzümüzdür. Bu nedenle herkes tüysüz ve pürüzsüz bir yüze sahip olmak ister. Ancak bazı genetik etkenler nedeniyle bu mümkün olmayabiliyor. Yüzde çıkan ve istenmeyen tüyler nasıl alınır? Ağda ile yüz tüyleri alınır mı? Yüz tüyleri nasıl yok edilir?

İçerikleri

Öz güvenli bir ifadeye sahip olmanın en önemli unsuru bakımlı bir yüze sahip olmaktır. Pürüzsüz bir ciltten nemli dudaklara, beyaz bir gülümsemeden temiz gözeneklere kadar birçok etken ilk izlenimde önemlidir. Yüzde çıkan tüyler bu güzelliğe gölge düşürmektedir. Ancak üzülmenize hiç gerek yok. Yüzdeki tüylerden nasıl kurtulacağınızı detayları ile aktaracağız.

Yüz Tüyleri Nasıl Alınır?

Nesillerdir uygulanan bazı metotlar yüz tüyleri nasıl alınır sorusunun yanıtıdır. Yüz tüylerinden kurtulmak için önerilen yöntemlerin bazıları kısa sürede etki ederken bazıları uzun sürede etkisini göstermektedir. Günlük hayatta birçok kiş tarafından uygulanan bazı tüy alma yöntemleri şunlardır:

Cımbızla Yüz Tüyü Almak: En eski yöntemlerden biridir. Biraz zaman alsa da tüyleri kökünden alır. Cımbızla alınan tüyler ortalama birkaç hafta sonra tekrar çıkar.

Ağda İle Yüz Tüyü Almak: Hem evde hem de güzellik merkezlerinde uygulanabilecek bir yöntemdir. Bıyık, çene ve yanak bölgelerine sürülen ağda tüylerin tersi yönüne çekilir. Acısıyla meşhur olan ağda ile tüyler kökünden alınabilir.

İple Yüz Tüyü Almak: El ustalığı isteyen bu yöntemle yüzdeki tüylerden kurtulabilirsiniz. Parmaklar arasında tutulacak ipin iki kısmı birbirinin etrafına sarılır ve bu sayede yüzdeki tüyleri kapar. Bu sayede tüyler kökünden alınmış olur.

Lazer İle Yüz Tüyü Almak: Güzellik merkezlerinde uygulanan bu yöntemle yüz tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür.

Yüz Tüyleri Kaç Yaşında Alınmalı?

Birçok uzman yüz tüylerinin alınmaması gerektiğini savunmaktadır. Ancak siyah ve sert olarak çıkan tüyler yüzde kötü görüntüye sebep olmaktadır. Bu durumdan kurtulmak isteyen kişiler yüz tüyleri kaç yaşında alınmalı konusunda tereddüt etmektedirler. Kızlar ortalama olarak 14-15 yaşlarında yüz tüylerini almaya başlarlar. Ancak uzmanlar tarafından erken yaşta yüz tüylerinin alınmaması gerektiği söylenirken, en azından 18 yaşından sonra yüz tüylerinin alınmaya başlanması önerilmektedir.

Yüz Tüyleri Ağdayla Alınır Mı?
Yüz Tüyleri Ağdayla Alınır Mı?

Yüz Tüyleri Ağdayla Alınır Mı?

Birçok kişi yüz tüylerini ağda ile almayı tercih ederler. Birçok kişi ise yüz tüyleri ağdayla alınır mı merak etmektedir. Alerjik cilde sahip olmayan ve ağdaya karşı bir alerjisi bulunmayan kişiler ağda ile yüz tüylerini alabilirler.

Yüz Tüyleri Hangi Ağdayla Alınır?

Yüzdeki tüyleri alırken çok dikkat etmek gerekmektedir. Birçok yöntemle alınan yüz tüyleri için genelde ağda tercih edilmektedir. Bununla beraber, yüz tüyleri hangi ağdayla alınır önemlidir. Piyasada birçok farklı marka ve çeşit ağdalar vardır. Yüz tüyleri için genelde sir ağda önerilmektedir. Ayrıca boncuk ağda ile de yüz tüyleri alınabilir.

Yüz Tüylerini Cımbızla Almak Doğru Mu?

Yüz tüylerini almak için ağda ya da iple uğraşmak istemeyen kişiler cımbızı tercih etmektedirler. Eğer istenmeyen tüyler küçük bir bölgede ise cımbız ile alınabilir. Ancak büyük bir bölgedeki tüyler alınacak ise cımbız önerilmemektedir. Cımbız ile yüz tüyü almak hem çok zaman kaybettirir hem de ince tüylerin kalınlaşmasına neden olur.

Yüz Tüyleri Hangi Yöne Doğru Alınmalı?

Yüzdeki tüyleri alırken birçok ayrıntıya dikkat edilmelidir. Bu ayrıntılardan biri de, yüz tüyler hangi yöne doğru alınmalı konusudur. Yanlış yöne doğru alınan tüyler daha sert ve daha çok çıkmaktadır. Tüyler uzama yönünün tersine alınmalıdır.

Yüzdeki Tüyleri Aldıktan Sonra Limon Sürmek

Yüzdeki tüyler alındıktan sonra uygulanacak bazı yöntemler tüylerin azalmasına yardımcı olur. Bunlardan biri de limondur. Yüzdeki tüyleri aldıktan sonra limon sürmek tüylerin kökünden alınmasını sağlarken bir yandan da tüyleri azaltmaktadır. Limon suyu ile tuz karıştırıldıktan sonra tüylerin alındığı bölgeye sürülerek 3-4 saat bekletilmelidir. Bu sayede kıl köküne nüfuz eden limon kürü tüylerin azalmasında etkilidir.

