23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGenital bölgede tüy dökücü krem kullanılır mı?

Genital bölgede tüy dökücü krem kullanılır mı?

Kadın erkek herkesin istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullandığı ürünlerin başında tüy dökücü krem gelir. Epilasyon, ağda ya da jilet gibi epilasyon yöntemlerini tercih etmeyenler tüylerinden kurtulmak için daha pratik ve kolay olan tüy dökücü kremi tercih etmektedir. Peki, tüy dökücü krem hangi bölgelerde kullanılır? Ne kadar etkilidir? Tüy dökücü kremin herhangi bir zararı var mıdır?

İçerikleri

Son dönemlerin popüler kozmetik ürünlerinden olan tüy dökücü krem, acı veren epilasyon yöntemlerine son vermektedir. Konforlu bir kullanım olanağı sunan tüy dökücü krem vücudun birçok yerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Etkisini görenlerin vazgeçemeyeceği tüy dökücü kremle ilgili tüm merak ettiklerinize yazımızın devamında yer verdik.

Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır?

Temizlenmek istenen alanlardaki tüylerin keratin maddesini eriten tüy dökücü krem kıl köklerinin dökülmesini sağlar. Peki, tüy dökücü krem nasıl kullanılır? Öncelikle ürün içerisindeki talimatların atlamadan okunması gerekir. Paket üzerinde yazan sürenin aşılmaması da önemlidir.

Tüyleri temizlemek istediğiniz bölgedeki kılları tamamen kapatacak şekilde kremi spatula yardımı ile sürün. 3 dakika cildinizde kremi beklettikten sonra küçük bir bölgeyi sıyırarak kılların çıkıp çıkmadığını kontrol etmelisiniz. Tüyler dökülüyorsa kremi tamamen temizleyebilirsiniz. Tüyler 3 dakika sonrasında çıkmıyorsa 2 dakika kadar daha bekleyebilirsiniz. En son cildinizi bol su ile durulayın. Kullanacağınız suyun çok sıcak olmaması önerilmektedir.

Tüy Dökücü Krem Hangi Bölgelerde Kullanılır?

Birçok bölgede bulunan tüylerden kurtulmak isteyenler çareyi tüy dökücü kremde bulurlar. Tüy dökücü kremi bacak, kol, bikini bölgesi, genital bölge, sırt ve kol altı bölgelerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tüy Dökücü Krem Ne Kadar Etkili?

Diğer epilasyon yöntemlerine göre tüy dökücü kremi kullanmak oldukça kolaydır. Tüy dökücü kremlerin etkisi tıraş bıçağından farklı olarak 1 haftaya kadar sürmektedir. İşlemden en iyi sonucu alabilmek için cildin deodorant ve krem kalıntılarından arındırmanız gerekmektedir.

Tüy Dökücü Krem Kılları Çoğaltır Mı?

Tüy dökücü kremi kullanmak isteyenlerin çoğu tüy dökücü krem kılları çoğaltır mı tereddütü yaşamaktadırlar. Tüy dökücü kremin kılları çoğaltma gibi bir yan etkisi yoktur. Bu nedenle tereddüt etmeden kullanabilirsiniz.

Tüy Dökücü Kremin Zararı Var Mı?

Tüy dökücü kremlerin bilinen herhangi bir zararı yoktur. Çok düşük bir ihtimal olarak alerjik yapıya sahip kişilerde bazı reaksiyonlar görülebilir. Genital bölgede ise işlem sonrasında hafif bir yanma görülebilir.

Genital Bölgede Tüy Dökücü Krem Kullanılır Mı?

Özellikle genital bölgedeki tüylerden kurtulmak için kullanılan epilasyon yöntemleri can acıtmaktadır. Bu nedenle tercih edilen tüy dökücü krem genital bölgede rahatlıkla kullanılabilir.

Tüy Dökücü Krem Kaç Yaşında Kullanılır?

Tüy dökücü kremlerin ergenlik öncesinde kullanılması önerilmez. Özellikle kız çocuklarının adet görmeye başlamasının üzerinden birkaç sene geçtikten sonra ortalama 15 yaş civarında tüy dökücü krem kullanmaları önerilir.

En İyi Tüy Dökücü Krem Erkek – Kadın Hangisi?

Sektörde birçok farklı markaya ait tüy dökücü kremler mevcuttur. Bu nedenle en iyi tüy dökücü krem erkek – kadın hangisi sizler için araştırdık. En iyi tüy dökücü kremler arasında ilk sıralarda Veet tüy dökücü kremi görüyoruz. Hassas ciltlere özel olarak hazırlanan tüy dökücü kremin tahriş etme gibi bir etkisi de yoktur. Acil çözüm ürünleri sloganı ile piyasaya sürülen Sesu tüy dökücü krem de etkisi ile en çok tercih edilen ürünler arasında yerini almıştır. Sesu kalın tüylere özel olarak hazırlanmıştır. Bu özelliği ile erkekler tarafından da tercih edilmektedir.

Tüy Dökücü Krem Kullananların Yorumları

Tüy dökücü krem kullananların yorumları ve deneyimlerine bakarak marka konusunda tercihlerinizi netleştirebilirsiniz. Tüy dökücü kremlerin yaşam kalitesini artırdığını belirten yorumlar ile tüylerin hemen döküldüğünü söyleyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Genel olarak yorumlara bakıldığında tüy dökücü kremlerin beklentileri karşıladığı anlaşılmaktadır. Bazı yorumlarda ise ciltte kızarıklık ya da yanma gibi sorunlar yaşayanların olduğu görülmektedir. Bu kişiler doğru ve kaliteli ürünün tercih edilmesinin öneminden bahsetmişlerdir.