16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıAnuflex krem basura sürülür mü, makat çatlağına iyi gelir mi?

Anuflex krem basura sürülür mü, makat çatlağına iyi gelir mi?

Anuflex krem, bitkisel içerikli bir krem olup makat çatlağı hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Anal bölgede yaşanan sorunların giderilmesinde etkili olan Anuflex pomad, hastalığın ilerlemesini kısa sürede durdurarak ağrılara iyi gelmektedir. Reçetesiz olarak satın alınabilen Anuflex krem nedir, ne işe yarar? Anuflex pomad nasıl kullanılır? Anuflex krem ile tüm merak edilenleri öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

İçerikleri

Proktoloji uzmanlarının değerli görüşleri doğrultusunda oluşturulan Anuflex krem, bitkisel aktiflerle oluşturulmuştur. Merhem yapısında bir ürün olan Anuflex krem, 30 gramlık tüplerde satışa sunulmaktadır. Anal fissür denilen makat çatlağı için kullanılan bu kremi anal bölgedeki diğer bazı sorunlar için de kullanabilirsiniz. Bu sorunların neler olduğu ve Anuflex kremin nasıl kullanılması gerektiği hakkında tüm bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Anuflex Pomad Nedir?

Özellikle makat çatlağı ağrısı yaşayan kişiler Anuflex pomad nedir sorusunun cevabını detaylı olarak araştırmaktadır. Anuflex kremin içeriğinde aynı safa yağı, at kestanesi özü, karanfil yağı, meyan kökü extraktı, sarı kantaron yağı ve mayıs papatyası yağı bulunmaktadır. Bu bitkiler sayesinde makat bölgesinde görülen bazı sorunları tedavi eden Anuflex merhem, özellikle anal fissür sorunu için reçete edilmektedir.

Kasların kasılmasını önleyen Anuflex Merhem, makat kaslarının gevşemesini sağlayarak ağrıyı azaltmaktadır. Ayrıca kişinin yaşadığı ağrı hissini en aza indirmektedir. İçeriğindeki meyan kökü en kuvvetli etken maddesidir. Doğal kortizon özelliği taşıyan meyan kökü iltihapları giderirken ödem ve şişliğin azalmasına yardımcı olur.

Anuflex Krem Ne İşe Yarar?
Anuflex Krem Ne İşe Yarar?

Anuflex Krem Ne İşe Yarar?

Makat çatlağını tedavi ettiği bilinen Anuflex krem ne işe yarar daha çok merak edilmektedir. Çünkü günümüzde anal bölgede çeşitli sorunlar yaşayan kişilerin sayısı bir hayli fazladır. Özellikle bu kişiler utandıkları için hastaneye gitmeye çekinirler. Ancak anal bölgede yaşanan sorunların ihmal edilmemesi ve bir an önce doktora gidilerek uygun tedaviye başlanması gerekmektedir.

Anuflex krem özellikle anal bölgedeki kasların gevşemesine yardımcı olmaktadır. Dışkılama esnasında anal bölgedeki ağrıyı ve kaşıntıyı gidermektedir. Meydana gelen yaraların da iyileşmesinde büyük etkisi olan Anuflex kremin faydaları çoktur. Anuflex kremin temel faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Anal bölgede kasları gevşetir.
  • Anal bölgedeki yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
  • Anal fissür ağrısına iyi gelir.
  • Spazmları gidererek kasların rahatlamasına yardımcı olur.
  • Hemoroid tedavisinde etkilidir.
  • Basur ağrılarına iyi gelir.
  • Damarları büzücü etkisi vardır.
  • Anal bölgedeki çatlaklardaki şişlikleri azaltır, ağrıyı giderir.

Yukarıda Anuflex krem faydaları neler olduğunu maddeler ile aktardık. Anuflex krem reçetesiz olarak alınabilmektedir. Ancak doktora danışmadan kesinlikle kremi alıp kendi kendinize kullanmayınız. İçeriğindeki etken maddelere alerjiniz olabilir ve bu durum sağlığınızı riske atabilir. Bunun bilincinde olarak doktora tavsiyesi ile Anuflex merhemi kullanmaya başlamanız tavsiye edilmektedir.

