19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınEn iyi vajinal mantar ilacı hangisi? Fitil ve hap

En iyi vajinal mantar ilacı hangisi? Fitil ve hap

Vajinal mantar ilacı, enfeksiyon nedeni ile ortaya çıkan vajinal mantar sorununa ve semptomlarına iyi gelmektedir. Birçok kişide görülebilen vajinal mantar özellikle aşırı kaşıntı hissine neden olmaktadır. Vajina ve çevresinde tahriş, akıntı ve kaşıntı ile kendini gösteren vajinal mantar için birçok farklı ilaç geliştirilmiştir. Peki, en iyi vajinal mantar ilacı hangisi biliyor musunuz? Sizlere doktorlar tarafından da en çok önerilen ve etkisi ile kullanıcıların takdirini alan en iyi vajinal mantar ilaçlarını aktaracağız.

İçerikleri

Vajinal kandidiyaz ismi de verilen vajinal mantar enfeksiyonunda, kandida ismi verilen mantar hücreleri çok hızlı bir şekilde çoğalmaktadır. Çoğalan bu mantar hücreleri kişiye zarar vermektedir. Yapılan araştırmalar, vajinal mantar enfeksiyonunun 4 kadından 3’ünü bir kere de olsa etkilediğini göstermektedir. Vajinal mantar için geliştirilen ilaçlar, vajinal mantar enfeksiyonunun neden olduğu etkenleri ortadan kaldırmaktadır. Doktor önerisi ile kullanılması gereken vajinal mantar ilacı düzenli kullanımına dikkat edilmelidir.

En İyi Vajinal Mantar İlacı Hangisi?
En İyi Vajinal Mantar İlacı Hangisi?

En İyi Vajinal Mantar İlacı Hangisi?

Vajinal mantar hastalığında, teşhis konulduktan sonra uygun vajinal mantar ilaçları reçete edilmektedir. Bu noktada krem veya hap kullanımına doktor karar vermektedir. Kadınlarda en çok görülen mantar hastalıkları arasında yer alan vajinal mantar, çeşitli belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Vajinal mantar enfeksiyonunun tedavisinde izlenen yollar farklılık gösterebilmektedir. Hastanın durumuna ve mantar yayılımına göre uygulanan tedavi yöntemleri değişmektedir.

Bazı hastalarda vajinal mantar enfeksiyonu bitkisel yöntemlerle iyileştirilmektedir. Ancak kronik hale gelen enfeksiyon durumunda en iyi vajinal mantar ilacı kullanılarak bu sorun çözüme kavuşturulmaktadır. Vajinal mantar enfeksiyonunu etkili bir şekilde tedavi eden çeşitli ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçların içeriği ve etkileri birbirinden farklıdır. Hangi ilacın kullanılacağı konusunda doktorun tavsiyesi dikkate alınmalıdır.

Vajinal Mantar İlaçları Neler?

Vajinal mantar enfeksiyonunun rahatsız edici semptomlarından kurtulmak isteyen hastalar, Vajinal mantar ilaçları neler araştırmaktadır. En iyi vajinal mantar ilacını kullanarak bu soruna son vermek istemektedirler. Sektörde doktorlar tarafından reçete edilen en iyi vajinal mantar ilaçları şu şekilde sıralanabilir:

  • Vajinal mantar ilacı Funit
  • Vajinal mantar ilacı Flucan
  • Vajinal mantar ilacı Zolax
  • Vajinal mantar ilacı Fluzole
  • Vajinal mantar ilacı Fungan

Vajinal Mantar İlacı Funit

100 mg’lık 15 kapsülden oluşan Vajinal mantar ilacı Funit, itrakonazol içermektedir. Vajinada meydana gelen mantar hastalıklarını tedavi etmede etkili olan Funit, alerjisi olanların kullanmaması gereken bir ilaçtır. Bu nedenle mutlaka doktora danışarak kullanılmalıdır. Ayrıca hamilelik döneminde de doktor izni olmadan Vajinal mantar ilacı Funit kullanılmamalıdır. Tam bir öğünden sonra su ile alınması gereken Vajinal mantar ilacı Funit’in ne kadar miktarda ve sürede kullanılacağına doktor karar vermelidir.

Vajinal Mantar İlacı Flucan

Antifungal ismi verilen ve mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılan Vajinal mantar ilacı Flucan, özellikle vajinal mantar hastalıklarında etkilidir. Vajinal mantar ilacı sıralamasında üst sıralarda yer alan Flucan, mayalar da dahil olmak üzere mantar kaynaklı enfeksiyonları tedavi etmektedir. Vajinal mantar ilacı Flucan’ın emzirme ve gebelik döneminde doktor aksini söylemedikçe kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Vajinal Mantar İlacı Zolax

Etken maddesi flukonözöl olan Vajinal mantar ilacı Zolax, mantara bağlı oluşan enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır. Bir kapsül olan Zolax, direkt ağızdan alınmaktadır. Vajinal mantar ilacı Zolax’ı doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmalısınız.

