Ana SayfaKadınCilt BakımıÇıban nedir, nasıl çıkar, tedavisi nasıldır?

Çıban nedir, nasıl çıkar, tedavisi nasıldır?

Çıban nedir, çıban neden olur, çıban nasıl çıkar, çıban nasıl geçer, çıbana ne iyi gelir, çıban tedavisi, çıban için şifalı bitkiler, bitkisel çıban tedavisi, çıbana kesin çözüm, çıbanın belirtileri, çıbanın patlaması için ne yapılır.

İçerikleri

Çıban, deri üstündeki sivilcelerin iltihaplanmış halleridir. Çıban, ciltte bir kızarıklık ile başlar, zamanla irin ve iltihap toplayarak olgunlaşır. Bu devrede çok acı, yanma ve ağrı olabilir. Bir bakteri tarafından iltihaplanan bu sivilceler, bazen de vücut içindeki toksin oranının artması ile de oluşmaktadır.

Çıban  Nasıl, Nerede Çıkar?

Genel olarak yüz, boyun, sırt, bacak aralarında görülebildikleri gibi vücudun her yerinde görülebilirler. Çıbanlarda önemli olan, elinizle oynamamanız ve patlatmamanızdır. Çünkü çıban bulaşıcıdır. Özellikle bebek olan evlerde, bebeklerden uzak durulmalıdır. Çünkü bağışıklık sistemi gelişmemiş küçük çocuklar ile bebeklerde, kötü noktalara varacak sonuçlar oluşturabilirler. Yapılacak olan şey, batikon gibi antiseptikler ile temizleyip, üstünü temiz bandaj ile kapatmaktır. Bu arada antibiyotik kullanabilir ve çıban olan bölgeye antibiyotikli krem sürülebilir.

Çıban Doğal Tedavisi

Çıban çok büyükse hekime gözüküp, verdiği antibiyotik kullanımı yapılmalıdır. Kara merhem denilen ve bu gün eczanelerde satılan merhem, çıbanın hemen olgunlaşıp patlamasını sağlamaktadır. Ayrıca, sıcak bir havlu ile yapılan kompres çıbanın hızlı olgunlaşmasını sağlayacaktır.

Semizotu ezilerek bölgeye sürülebilir ya da bir soğan, ince bir dilim halinde ortadan kesilerek çıbanın olduğu bölgeye koyulup, üstü kapatılabilir. Bu bitkiler, çıbanın hızla patlamasını sağlarlar.

Eğer, bazı bölgelerde sürekli çıban çıkıyorsa bir hekime danışmakta fayda vardır. Bu belirli bir hastalığın habercisi olduğu gibi, vücutta biriken toksinlerden ilaçlar yardımı ile kurtulmak mümkündür. Ayrıca, bağışıklık sisteminizin düşüklüğü de başka bir sebep olabilir. İnmünoterapi denilen, bağışıklık sistemi güçlendirme tedavisi görülebilir.

Çıban çıkarıldığında, asla kendiniz patlatmayın ve sıkmayın. Bulaşıcı bir rahatsızlık olduğundan, o bölgeye çıbanı yayabilir ve iltihabı arttırabilirsiniz. Özellikle baş bölgesinde göz, boyun ve ense kısmında çıkan çıbanlar için, mutlaka doktora görününüz. Burada yoğunlaşan iltihap, ilerlerse kötü noktalara varabilir. Bu yüzden hızlı bir şekilde tedavisi yapılmalıdır.

Bu yazı Saglikhaberleri.com tarafından çıban nedir, çıban neden olur, çıban nasıl çıkar, çıban nasıl geçer, çıbana ne iyi gelir, çıban tedavisi, çıban için şifalı bitkiler, bitkisel çıban tedavisi, çıbana kesin çözüm, çıbanın belirtileri, çıbanın patlaması için ne yapılır konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.