26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıAloe vera jelinin cildinize faydaları neler? Hangi cilt sorunlarına iyi gelir?

Aloe vera jelinin cildinize faydaları neler? Hangi cilt sorunlarına iyi gelir?

İçerikleri

Aloe vera jeli, kozmetik ve bakım ürünleri satan yerlerde tüpler içerisinde bulunabiliyor ancak bu ürüne ulaşmak için illa ki sanayi tipi üretilmiş seçenekleri tercih etmeniz gerekmiyor. Zira ne olursa olsun kozmetik olarak üretilmiş olan bu jellerin içerisinde doğal olmayan koruyucular ve kimyasal içerikler bulunuyorlar. Evinizde yetiştirdiğiniz bir aloe vera bitkisinin yaprağını kullanarak içerisinde birikmiş olan jeli doğrudan elde etmeniz mümkün. Ancak tabi ki aloe vera jelinin faydaları konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaparak size bu mucize bitkiyi biraz tanıtalım.

Aloe Vera Jelinin Cilt Bakımı İçin Faydaları
Aloe Vera Jelinin Cilt Bakımı İçin Faydaları

Aloe Vera Jelinin Cilt Bakımı İçin Faydaları

Aloe vera bitkisinin içerisinde biriken su, jelimsi bir yapı halinde depolanır ve yaprakları kesmenizle birlikte içindeki bu jelden de faydalanma imkanınız olur. Binlerce yıldır cilt bakımı için kullanılan ve bakımı çok da zor olmayan bu bitki, günümüzde de pek çok kozmetik ürününün temel yapıtaşları arasında bulunuyor çünkü cilt için inanılmaz faydalara sahip.

Eğer cildiniz çok yağlıysa ve bu nedenle nemlendirici kullanmaktan imtina ediyorsanız, tek yapmanız gereken aloe veranın içerisindeki suyu kullanmak ve böylece cildinizin nemini korumasına yardımcı olmak. Hatta birazcık da hindistan cevizi eklemesi ile bu formülü çok daha mükemmel bir hale getirebilirsiniz.

Aloe veranın kullanıldığı en önemli alanlardan bir tanesi ise güneş yanıklarının tedavisi. Zira nem tutma etkisine sahip olan bu bitkinin suyu, cildiniz yandıktan sonra içerisindeki nemin korunmasına yardımcı olacaktır ve antioksidanlar sayesinde cildin kendini tedavi etmesine de destek çıkacaktır. Normal hafif yanıklar ve böcek ısırıkları konusunda da bu bitkinin faydalarını görmek mümkün ancak ağır yanık vakalarında aloe vera ile uğraşmadan doğrudan sağlık kurumlarına başvurmanız çok daha doğru olacaktır.

aloe vera jelinin cildinize faydalari neler hangi cilt sorunlarina iyi gelir 2 Aloe vera jelinin cildinize faydaları neler? Hangi cilt sorunlarına iyi gelir?

Sadece normal cildiniz değil, aynı zamanda saç deriniz de aloe vera suyundan faydalanacaktır. Özellikle hindistan cevizi yağı ile karıştırılmış olan aloe vera suyunu saç köklerinize uyguladığınızda, kepek ve diğer saç derisi rahatsızlıklarından kurtulabilir, saç köklerinizdeki beslenme sayesinde saçlarınızın daha hızlı bir şekilde uzadığına şahit olabilirsiniz.

İçeceklere de ekleyebileceğiniz az bir miktar aloe vera jeli sayesinde güne çok daha hızlı bir şekilde başlayabilir, diş etlerinizin de bu bitkiden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu tip bir tüketimi abartmamaya dikkat edin.

Aloe vera jelinin cildinize faydaları neler? Hangi cilt sorunlarına iyi gelir?