20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkMuscoflex Duo Jel ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Muscoflex Duo Jel ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Bu yazımızda Muscoflex duo jel nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, gebelikte kullanılır mı, fiyatı nedir? sorularınızı yanıtladık.

İçerikleri

Muscoflex Duo jel, kireçlenme ile beraber eklem dışı romatizma ve omurganın ağrı yapan hastalıklarında kullanılan bir kremdir. Günlük hayatta birçok kişi tarafından çok sık kullanılan Muscoflex jel ne işe yarar? Muscoflex Duo jel ne için kullanılır? Muscoflex jelin kullanımı nasıldır? Bunun gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını yazımızın devamında bulabileceksiniz. Neredeyse her yaştan kişilerin kullanabildiği Muscoflex Duo jel doktor gözetiminde kullanılmalıdır. Jel yapısı ile kullanımı son derece kolay olan kremin çeşitli hastalıklarda oluşan ağrıları azalttığı belirtilmektedir. Bir anlamda çok yönlü olan bu jelin kullanımına dikkat edilmelidir.

Muscoflex Duo Jel Nedir?

Doktor tarafından reçete edilmediği halde Muscoflex jeli kullanmak isteyen kişiler, Muscoflex Duo jel nedir konusunu araştırmaktadırlar. En basit şekilde tabir edilmesi gerekirse bir ağrı kesici olan Muscoflex jel deri altına anında nüfuz ederek kısa sürede fayda sağlamaktadır. Muscoflex jelin her 1 gramında 11.6 mg diklofenak dietilamonyum bulunmaktadır. 30 gramlık tüpler halinde satılan Muscoflex Duo jel bazı hastalıkların lokal tedavisinde kullanılmaktadır.

Muscoflex Duo Ne İşe Yarar?
Muscoflex Duo Ne İşe Yarar?

Muscoflex Duo Ne İşe Yarar?

Kas gevşetici etkinliğe sahip olan Muscoflex Duo Jel bir anlamda ağrı kesicidir. Kullanımı çok yaygın olsa da, Muscoflex Duo ne işe yarar bilmeyen kişi sayısı az değildir. Omurga odaklı rahatsızlıklarda kullanılan bu jel, travma ya da ameliyat sonrası oluşan ağrılara iyi gelmektedir. Ayrıca spor yaralanmaları ve yumuşak doku zedelenmeleri sonrasında oluşan ağrıları da gidermektedir.

Muscoflex Duo Jel Ne İçin Kullanılır?

Muscoflex Duo jelin kullanım alanı oldukça geniştir. Ağrı kesici etkisi olduğu için birçok eklem ve kas ağrılarında doktorlar tarafından reçete edilmektedir. Eczanelerden kolaylıkla satın alınabilen Muscoflex Duo jel aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:

  • Burkulma
  • Yumuşak doku travmaları
  • Ezilme
  • Spor yaralanmaları
  • Eklemlerde kireçlenme (Osteoatrit)
  • Eklemi çevrelemiş olan yumuşak dokuda iltihaplanma
  • Eklemlerde kireçlenme
  • Omurga ağrıları
  • Kas-iskelet sistemindeki hastalıklar

Muscoflex Duo Jel Kas Gevşetici Mi?
Muscoflex Duo Jel Kas Gevşetici Mi?

Muscoflex Duo Jel Kas Gevşetici Mi?

Muscoflex Duo jel kas gevşetici mi sorusu birçok kişinin aklını kurcalamaktadır. İçeriğinde diklofenak bulunan bu ürün steroidal olmayan ve iltihap gideren ilaçlar grubundadır. İçeriğindeki bir diğer etken madde olan tiyokolşikosid etkisi ile kas gevşetici özelliğe sahiptir.

Muscoflex Krem Nasıl Kullanılır?

Muscoflex Duo jel doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Doktor tarafından herhangi bir kullanım tavsiyesi alınmadıysa, günde 3-4 kere bu jeli kullanabilirsiniz. Muscoflex jel harici kullanım içindir. Deri yüzeyindeki ağrılı bölgeye hafif masaj yaparak uygulanmalıdır.

Muscoflex Duo Jel Günde Kaç Defa Kullanılır?

Herhangi bir ilaç ya da kremi kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışmalısınız. Muscoflex duo jel günde kaç defa kullanılır sorusunu doktorunuza sormalısınız ve doktorunuzun önerisine göre kremi kullanmalısınız. Eğer herhangi bir tavsiye verilmediyse, Muscoflex Duo jelin günde 3-4 kez kullanılabileceği prospektüsünde yazmaktadır.

Muscoflex Duo Jel Gebelikte Kullanılır Mı?
Muscoflex Duo Jel Gebelikte Kullanılır Mı?

Muscoflex Duo Jel Gebelikte Kullanılır Mı?

Hamilelik sürecinde Muscoflex kullanmadan önce kesinlikle doktorunuza danışmalısınız. Kremin içeriği incelendiğinde hamilelerin kullanmaması gerektiğinin belirtildiği görülmektedir. Muscoflex’i kullanmaya başladıktan sonra hamile olduğunuzu fark ederseniz, derhal kremi kullanmayı bırakarak doktorunuza bilgi vermelisiniz.

Muscoflex Duo Jel Krem Fiyatı Nedir?

Muscoflex Duo jel fiyatı güncel olarak 33.55 TL’dir.

Muscoflex Duo Jel Muadili

Eczanelerde bazen Muscoflex Duo jel kalmamaktadır. Bu durumda eczacılar Muscoflex muadili olarak Cureflex jel ve Diclomec Plus jeli önermektedir.

Muscoflex Duo Jel Yan Etkileri Nelerdir?