19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıDoğal yollarla evde tüy sarartma nasıl yapılır?

Doğal yollarla evde tüy sarartma nasıl yapılır?

İstenmeyen tüylerden kurtulabilmek için uygulanan yöntemlerden biri tüy sarartma işlemidir. Işıl ışıl bir cilde sahip olmak isteyenler için pratik bir yöntem olan tüy sarartma ile var olan tüylerin rengi değiştirilir. Sarı renkteki tüyler ten rengine yakın olduğu için dışarıdan belli olmaz. Peki evde tüy sarartma nasıl yapılır? Tüy sarartma yöntemi hangi bölgelerde kullanılır?

İçerikleri

Genelde lazer epilasyon sonrasında istediği sonucu elde edemeyenler tüy sarartma yöntemini tercih etmektedirler. Hem erkeklerin hem de kadınların tercih ettiği bu yöntem son derece etkilidir. Tüy sarartma yöntemi özellikle kollarda ve yüzde uygulanmaktadır. Tüy sarartma işlemi lazerle yapılabileceği gibi evde doğal yöntemlerle de yapılabilir.

Tüy Sarartma Ne İşe Yarar?

Son dönemlerde popüler olan tüy sarartma ne işe yarar sorusunu gündemimize aldık ve sizlere bu konuda bilgi vermeye karar verdik. Özellikle kadınların şikayet ettiği istenmeyen tüyler bazı erkekleri de rahatsız etmektedir. Bu tüylerden kurtulmak isteyen kişiler çeşitli yöntemler denemektedirler. Bu yöntemlerden biri olan tüy sarartma hem pratikliği hem de etkili sonucu ile çok tercih edilmektedir.

Tüy sarartma işlemi sonrasında tüyler siyah renkten sarıya dönmektedir. Bu sayede belirgin olan tüyler de görünmez hale gelmektedir. Tüy sarartma yöntemi herhangi bir acı ya da ağrı yaşatmaz. Bu sayede pratik bir yöntemle ağrı sızı hissetmeden istenmeden tüylerinizi görünmez hale getirebilirsiniz.

Doğal Yollarla Evde Tüy Sarartma Nasıl Yapılır?

Tüy sarartma sadece lazerle yapılan bir uygulama değildir. Şimdi sizlere doğal yollarla evde tüy sarartma nasıl yapılır anlatacağız. Bu sayede evinizde herhangi bir ücret harcamadan istenmeyen tüylerinize elveda diyebileceksiniz.

1 su bardağı su içerisine 1 tane limonu sıkın ve karışımı iyice karıştırın. Bu karışımı pamuk yardımı ile sararmasını hedeflediğiniz bölgedeki tüylere sürün ve 1 saat kadar güneş ışığı altında bekletin. Tüylerin sarardığını gördüğünüz zaman ılık suyla durulayın.

Bir diğer yöntemde ise bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tarçın ekleyerek karıştırın. Homojen hale gelen karışımı tüylerin üzerine sürerek 4 saat bekletin. 4 saat sonra karışımı sürmüş olduğunuz bölgeyi durulayın.

Oksijenli Suyla Tüy Sarartma Nasıl Yapılır?

Tüy sarartma için uygulanan yöntemlerden biri de oksijenli sudur. Oksijenli sudan bir miktar pamuğa dökün ve tüylerin üzerine sürün. Biraz beklettikten sonra durulayın. Tüylerin çok daha hızlı sararmasını istiyorsanız, oksijenli suyu tüylere sürdükten sonra güneşte bekletin.

Oksijenli Suyla Tüy Sarartma Zararlı Mı?

Oksijenli su tüy dökme üzerinde etkili değildir. Ancak tüy sarartmada etkili olan bu yöntemi kullananlar oksijenli suyla tüy sararmak zararlı mı endişe etmektedirler. Oksijenli suyu tüy sarartmada kullanmanın herhangi bir zararı yoktur. Ancak oksijenli suyu kullanırken ısı ile temas etmemesi konusunda dikkat etmelisiniz. Ayrıca hassas ciltlere olumsuz etki etme ihtimali vardır.

