3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıTravogen krem ne işe yarar, pişik için kullanılır mı?

Travogen krem ne işe yarar, pişik için kullanılır mı?

Travogen krem, mantarın neden olduğu hastalıkların tedavisi için reçete edilen özel bir kremdir. Mantar hastalıkları dışında deri üzerinde meydana gelen kaşıntı, pullanma ve kızarıklık gibi cilt problemlerine de iyi gelmektedir. Etkisini kısa sürede gösteren Travogen krem ne işe yarar? Travogen krem nasıl kullanılır? Bunun gibi tüm soruların cevabını yazımızda bulacağınıza şüpheniz olmasın.

İçerikleri

Esasen mantar ve bakterilerin cilt yüzeyinde üreyerek çoğalmasını önlemek amacı ile üretilen Travogen krem kullanılırken dikkat edilmelidir. Her mantar hastalığında kullanılmayan kremi öncelikle doktorunuza danışmanız ve sonra kullanmanız önerilmektedir. Bir Travogen krem rehberi niteliğinde olan yazımızı okuduğunuz zaman tereddütleriniz ortadan kalkacak.

Travogen Krem Nedir?

20 gram ağırlığında tüplerde sunulan Travogen kremin etken maddesi izokonazol nitrattır. Haricen kullanılan Travogen krem nedir sorusunun en kısa cevabı, mantar kremidir olacaktır. Temelde mantar hastalıklarının cilt yüzeyinde yayılmasını önlemek olan Travogen kremi farklı deri hastalıklarında da kullanabilirsiniz. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi doktorunuza sormadan bu kremi asla kullanmayın.

Travogen krem genelde üst kol bölgesi, göğüs, sırt, boyun, ayak parmak arası, koltuk altı, dış kasık bölgesi, genital bölge, testisler ve meme altı gibi bölgelerde kullanılmaktadır. Mantar hastalıkları ile beraber saçkıran, vajinal enfeksiyonlar ve kasık mantarı gibi hastalıklarda da etkilidir.

Travogen Krem Ne İşe Yarar?
Travogen Krem Ne İşe Yarar?

Travogen Krem Ne İşe Yarar?

İnsan vücudunda farklı bölgelerde oluşabilen mantar hastalıkları birçok kişinin yaşadığı sağlık sorunlarından biridir. Travogen kremin mantar hastalıklarında kullanıldığı bilinse de Travogen krem ne işe yarar detaylı olarak öğrenilmek istenmektedir. Travogen kremin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Deri üzerinde oluşan mantar oluşumunu yavaşlatır.
  • Deride oluşan maya benzeri mantarın oluşumunu engeller.
  • Kasıklarda ya da koltukaltında oluşan mantar kızarıklıklarına iyi gelir.
  • Testis üzerindeki ve meme altlarındaki ince kabuklaşmaları yok eder.
  • Mantara bağlı olarak oluşan kaşıntı, pullanma, kızarıklık problemlerine iyi gelir.

Travogen Krem Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Travogen krem hangi hastalıklarda kullanılır sorusuna genel olarak mantar hastalıkları yanıtı verilebilir. Ancak bu krem yalnızca mantar hastalıklarında kullanılmaz. Deride oluşan kaşıntı, kızarıklık ve pullanma gibi sorunlarda da son derece etkilidir. Ayrıca küf ve maya nedeni ile oluşan enfeksiyonları da tedavi eder.

Travogen Krem Nasıl Kullanılır?

Herhangi bir kremden ya da ilaçtan kısa sürede fayda sağlayabilmek için o ilacın ya da kremin doğru şekilde kullanılması gerekir. Bu nedenle Travogen krem nasıl kullanılır öğrenmeden kullanmamanız önerilmektedir. Öncelikle kremi doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanız gerektiğini belirtelim. Ancak doktor tarafından herhangi bir öneri yapılmadıysa, günde bir kere hastalık olan bölgeye ince bir tabaka şeklinde sürülmelidir. İlacın tedavi süresi genelde 1-2 hafta sürmektedir. Ancak inatçı enfeksiyonlarda bu süre 4 haftaya kadar çıkabilmektedir.