Anuflex Pomad İçerisindeki Etken Maddeler Neler?

Meyan Kökü: Anuflex pomad içerisindeki  en önemli etken madde meyan kökü ekstresidir. Meyan kökü doğal kortizon özelliği ile bilinir. Kortizon pek çok hastalığın tedavisinde aktif olarak kullanılması ile birlikte birçok yan etkiye de neden olur. Ancak meyan kökü, kortizon gibi etki etmesine rağmen, kortizon kaynaklı yan etkilere neden olmaz. Makat çatlağı tedavisinde, meyan kökünün önemli bir yer tutmasının sebebi, iltihap giderici, şişlik ve ödem engelleyici etkilere sahip olmasıdır.

At Kestanesi: At kestanesi ekstresi sayesinde dolaşım sistemi düzenlenir ve de bu sayede yaranın iyileşme hızı artar. At kestanesi ekstresi diğer anal bölge hastalıklarının tedavisinde de tercih edilen bir doğal kaynaktır. Damarları büzüştürme etkisi sayesinde basur probleminde deforme olarak anüsten sarkan toplardamarın kendine gelmesinde de etkilidir.

Karanfil Yağı: Bu tip hastalıklarda ve sorunlarda, uygulanan ürünün ağrı azaltıcı etkiye sahip olması da gerekir. Anuflex pomad’da bu bu etki doğal yollarla, içeriğindeki karanfil yağı ile sağlanmaktadır. Karanfil yağının uyuşturucu ve sakinleştirici etkisi sayesinde dışkılama işleminde yaşanan acı da hafifletilmektedir.

Sarı Kantaron Yağı: Sarı kantaron yağı, yara ve yanık tedavisinde sıkça kullanılan şifalı bitkidir. Bu özellikleri sebebiyle de Anuflex içinde de tavsiye edilen doz miktarında bulunmaktadır. Hücrelerin yenilenmesi, doku iyileşmesi ile deforme olmuş derinin hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Papatya Özü: Papatya özleri sakinleştirici, yatıştırıcı ve gevşetici özelliği sayesinde kasların gereksiz kasılmasını engelleyerek, yaranın iyileşmesine kolaylaştırmaktadır.

Anuflex Pomad Nasıl Kullanılır?
Anuflex Pomad Nasıl Kullanılır?

Anuflex Pomad Nasıl Kullanılır?

Anal bölgede hemoroid, basur, anal fissür yani makat çatlağı gibi sorunlar yaşayan kişilerin Anuflex pomad nasıl kullanılır iyi bilmesi gerekmektedir. Anuflex kremin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili doktor önerisini dinlemeniz daha doğrudur. Çünkü rahatsızlığınızın durumuna göre doktor ne kadar süre ve ne kadar dozda kullanmanız gerektiğini belirleyecektir.

Doktor tarafından herhangi bir tavsiye yapılmadıysa, Anuflex krem içindeki kullanım talimatını uygulayabilirsiniz. Prospektüse göre, Anuflex merhemin faydalarından daha çok yararlanmak için kremin dışkılama öncesinde ve sonrasında kullanılması önerilmektedir. Merhemin kullanılmadan önce 5 dakika kadar sıcak su banyosu yapılması tavsiye edilmektedir. Banyo sonrasında sorun olan bölge kurulanmalı nohut büyüklüğünde krem alınarak anüsün iç bölümüne uygulanmalıdır.

Anuflex Krem Günde Kaç Kez Kullanılır?

