23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıZalain krem tırnak mantarına, vajinal mantara iyi gelir mi?

Zalain krem tırnak mantarına, vajinal mantara iyi gelir mi?

Zalain krem, ciltte görülen mantar enfeksiyonlarının temizlenmesi amacıyla kullanılan bir kremdir. Vücuttaki çeşitli türdeki mantarları tedavi eden Zalain krem nedir? Nasıl kullanılır? Zalain kremin faydaları nelerdir? Zalain kremin cilt üzerinde ne gibi etkileri vardır gibi çeşitli soruları sizlere özel olarak araştırdık.

İçerikleri

Mantar ile beraber cilt enfeksiyonları ve diğer bazı rahatsızlıklarda da kullanılan Zalain kremin etken maddesi sertakonazol nitrattır. Bu etken madde sayesinde ciltteki mantarların büyümesi yavaşlar. Kasık mantarı, sakal mantarı, el mantarı, ayak mantarı ve tırnak mantarı gibi çeşitli mantar tedavilerinde Zalain krem oldukça etkilidir.

Zalain Krem Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Topikal antifungaldir ismi verilen maya, mantar ve küf enfeksiyonlarında kullanılan Zalain krem ne işe yarar, nasıl kullanılır detaylı olarak inceledik. 12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinlerde kullanılan Zalain krem genellikle ciltteki mantar enfeksiyonlarının iyileştirilmesinde kullanılır. Ayrıca yeni mantarların büyümesi de engellenir. Zalain krem genel olarak aşağıdaki durumlar için kullanılmaktadır:

  • Sporcu kaşıntısı
  • Saçkıran
  • Mantarlı cilt enfeksiyonları
  • Ayak mantarı
  • Sakal mantarı
  • Kasık mantarı
  • El mantarı

Zalain krem doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Tam doz talimatları için ise ilaç üzerindeki etiketlere bakılmalıdır. İlacın uygulanacağı bölge temizlenir ve kurulanır. Etkilenen bölgeye eşit miktarda sürülür ve hafif bir şekilde ovalanır. Doktor tarafından belirtilmediği sürece etkilenen bölgenin kapatılmaması önerilir. Kremi kullandıktan sonra ellerinizi çok iyi bir şekilde yıkamalısınız. Zalain krem günde 2-3 kere kullanılabilir.

Zalain Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Anne olma heyecanı yaşayan kadınlar, kullanacakları ilaçlara ve kremlere dikkat etmelidirler. Hamilelik döneminde yaşanan mantar enfeksiyonları anne adaylarına zor zamanlar yaşatabilir. Mantar enfeksiyonunda etkili olan Zalain krem hamilelikte kullanılır mı kesin bir veri yoktur. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan bu kremin hamileyken kullanılması önerilmez.

Zalain Krem Adetliyken Kullanılır Mı?

Birçok kişi tarafından bilinen ve etkisinden memnun kalınan Zalain krem adetliyken kullanılmamalıdır. Adet döngüsü bittiği zaman Zalain kremi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Zalain Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Zalain krem topikal olarak uygulanmaktadır. Buna rağmen kanda tespitine rastlanmamıştır. Ancak yine de yeterli veri olmadığı için emziren annelerin Zalain kremi kullanmamaları önerilmektedir.

Zalain Krem Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Zalain krem doktorun önerdiği doz şeklinde kullanılmalıdır. Kremin saklanmasına da dikkat edilmelidir. Zalain krem açıldıktan sonra ne kadar kullanılır bilinmesi ve bu süre sonunda kremin kullanılmasının durdurulması gerekir. Zalain krem açıldıktan sonra 1 aydan fazla kullanılmamalıdır.

Zalain Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Mantarların en sık rastlandığı bölüm genital bölgelerdir. Mantar tedavisinde etkili olan Zalain krem genital bölgelerdeki mantar tedavisinde kullanılabilir. Kremi gece yatmadan önce ve gün içerisinde bir kez kullanabilirsiniz. Kullanım sıklığı için doktorunuza danışınız.

Zalain Krem Vajina İçine Sürülür Mü?

Birçok krem tahrişe neden olabileceği için vajina içerisinde kullanılmaz. Bu nedenle Zalain krem vajina içine sürülür mü tereddüt edebilirsiniz. Zalain kremi vajina içerisine rahatlıkla sürebilirsiniz.

Zalain Krem Saça Sürülür Mü?

Saç dibi mantarı tedavisinde etkisi yüksek bir antifungal olarak Zalain kremi kullanabilirsiniz. Kullanım aşamasında kullanım talimatlarına uymanız önem arz etmektedir.

Zalain Krem Yüze Sürülür Mü?

Zalain kremi yüze sürmeniz için yüzünüzde mantar enfeksiyonu olması gerekmektedir. Mantar dışındaki cilt sorunları için Zalain krem kesinlikle kullanılmamalıdır.

Zalain Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?
Zalain Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Zalain Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Zalain krem mantar enfeksiyonlarında etkilidir. Bu nedenle egzama tedavisinde kullanılmamaktadır.

Zalain Krem Tırnak Mantarına İyi Gelir Mi?

Zalain krem bütün mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Buna bağlı olarak zalain krem tırnak mantarına iyi gelir mi sorusunun yanıtının evet olduğu anlaşılmaktadır. Tırnak mantarı ile beraber kasık mantarı, ayak mantarı, vücut mantarı gibi çeşitli mantar hastalıklarında da kullanılabilir.

Zalain Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Zalain krem uçuk nedeniyle oluşan kaşıntıya iyi gelerek rahatlatabilir. Ancak direkt olarak uçuk tedavisinde kullanılmamaktadır. Uçuk için doktorunuzdan uygun kremi reçete etmesini isteyebilirsiniz.

Zalain Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Zalain krem mantar oluşumunu ve gelişimini engelleyen bir kremdir. Ancak pişik rahatsızlığında bu kremin kullanılması fayda sağlamaz.

Zalain Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Zalain krem sivilce ve akne için kullanılmamaktadır.

Zalain Krem Vajinal Kaşıntıda Kullanılır Mı?

Zalain krem vajinal kaşıntı da kullanılabilir. Vajinal mantara bağlı olarak vajinal kaşıntı sorunu yaşayan kişiler, Zalain kremi kullandıktan sonra rahatladıklarını ve kaşıntının azaldığını belirtmişlerdir.

Zalain Krem Basura İyi Gelir Mi?

Zalain krem basur sorunu için kullanılmaz. Bu krem mantar enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.

Zalain Krem Kullanıcı Yorumları