28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKarınca yumurtası yağı tüyleri azaltır mı, yüze sürülür mü?

Karınca yumurtası yağı tüyleri azaltır mı, yüze sürülür mü?

Karınca yumurtası yağı, hemen herkesin yaşadığı sorunlardan biri olan istenmeyen tüyler için kullanılmaktadır. İran’da kadınların tüyler için yıllardır kullandığı karınca yumurtası yağı ülkemizde de popüler olmaya başlamıştır. Peki bu yağ nasıl kullanılır? Tüyleri azaltmada gerçekten etkili mi?

İçerikleri

Doğal tüy dökücü yağlar arasında yer alan karınca yumurtası yağı ile acısız ve ağrısız bir epilasyon mümkün hale gelmektedir. Bununla beraber ağda yapılan alanı nemlendirerek beslemektedir. Bebeklerde de kullanılabildiği söylenen karınca yumurtası yağı hakkında her şey haberimizin devamında sizleri bekliyor.

Karınca Yumurtası Yağı Faydaları Nelerdir?

Geleneksel yöntemlerden biri olan karınca yumurtası yağı faydaları ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Kişilere büyük rahatsızlık veren istenmeyen tüyler için kullanılan bu yağın sağladığı temel faydalar şunlardır:

  • Tüy görünümünde azalma sağlar.
  • Cildin sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
  • Cilt üzerinde bulunan ölü derilerin temizlenmesini sağlar.
  • Cildin parlamasına ve beyazlamasına etki eder.
  • Epilasyon sonrasında sürüldüğü zaman o bölgede tüylerin erken çıkmasını engeller.

Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Kullanılır?

Günümüzde hem tüy dökme hem de azaltma özellikleri ile ön plana çıkan karınca yumurtası yağı sayesinde ağda, lazer ve diğer epilasyon yöntemlerine elveda diyebilirsiniz. Tamamen doğal olması nedeni ile yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da güvenle tercih edilebilen karınca yumurtası yağı nasıl kullanılır? Bu yağı kullanmaya başlamadan önce uygulama yapılacak bölgedeki kılların tamamen temizlenmesi gerekmektedir.

Karınca yumurtası yağını kullanmadan önce ağda yapılmalıdır. Ağdanın yarattığı acı hissiyatı geçtikten ortalama 20 dakika sonra bölgeye karınca yumurtası yağı sürülür ve masaj yapılır. İşlemden sonra yıkama ve durulama gerekmez. Aynı bölgede tüyler çıkmaya başladıktan sonra aynı uygulama tekrar edilir.

Karınca Yumurtası Yağı İşe Yarıyor Mu?

Kullanıcı sayısı arttıkça karınca yumurtası yağı işe yarıyor mu diyenlerin sayısı da artmaktadır. Karınca yumurtası yağının doğal olması sebebi ile herhangi bir yan etkiye yol açmamaktadır. Ancak piyasada satılan sahte ürünler çeşitli yan etkilere neden olmaktadır. Bu nedenle alacağınız ürünün sahte olup olmadığına dikkat etmeniz önerilir.

Karınca yumurtası yağı tüylerin azalmasında işe yaramaktadır. Epilasyon sonrasında sürülen ve düzenli olarak kullanılan yağın cildin parlamasında da olumlu etkisi bulunmaktadır. Düzenli kullanım bu aşamada çok önemlidir.

Karınca Yumurtası Yağı Tüyleri Azaltır Mı?

Tüylerin çıkmasını engelleyen karınca yumurtası yağı tüyleri azaltmaktadır. Vücudundaki tüylerden rahatsız olan ve bu tüyler için sürekli farklı epilasyon yöntemleri uygulayan kişiler için bu yağ bir mucizedir. Tüylerin incelmesini sağlayan karınca yumurtası yağı yoğun tüy görünümünü de azaltmaktadır.

Karınca Yumurtası Yağı Yüze Sürülür Mü?

İstenmeyen tüyler yalnızca bacaklarda, kollarda ya da özel bölgede bulunmaz. Bazı kişilerin yüzünde görülen tüyler çok can sıkıcı olmaktadır. Bu nedenle karınca yumurtası yağı yüzdeki tüyler için de kullanılabilmektedir. Yüze ağda yapıldıktan sonra sürülen karınca yumurtası yağı sayesinde yüzdeki tüylerde azalma görülmektedir. Ancak bu yağın yara ya da kesik olan yüzde kullanılmaması önerilmektedir.

Karınca Yumurtası Yağı Özel Bölgede Kullanılır Mı?

Ağrısız ve acısız bir epilasyon deneyimi sunan karınca yumurtası yağı vücudun çeşitli bölgelerinde kullanılabilmektedir. Uygulanan alanın daha sağlıklı ve pürüzsüz olmasını sağlayan karınca yumurtası yağını bacaklarda, koltuk altında, yüzde olduğu gibi özel bölgede de kullanabilirsiniz.

Karınca Yumurtası Yağı Jiletten Sonra Kullanılır Mı?

Etkisinden daha fazla yararlanmak için karınca yumurtası yağının epilasyon işlemlerinden sonra uygulanması önerilmektedir. Tüyleri almadan da kullanabileceğiniz karınca yumurtası yağını jiletten sonra kullanabilirsiniz. Hatta bu şekilde faydasının daha fazla olacağı söylenmektedir.

Karınca Yumurtası Yağı Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Karınca yumurtası yağı kullanan kişiler kısa sürede bu yağın faydalarını görmek isterler. Faydaları bir hayli fazla olan karınca yumurtası yağını 1 sene düzenli olarak kullandığınız zaman vücudunuzdaki  tüylerin %90 oranında azaldığını göreceksiniz.

Karınca Yumurtası Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Yetişkinlerde kullanılmasının herhangi bir yan etkisi olmayan karınca yumurtası yağı bebeklerde nasıl kullanılır ya da kullanılır mı sorusu çok merak edilmektedir. Yapılan araştırmalar karınca yumurtası yağının bebeklere herhangi bir zararının olmadığını göstermektedir. Bebeklerin cildine sürülen bu yağın tüyleri azaltacağı söylenmektedir. Ancak bazı hekimler bebeklerin cildinin çok hassas olduğunu ve alerjik bir yapıya sahip olup olmadığının bilinemeyeceğini, bu yüzden karınca yumurtası yağının bebeklerde kullanılmaması gerektiğini söylemektedirler. Bu nedenle bu yağı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Lazer Sonrası Karınca Yumurtası Yağı

Tüylerden kurtulma yöntemlerinden biri olan lazer işlemi birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Lazer yöntemini tercih eden kişilerin yeniden tüylenme sorunu yaşama korkuları bulunmaktadır. Bu nedenle lazer sonrası karınca yumurtası yağı kullanılmaktadır. Lazer işlemi uygulanan alana masaj yaparak karınca yumurtası yağını sürebilirsiniz. Bu sayede tüylerin azalmasını sağlayabilirsiniz.

Hamilelikte Karınca Yumurtası Yağı Kullanımı

Hamilelik döneminde bebeklerini her şeyden çok düşünen anne adayları, tüylerin azalmasında etkili olan karınca yumurtası yağını kullanmakta tereddüt etmektedirler. Ancak yapılan açıklamalara göre, hamilelikte karınca yumurtası yağı kullanımı mümkündür. Tamamen doğal olan ve içeriğinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayan karınca yumurtası yağının hem anne adayına hem de bebeğe hiçbir zararı bulunmamaktadır.