24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınVajinal mantar nasıl geçer evde? Tedavisi Saraçoğlu

Vajinal mantar nasıl geçer evde? Tedavisi Saraçoğlu

Vajinal mantar, son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz önemli kadın hastalıklarından biridir. Birçok kişi fitil ya da antibiyotik kullanmasına rağmen vajinal mantardan kurtulamamaktadır. Bu nedenle vajinal mantar neden olur, Saraçoğlu bitkisel tedavisi nasıldır soruları merak edilmektedir. Sizler için vajinal mantar hakkında bilinmeyenleri araştırdık ve bir araya getirdik.

İçerikleri

Kandidiyazis de denilen vajinal mantar birçok kadında görülen bir rahatsızlıktır. Normal şartlarda vajinal bölgede bazı mantar ve bakteri hücreleri bulunmaktadır. Fakat bakteri ve mantarın dengesi değiştiği zaman mantar hücreleri çoğalmaktadır. Can sıkıcı olan bu durumun tedavisi mümkümdür.

Geçmeyen Vajinal Mantar Neden Olur?

Vajina çevresinde yer alan ve vulva denilen dokularda hem tahriş hem kaşıntı hem de akıntı meydana getiren enfeksiyona vajinal mantar denir. Tedavisi olsa da bazı kişilerde uzun süre geçmediği için geçmeyen vajinal mantar neden olur araştırılmaktadır. Vajinal mantara neden olan etmenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Diyabet
  • Gebelik
  • Sağlıksız beslenme
  • Şekerli besinlerin çok tüketilmesi
  • Bağışıklık sisteminin zayıf olması
  • Hormonal dengesizlikler
  • Uykusuzluk
  • Stres
  • Doğum kontrol hapı kullanılması
  • Hormon tedavisi sonrası östrajen seviyesinin artması

Vajinal Mantar Belirtileri Neler?

Vajinal mantar belirtileri neler sorusu bu belirtilerin günlük hayatı etkileyecek derecede yüksek olması ile önem kazanmaktadır. Belirtiler erken fark edildiği zaman hemen bir doktora gidilmelidir. Erken teşhis ile başlanan erken tedavi kısa sürede yanıt vermektedir. Vajinal mantar olduğunu düşündürecek önemli belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Kaşıntı
  • Genital bölgenin şişmesi
  • Yanma
  • Kokusuz akıntı
  • Kızarıklık
  • Peynir kesiği şeklinde akıntı
  • Vajinal döküntü
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı
  • İdrar çıkarma esnasında ağrı ve yanma
  • Vajinada hassasiyet ve ağrı

Vajinal Mantar Kendiliğinden Geçer Mi?

Çeşitli enfeksiyon hastalıklarında kişinin bağışıklığı güçlü ise hastalık kendiliğinden geçmektedir. Vajinal mantar hastalığında da mantara neden olan etmen tamamen ortadan kalkmış ise hastalık kendiliğinden geçer. Ancak bu süreç zannedildiğinden uzundur. Bekleme süresinde hastalığın ilerleme riski de vardır.

Vajinal Mantar Nasıl Geçer Evde?

Vajinal mantar ciddi sıkıntılar yaratan bir sağlık sorunudur. Kadınlar genital bölgede bulunan bu rahatsızlıklarından dolayı çekindikleri için doktora gitmeden vajinal mantar için evde ne yapabilirim, vajinal mantar nasıl geçer evde? diye sıklıkla araştırma yapmaktadırlar.. Vajinal mantara evde iyi gelebilecek bazı çözüm önerileri aşağıda aktarılmıştır. Ancak mantar enfeksiyonunun ilerleme riskine karşı önce doktora gitmeniz tavsiye edilmektedir.

Yoğurt: Yoğurt içerisinde bulunan dost bakteriler sayesinde mantar enfeksiyonunun büyümesinin önüne geçilebilir. Bir tampona yoğurttan bir miktar alarak iki saat kadar vajina bölgenizde bekletmelisiniz. Günde iki kere bu işlemi yapabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı: Antifungal özelliğe sahip olan Hindistan cevizi yağı vajinal mantara iyi gelmektedir. Günde 3 kere mantar olan bölgeye bu yağı sürebilirsiniz.

Elma Sirkesi: Mantar denildiği zaman akıllara ilk gelen doğal tedavilerin başında elma sirkesi gelmektedir. Sıcak su içerisine ekleyeceğiniz elma sirkesi ile vajina bölgenizi yıkayın.

Vajinal Mantar Hamileliği Etkiler Mi?