Makat çatlağı, basur ve hemoroid gibi çeşitli sorunların tedavisinde kullanılan Anuflex krem, özellikle ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir. Anuflex kremin günde ne kadar kullanılacağı kişinin dışkılamaya gitme sayısına göre değişmektedir. Dışkılama ihtiyacı öncesinde ve sonrasında Anuflex kremin kullanılması yeterli olacaktır. Bunun dışında kullanılması gereksizdir. Kremin kullanım talimatında günde ortalama iki kere kullanılabileceği belirtilmiştir. Daha doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

Anuflex Kremi Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

En çok merak edilen sorulardan biri Anuflex kremi emziren anneler kullanabilir mi sorusudur. Emzirme döneminde birçok ilaç süt yolu ile bebeğe geçerek zarar verebilmektedir. Ancak Anuflex merhem tamamen bitkisel içerikli olduğu için böyle bir yan etki riski yoktur. Bu merhemi 3 yaşından büyük herkes kullanabilmektedir. Her ihtimale karşı doktorunuza danışarak emzirme döneminde Anuflex kremi kullanabilirsiniz.

Anuflex Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Anuflex merhem 3 yaşından büyük çocuklarda kullanılabilmektedir. 3 yaşından küçük bebeklerde Anuflex kremin kullanılması önerilmemektedir.

Anuflex Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Anuflex kremin gebelikte kullanılmasının bir sakıncası yoktur. Yine de Kadın Doğum doktorunuza danışarak gebelikte bu kremi kullanabilirsiniz.

Anuflex Pomad Makat Çatlağına İyi Gelir Mi?

Anuflex pomad, makat çatlağı için üretilmiş bir kremdir. Makat bölgesindeki damarların büzüşerek çatlağın giderilmesini sağlar. Ayrıca bu bölgeye uyuşukluk hissi vererek ağrıların ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Yani Anuflex krem makat çatlağına iyi gelir.

Anuflex Krem Basura Sürülür Mü?
Anuflex Krem Basura Sürülür Mü?

Anuflex Krem Basura Sürülür Mü?

Anuflex kremin damarları büzüştürme etkisi vardır. Bu sayede basur sorununda anüsten sarkan toplardamarın kendine gelmesine yardımcı olur. Uyuşturucu özelliği olduğu için de ağrıya iyi gelir.

Anuflex Krem Hemoroide İyi Gelir Mi?

Anuflex krem temelde anal fissürü tedavi etmektedir. Ancak diğer ağrılı tüm makat hastalıklarında da ağrıyı giderici olarak önerilmektedir. Bu hastalıklardan biri olan hemoroide iyi gelen Anuflex krem, hemoroid şişmesini gidermektedir.

Anuflex Pomad SGK Karşılıyor Mu?

Anuflex pomad SGK tarafından karşılanmamaktadır. Genelde anal fissür kremlerinin hiçbiri SGK kapsamında değildir.

Anuflex Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Anuflex kremi, kremin üreticisinin resmi sitesinden ve eczanelerden hem reçeteli hem de reçetesiz olarak alabilirsiniz.

Anuflex Kremin Yan Etkileri Neler?

Anuflex krem ağrı kesici ve yaraları iyileştirici etkiye sahip olsa da birçok kişi Anuflex kremin yan etkileri neler öğrenmek istemektedir. Ancak tamamen doğal içerikli olan Anuflex kremin yan etkisi yoktur. Sadece içeriğinde bulunan etken maddelere alerjiniz var ise kremi doktora danışmadan kullanmayınız.

Anuflex Muadili Kremler Hangileridir?

Eczanelerde Anuflex kremi bulamadığınız zaman muadili olarak aynı etkileri gösterebilecek başka kremler alabilirsiniz. Bu kremler Rectoderm Krem, Rectogesic Krem ve Anrecta kremdir.

Anuflex Krem Fiyatı Eczane

Kasların gevşeyerek damarların büzüşmesine yarayan Anuflex krem, ağrıları kısa sürede azaltmada etkilidir. Anuflex kremi eczanelerden 60 TL’ye satın alabilirsiniz.

Anuflex Krem Kullananların Yorumları Neler?

Anuflex krem kullanan kişilerin yorumları incelendiğinde, kremin doğal içerikli olması sebebi ile herhangi bir yan etkisi olmadığı görülmektedir. Kremi içerisinde yazan kullanma talimatına göre aynı şekilde kullanan kişiler, kısa sürede ağrılarının azaldığını ve yaraların iyileştiğini belirtmişlerdir.