Yüz Tüyleri Alınca Çoğalır Mı?

Yüzündeki istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen birçok kişinin kafasında yüz tüyleri alınca çoğalır sorusu yer almaktadır. Ancak jilette dahil olmak üzere herhangi bir tüy alma yönteminin tüyleri çoğaltma üzerinde bir etkisi olmadığı söylenmektedir. Lazer epilasyon işlemi dışındaki tüy alma yöntemleri tüyleri kökünden koparmaktadır. Bu nedenle bu işlemler tüyleri azaltmaz ya da arttırmaz.

Yüz Tüylerinin Geç Çıkması İçin Ne Yapmalı?

Genelde ağda ya da lazer epilasyon ile alınan yüz tüylerinin geç çıkması için ne yapmalı öğrenirseniz, tüysüz ve pürüzsüz bir cildin keyfini uzun süre yaşarsınız. Yüzdeki tüyleri azaltmak için kullanılan ürünlerin başında karınca yumurtası yağı gelmektedir. İstenmeyen tüy görünümünü azaltan bu yağ tüylerin incelmesine de yardımcı olur. Karınca yumurtası yağını direkt olarak tüylerin üzerine sürebilirsiniz.

Tüylerin geç çıkmasına yardımcı olan bir diğer ürün ise portakal kabuğudur. Portakal kabuklarını rondodan geçirdikten sonra içerisine bir yemek kaşığı zeytinyağ ekleyin ve ağda işlemi sonrasında

Yüze Tüy Dökücü Krem Sürülür Mü?

Tüy dökücü kremler kullanıldığı bölgedeki kıl köklerine etki ederek tüylerin dökülmesini sağlar. Bazı özel tüy dökücü kremler yüze de sürülebilmektedir. Tüy dökücü kremi alırken içeriğini okuyun ve yüze uygulanıp uygulanamayacağından emin olun.

Yüz İçin Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır?

Bir spatula yardımı ile tüy dökücü kremi yüzünüzdeki istenmeyen tüylerin üzerine sürün. Bu şekilde 3 dakika bekledikten sonra spatulanın ucu ile yüzünüzün bir kısmını temizleyerek tüylerin dökülüo dökülmediğini kontrol edin. Tüyler dökülmemişse biraz daha beklemelisiniz. Tüyler dökülmeye başladıktan sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayabilirsiniz.

Yüz Tüylerini Jiletle Almak Kalınlaştırır Mı?

Yüz tüylerinden bıkan ve bir an önce bu tüylerden kurtulmak isteyen kişiler jilete yönelerek yüz tüylerini jiletle almak kalınlaştırır mı araştırmaktadırlar. Bu konuda sizi çok bekletmeden konuya girelim. Uzmanlar tüylerin jiletle alınmasından sonra kalınlaştığı söylentisinin doğru olmadığını belirtmektedirler. Tüyler uzamaya başladıklarında inatçı ve kaba bir his vermektedir. Ancak tamamen uzadığı zaman eski haline dönmektedir.

Yüz Tüyleri İçin Hangi Doktora Gidilir?

Tüylenme sorunu yaşayan kişiler, ağda ya da epilasyon gibi işlemlerle uğraşmak yerine doktora gitmeyi de tercih edebilirler. Kendinde hormon bozukluğuna dair belirtiler gören kadınların Jinekoloji uzmanına gitmesi önerilir. Vücutta görülen diğer hormon bozukluğu durumlarında ise Endokrinoloji bölümüne gidilmelidir.

Yüz İçin Hangi Lazer Epilasyon?

Yüz için uygulanan birçok lazer epilasyon yöntemi vardır. Yüz için hangi lazer epilasyon uygundur diye soranlara diode lazerler önerilmektedir. Alexandrite lazerin yüz tüyleri için tercih edilmemesi önemle belirtilmektedir.

Suna Dumankaya Yüzdeki Tüyler Nasıl Yok Edilir?

İstenmeyen tüylere kesin çözüm sloganı ile birçok kişiye umut olan Suna Dumankaya yüzdeki tüyler nasıl yok edilir anlatmaktadır. Suna Dumankaya’nın tarifine göre, 1 yemek kaşığı toz biber ve 2 damla tatlı badem yağı içerisine 1 yemek kaşığı kafur eklenir. Bu karışım yüzdeki tüylenme yaşanan bölgeye sürülerek 20 dakika bekletilir ve sonra yıkanır.

Şems Arslan Yüzdeki Tüylenmeyi Azaltıcı Krem Tarifi

Şems Arslan’ın en etkili tarifleri arasında olan karbonat-kahve tarifi ile istenmeyen tüyleri azaltabilirsiniz. Peeling etkisi yaratarak yüzünüzü canlandıran bu tarif için bir çay bardağı karbonat ve kahve gereklidir. Türk kahvesi içmek için hazırlandığı şekilde hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra karbonat ile karıştırılır ve yüze sürülür. 2-3 dakika masaj yaptıktan sonra yıkanır. Bu işlem haftada iki kere uygulanabilir.

Yüzdeki İstenmeyen Tüylerden Nasıl Kurtulurum?

Yüz tüyleri nasıl alınır, yüze tüy dökücü krem sürülür mü?