Mantar enfeksiyonları özellikle hamilelikte ikinci trimesterde daha sık görülmektedir. Bu durumun gebeliğe herhangi olumsuz bir etkisi yoktur.

Vajinal Mantar Karın Ağrısı Yapar Mı?

Vajinal mantarın çeşitli belirtileri olduğu bilindiği için vajinal mantar karın ağrısı yapar mı merak edilmektedir. Vajinal mantar nedeni ile pelvis ve alt karın bölgelerinde ağrı meydana gelebilmektedir. Ancak bu ağrı herkeste görülmeyebilir.

Vajinal Mantar Kızlık Zarına Zarar Verir Mi?

Bekar kadınların vajinal mantar kızlık zarına zarar verir mi diye tedirginlik yaşadıkları görülmektedir. Mantar enfeksiyonu çok ağır seviyelere geldiği zaman kızlık zarına hafif, orta ve ileri seviyede zarar verebilmektedir. Bu nedenle belirtiler başladığı anda mutlaka doktora gidilerek tedaviye başlanmalıdır.

Vajinal Mantar Cinsel İlişkiye Girilir Mi?

Vajinal mantar enfeksiyonlarının havuz ya da buna benzer yerlerden bulaşması söz konusu değildir. Bununla beraber vajinal mantar nadir de olsa cinsel ilişki ile bulaşabilmektedir. Ancak bir kadında vajinal mantarın görülmesi cinsel ilişki ile bulaştığı anlamına gelmez. Mantar enfeksiyonu cinsel ilişki esnasında ağrıya sebep olabilmektedir.

Vajinal Mantar Cinsek İsteksizlik Yapar Mı?

Vajinal mantar normalde cinsel isteksizlik yaratmaz. Ancak cinsel birliktelik sırasında ağrı ve yanmaya neden olabileceği için kişide cinsel ilişkiye girmeye kaçınma görülebilir.

Vajinal Mantar Bitkisel Tedavi Saraçoğlu

Bitkilerin gücüne inanan İbrahim Saraçoğlu, birçok kişide görülen vajinal mantar için de bazı doğal yöntemler önermiştir. Sizlere vajinal mantar bitkisel tedavi Saraçoğlu yöntemlerini aktaracağız. Bu yöntemleri uygulayarak soruna kısa sürede çözüm sağlayabilirsiniz. Ancak doktora gitmeyi asla ihmal etmemelisiniz.

Elma Sirkesi: İbrahim Saraçoğlu, elma sirkesinin mantara neden olan enfeksiyonları öldürdüğünü belirtmektedir. Günde bir defa yarım çay bardağı kadar doğal elma sirkesi ile vajina etrafını yıkamalısınız.

Civanperçemi: Bir kahve fincanı kaynatılmış klorsuz su içerisine 4-5 kaşık kadar Civanperçemi veya Aynısafa bitkisi eklenmelidir. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra lapa haline gelen karışımın ılıması beklenmelidir. Gece yatarken mantar bölgesine bu karışım sürülmeli ve sabaha kadar bekletilmelidir.

Vajinal Mantar İlaçları Reçetesiz

Genelde ilaçlar doktor reçetesi ile satılmaktadır. Ancak bazı ilaçlar reçetesiz olarak da alınabilmektedir. Vajinal mantar ilaçları reçetesiz olarak satılanlar eczanelerden alınabilir. Ancak ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız çok önemlidir. Reçetesiz satılan vajinal mantar ilaçları şunlardır:

  • Gyno Lomexin fitil
  • Limenda fitil
  • Ketoral fitil
  • Gyno Max fitil

Vajinal Mantara Hangi Bölüm-Doktor Bakar?

Genelde yaz dönemlerinde görülen vajinal mantara Kadın Hastalıkları Bölümündeki Kadın-Doğum uzmanları bakar.

Vajinal Mantar Doktor Muayenesi Nasıl Olur?

Vajinal mantar sorunu yaşayan kadınlar genelde vajinal mantar doktor muayenesi nasıl olur bilmedikleri için tedirgin olurlar ve doktora gitmek istemezler. Bu durumun sağlığınız için gerekli olduğunu düşünerek muayeneden kaçmamalısınız. Vajinal mantar muayenesinde ultrason cihazı ile vajina bölgesine girilir ve bu bölge incelenir. Bazı durumlarda doktor elle muayene edebilmektedir.

Vajinal Mantardan Nasıl Kurtulurum?

Vajinal mantar nasıl geçer evde? Tedavisi Saraçoğlu