Vajinal Mantar İlacı Fluzole

Mayalar dahil tüm mantar enfeksiyonlarında kullanılan Vajinal mantar ilacı Fluzole, özellikle vajinal mantar hastalıklarına karşı son derece etkilidir. Vajinal mantar ilacı Fluzole’nin ne kadar kullanılacağı, mantar enfeksiyonunun durumuna göre değişiklik göstermektedir. Mantar enfeksiyonlarında günde bir defa olmak üzere 2 – 4 hafta kullanılması önerilmektedir.

Vajinal Mantar İlacı Fungan

Tekrarlamakta olan vajinal mantar enfeksiyonunun sıklığını azaltmak için önerilen Vajinal mantar ilacı Fungan, kısa sürede etkisini göstermektedir. Doktorun önerdiği şekilde kullanılması gereken Vajinal mantar ilacı Fungan’ın, genel itibari ile ayda bir defa 150 mg’lık doz şeklinde kullanılması önerilmektedir.

Vajinal Mantar Fitil İlaç İsimleri Neler?
Vajinal Mantar Fitil İlaç İsimleri Neler?

Vajinal Mantar Fitil İlaç İsimleri Neler?

Vajinal mantar hastalığında yalnızca ilaç ve kremler kullanılmamaktadır. Doktor tarafından mantar enfeksiyonunun türüne ve sıklığına göre fitil de önerilebilmektedir. Bu nedenle vajinal mantar fitil ilaç isimleri neler merak edilmektedir. Piyasada bulunan ve doktor tarafından reçete edilen vajinal mantar fitil ilaç isimleri şunlardır:

  • Gyno Travogen Ovül
  • Gyno-Lomexin Ovül
  • Gynomax Vajinal Ovül
  • Mixovul Ovül
  • Limenda Vajinal Ovül

Gyno Travogen Ovül

İçeriğinde izokonazol nitrat olan Gyno Travogen Ovül, maya ve küf mantarı gibi mantarların tedavisinde etkilidir. Doktorunuza danışarak bu fitili kullanabilirsiniz.

Gyno-Lomexin Ovül

Özellikle vajinal pamukçuk oluşumuna neden olan Candida Albicans mantarına karşı etkilidir. Gyno-Lomexin Ovül, yalnızca vajinal bölgeye uygulanabilmektedir.

Gynomax Vajinal Ovül

Vajina bölgesinde meydana gelen kaşıntı, kızarıklık ve şişme gibi vajinal mantar enfeksiyonu semptomlarına karşı etkilidir. Vajinal iltihabın tedavisi için de kullanılmaktadır.

Mixovul Ovül

Vajinal mantar enfeksiyonunun iyileşmesinde etkili olan Mixovul Ovül, doktor tarafından reçete edilmektedir. Doktorun kullanım konusunda herhangi bir önerisi olmadıysa, akşamları yatmadan önce 1 ovül şeklinde 7 gün kullanılabilir. Ayrıca sabah ve akşam olmak üzere, günde iki defa 1 ovül şeklinde 3 gün kullanılabilir.

Vajinal Mantar İlaçları Ağızdan Alınanlar Hangileri?

Vajinal mantar için çok çeşitli ilaçlar geliştirilmiştir. Bu ilaçlardan bazıları ağızdan alınırken bazıları fitil veya krem şeklinde kullanılmaktadır. En çok reçete edilen vajinal mantar ilaçları ağızdan alınanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Mikonazol
  • Butokonazol
  • Fentikonazol Nitrat
  • Tiokonazol
  • Zokonazol nitrat

Vajinal Mantar İlaçları Reçetesiz Alınır Mı?

Birçok kişi, vajinal mantar hastalığı için doktora gitmeye çekinmektedir. Bu nedenle Vajinal mantar ilaçları reçetesiz alınır mı sorusunun yanıtı merak edilmektedir. Bazı vajinal mantar ilaçları reçetesiz alınabilmektedir. Ancak vajinal mantar hastalığı önemsenmesi gereken ciddi bir sağlık sorunudur. Bu nedenle kullanılacak ilacın doktor önerisi ile kullanılması tavsiye edilmektedir. Reçetesiz olarak doktorun bilgisi olmadan kullanacağınız ilaç, hastalığın daha da yayılmasına neden olabilir.

Vajinal Mantar İlaç Kullanmadan Geçer Mi?
Vajinal Mantar İlaç Kullanmadan Geçer Mi?

Vajinal Mantar İlaç Kullanmadan Geçer Mi?