Papatya Suyu Tüy Sarartma Nasıl Yapılır?

Papatya Suyu Tüy Sarartma Nasıl Yapılır?

Tüy sarartmada doğal yöntemlerden biri olan papatya suyu tüy sarartmada nasıl yapılır önemlidir. İşlemleri doğru şekilde yapmanız elde edeceğiniz sonucu olumlu etkilemektedir. Bir su bardağı suyu kaynattıktan sonra içerisine kurutulmuş papatya çiçeğinden bir yemek kaşığı ekleyerek bekletin. Hazırladığınız suya pamuğu batırın ve tüylerin üzerine sürün. Bu şekilde 2 saat kadar güneşlenin. Güvenli bir yöntem olan papatya tüylerin rengini açacaktır.

Q-Switch İle Tüy Sarartma Nasıl Yapılır?

Son dönemlerde adını sıkça duyduğunuz Q-Switch ile tüy sarartma mümkündür. Lazer epilasyon ile yok edilemeyen tüyler için uygulanan bu yöntem oldukça etkilidir. Ağrı ve acı hissi oluşturmayan bu lazer yönteminde hafif batma hissi olmaktadır. Deriyi yenileyici etkisi olan Q-Switch ile tüylerin hemen sarardığını göreceksiniz. Bu yöntem tüm cilt tiplerine uygulanabilir.

Tüy Sarartma İşlemi Kalıcı Mı?

Tüy sarartma işlemi uygulanan tüyler incelmektedir. Tüylerin incelmesi kalıcı bir durum olsa da sararması maalesef kalıcı değildir. Bu yüzden işlemin düzenli aralıklarla tekrarlanması gerekmektedir.

Tüy Sarartıcı Göbekte Uygulanır Mı?

İstenmeyen tüyler yalnızca kollarda, yüzde ya da bacakta olmaz. Göbek bölgesindeki tüylerden rahatsız olan kişiler de vardır. Bu kişilerin tüy sarartıcı göbekte uygulanır mı sorusuna evet yanıtını verebiliriz. Tüy sarartıcının göbek bölgesinde uygulanmasının herhangi bir olumsuz etkisi yoktur.

Tüy Sarartıcı Krem Nerelerde Kullanılır?

Koyu renkli tüyleri güçlendirmeden sarartan tüy sarartıcı kremler oldukça popülerdir. Bu kremler kol ve bacak bölgelerinde tereddüt etmeden kullanılabilir.

Sesu Tüy Sarartıcı Yüzde Kullanılır Mı?

Tüy sarartıcı kremler arasında yer alan Sesu, birçok kişi tarafından tercih edilen önemli bir markadır. Papatya özlü sesu kremlerin kullanım talimatında kremin kol ve bacaklarda kullanılabileceği yazmaktadır.

Yüzdeki Tüyleri Sarartmak İçin Bitkisel Çözüm

Bazı kişilerin yüz bölgelerinde koyu renkli tüyler görülür. Bu görüntüden rahatsız olan kişiler yüzdeki tüyleri sarartmak için bitkisel çözüm aramaktadırlar. Yüzdeki tüyleri sarartmak için yukarıda anlattığımız papatya suyu ve limon suyu kürlerini rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bunların dışında evde uygulayabileceğiniz doğal tüy sarartıcı yöntemler şunlardır:

Zerdeçal Kürü: 2 çorba kaşığı zerdeçal üzerine bir miktar süt ilave ederek macun kıvamına getirin. Tüylenme sorunu olan yüzünüzdeki bölgeye karışımı sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Haftada bir kere uygulayabileceğiniz bu yöntemin herhangi bir zararı yoktur.

Soğan Kürü: Soğan içerisinde bulunan şeffaf zarları çıkarın ve rondodan 10 adet fesleğen ile geçirin. Bu tarifte iki adet soğan kullanmalısınız. Hazırladığınız karışımı yüz bölgenizdeki tüylere sürün ve 25 dakika beklettikten sonra durulayın. Bu kür haftada 3-4 kere olmak üzere 1 ay uygulanabilir.

Tüy Sarartıcı Krem Gerçekten İşe Yarıyor Mu?