Travogen Krem Günde Kaç Defa Kullanılır?

Travogen krem günde kaç defa kullanılır sorusu ile ilgili uzmanların farklı önerileri olabilmektedir. Bu öneri tamamen hastalığın türüne ve durumuna göre değişmektedir. Ancak kremin prospektüsünde günde bir kere kullanılması önerilmektedir.

Travogen Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

En önemli konulardan biri de, Travogen krem bebeklerde kullanılır mı konusudur. Bu krem de dahil olmak üzere, bebeklerinize herhangi bir kremi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız önemlidir. Bebeğinizin ilacın etken maddesine yan etkileri olabilir. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için çocuk doktorunuza danışmadan kremi kullanmayınız.

Travogen Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?
Travogen Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Travogen Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Pişik problemi yaşayanlar Travogen krem pişik için kullanılır mı diye sıklıkla araştırma yaparlar. Mantar hastalıklarında kullanılan bu kremin pişik için kullanılması önerilmemektedir.

Travogen Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Travogen kremin olası yan etkileri vardır. Bu nedenle gebe kadınlara kullanılırken çok dikkat edilmelidir. Doktor önerisi olmadan asla kullanılmamalıdır.

Travogen Krem Emziren Annelerde Kullanılır Mı?

Etkisini kısa sürede gösteren Travogen krem kullanımına dikkat edilmelidir. Özellikle emzirme döneminde mantar enfeksiyonu kapan anneler Travogen krem emziren anneler kullanılır mı bilmelidirler. Travogen kremin anne sütüne geçtiği tespit edilmiştir. Bu nedenle emziren annelerin kullanması önerilmez.

Travogen Krem Basura İyi Gelir Mi?

Travogen kremin basuru tedavi etmekte herhangi bir etkisi yoktur.

Travogen Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Mantar hastalıkları çoğu zaman genital bölgede görülmektedir. Bu gibi durumlarda doktor önerisi ile Travogen krem genital bölgede kullanılabilir.

Travogen Krem Vajina İçine Sürülür Mü?

Travogen krem vajinal mantar enfeksiyonları tedavi etmede etkili bir kremdir. Ancak kremin vajina etrafına sürülmesi önerilmektedir. Vajina içine Travogen krem sürülmemelidir.

Travogen Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Travogen kremin güneş yanığı durumunda kullanılması önerilmez. Güneş yanığı için doktorunuzdan uygun kremi reçete etmesini isteyebilirsiniz.

Travogen Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Travogen kremin sivilceyi tedavi edici bir etkisi yoktur.

Travogen Krem Saça Sürülür Mü?

Çeşitli hastalıkların tedavisinde etkili olan Travogen krem saça sürülür mü önemli bir konudur. Travogen kremin saçkıran hastalığına da iyi geldiği belirtilmektedir. Doktor eşliğinde saçkıran tedavisi için Travogen krem kullanılabilir.

Travogen Krem Yüze Sürülür Mü?

Travogen krem çok az miktarda olmak şartı ile yüze sürülebilir. Ancak herhangi bir aksi durum yaşamamak için önce doktorunuza danışınız.

Travogen Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Travogen krem uçuğa iyi gelmez.

Travogen Krem Vajinal Kaşıntı İçin Kullanılır Mı?

Vajinada mantar kaynaklı meydana gelen enfeksiyonlar etkisi ile yoğun kaşınma hissedilir. Bu durumda Travogen kremi kullanarak kaşıntıyı azaltabilirsiniz. Ancak bu kremi vajina içine değil vajinanın çevresine sürebilirsiniz.

Travogen %1 Krem Yan Etkileri Nelerdir?