Birçok farklı enfeksiyon hastalığı, herhangi bir ilaç kullanmadan geçmektedir. Bu nedenle Vajinal mantar ilaç kullanmadan geçer mi sorusuna evet yanıtı verilebilir. Ancak bunun mümkün olabilmesi için kişinin bağışıklığının çok güçlü olması gerekmektedir. Vajinal mantara neden olan etken ortadan kalktığı zaman herhangi bir ilaç kullanmaya gerek kalmadan vajinal mantar iyileşmektedir. Ancak bu durumun kronikleşmemesi için mutlaka bir doktora görünmeniz tavsiye edilmektedir.

Vajinal Mantar İlacı Adetliyken Kullanılır Mı?

Kadınların özel günleri olarak adlandırılan adet döneminde vajinal mantar ilaçlarının kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili tereddütler yaşanmaktadır. Ağız yolu ile alınan vajinal mantar ilaçları adetliyken kullanılabilir. Ancak fitil veya kremlerin bu dönemde kullanılması pek tavsiye edilmez. Bu konuda doktorunuzun da fikrini almanız gerekmektedir.

Vajinal Mantar İlacı Adeti Geciktirir Mi?

Bazı ilaçlar, kullanıldığı zaman adet döngüsünde gecikmeye neden olabilmektedir. Ancak vajinal mantar ilaçlarının adeti geciktirme gibi bir yan etkisi yoktur. Bu nedenle çekinmeden kullanabilirsiniz.

Vajinal Mantar İlaçları Kanama Yapar Mı?

Vajinal mantar enfeksiyonlarının hafif kanamaya neden olabileceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bu kanamalar genel olarak peçeteye bulaşacak kadar az olmaktadır. Bazen mantar tedavileri de kanamaya neden olabilmektedir. Vajina bölgesine uygulanan fitil veya kremler, bu bölgenin pH dengesini bozarak kanamaya neden olabilir.

Aile Hekimi Vajinal Mantar İlacı Yazar Mı?

Aile Hekimleri tarafından vajinal mantar ilaçlarından bazıları yazılabilmektedir. Ancak konunun uzmanı doktorlara giderek ilaçların yazdırılması daha doğru olacaktır.

Emziren Anneler İçin Vajinal Mantar İlacı Hangisi?

Emziren anneler, doktora sormadan kendi kafalarına göre hiçbir ilacı kullanmamalıdırlar. Kullanılan ilaçlar süt aracılığı ile bebeğe geçerek istenmeyen durumlara neden olabilir. Bu nedenle emziren anneler için vajinal mantar ilacı hangisi iyi bilinmelidir. Bu dönemde Travazol ve vaginal ovüller kullanılabilir. Yine de doktora danışılması tavsiye edilmektedir.

Vajinal Mantar İlacı Bitkisel

Vajinal mantar hastalığı için her zaman ilaç kullanmaya gerek kalmayabilir. Vajinal mantar ilacı bitkisel yöntemler ile hazırlanarak vajinal mantar enfeksiyonu ortadan kaldırılabilir. Vajinal mantar rahatsızlığında etkili olan bitkisel yöntemler şunlardır:

Çay Ağacı Yağı: Birçok sağlık sorununda kullanılan çay ağacı yağı, vajinal mantar hastalıklarında da etkilidir. Antifungal özelliklere sahip olan bu yağın mantar öldürücü etkisi kanıtlanmıştır. Çay ağacı yağı ile ıslatmış olduğunuz tambonu vajina bölgesine gece koyarak sabaha kadar bekletebilirsiniz.

Yabani Kekik Yağı: Vajinal mantara neden olan Candida Albican isimli virüsün çoğalmasını engelleyen yabani kekik yağı içeren kapsüller, gece yatarken vajina bölgesine yerleştirilebilir. Ayrıca zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve tatlı badem yağı ile yabani kekik yağı birleştirilerek vajina bölgesine sürülebilir.

Vajinal Mantar İlacı Fiyatı

Her şeyin fiyatının çok arttığı günümüzde özellikle vajinal mantar ilacı fiyatı merak edilmektedir. Vajinal mantar ilaçlarının fiyatları değişiklik göstermektedir. Fiyatlar 10 TL ile 100 TL arasında değişmektedir.

Vajinal Mantar İlacı Kullananların Yorumları Neler?

Vajinal mantarın neden olduğu kaşıntı, tahriş ve şişkinlik birçok kişiyi rahatsız etmektedir. Vajinal mantar ilacı kullanan kişiler, ilacın etkisi ile bu semptomların hemen ortadan kalktığını belirtmektedirler. İlaçların düzenli kullanımına dikkat çeken kullanıcılar, ilaçların doktor tarafından önerilmesine dikkat edilmesini belirtmektedirler.

En iyi vajinal mantar ilacı hangisi? Fitil ve hap