24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıAyva çekirdeği jeli nasıl saklanır? Cilde faydaları neler?

Ayva çekirdeği jeli nasıl saklanır? Cilde faydaları neler?

Ayva çekirdeği jeli, ‘’Neden önceden bu bilgileri öğrenmemişim?’’ dedirtecek faydalara sahiptir. Doğru bir şekilde kullanılan ayva çekirdeği jeli sayesinde yanık ve sivilce gibi çeşitli cilt sorunları ortadan kalkmaktadır. Saç sağlığına da büyük fayda sağlayan ayva çekirdeği jeli nasıl kullanılır? Ayva çekirdeği jelinin faydaları neler? Ayva çekirdeği jeli hangi sorunlara iyi gelir?

İçerikleri

Son dönemlerde kullanımı bir hayli artan ayva çekirdeği jelinin faydaları oldukça fazladır. Ayva çekirdeği jelini evde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayvanın içerisinde bulunan çekirdeklerini yarım su bardağı kadar ılık suda 2 gün bekletmelisiniz. Bu süre içerisinde ayva çekirdeklerini sık sık karıştırmalısınız. Jöle kıvamına gelen ayva çekirdeği jeli kullanıma hazırdır.

Ayva Çekirdeği Jeli Faydaları Neler?

Ayva çekirdeği jeli vücudun çeşitli bölgelerinde kullanılabilen çok faydalı bir üründür. Mucizevî etkiler yaratan ayva çekirdeği jelini evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Genel anlamda cilde faydası olduğu bilinen ayva çekirdeği jelinin genel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Gözenekleri temizleyerek cildin sıkılaşmasını sağlar.
  • Ciltte meydana gelen yanıkları ve sivilce izlerini yok eder.
  • Siyah nokta ve sivilce oluşumunu engeller.
  • Ciltteki çatlak görünümünü hafifletir.
  • Dudak çatlaklarına iyi gelir.
  • Saç sağlığını destekler.
  • Saç yağlanmasına iyi gelir.
  • Saçları gürleştirerek saçlara parlak bir görünüm kazandırır.
  • Öksürüğe iyi gelir.
  • Enfeksiyon riskini azaltır.
  • Dâhili kullanımda ishale iyi gelir.
  • Grip ve nezleye iyi gelir.

Ayva Çekirdeği Jeli Nasıl Yapılır Evde?

Ayva Çekirdeği Jeli Nasıl Kullanılır?

Maksimum fayda sağlamak için ayva çekirdeği jeli nasıl kullanılır bilinmesi gereken bir konudur. Çünkü ayva çekirdeği jeli yanlış kullanıldığı zaman beklenilen faydayı sağlamamaktadır. Ayrıca düzenli kullanım da elde edilen sonucu olumlu olarak etkilemektedir. Öncelikle ayva çekirdeğinin direkt olarak ağız yoluyla tüketilmemesi gerekmektedir. Bu şekilde tüketildiği zaman ciddi yan etkilere neden olabilmektedir.

Ayva çekirdeği jelinin en zararsız kullanımı, harici olarak kullanmaktır. Bu şekilde kullanım için ayva çekirdeklerini kolay bir şekilde jele ve cilt kremine dönüştürebilirsiniz. Elde ettiğiniz ayva çekirdeği jeli hemen kullanıma hazırdır. Bu jeli problemli bölgeye sürdüğünüzde 30 dakika kadar beklemeniz önerilmektedir. 30 dakika sonrasında cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz. Tamamen doğal bir içeriğe sahip olan ayva çekirdeği jelinin herhangi bir zararı yoktur.

Ayva Çekirdeği Jeli Nasıl Saklanır?

Ayva çekirdeği jelini her gün hazırlamak zorunda değilsiniz. Bir kere hazırladığınız ayva çekirdeği jeli nasıl saklanır öğrendikten sonra 5 güne kadar kullanabilirsiniz. Özenle hazırladığınız ayva çekirdeği jelini koyu renkli cam bir şişeye koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. 5 günden fazla süre saklanmaması ve 5 gün sonunda tekrar kullanılmaması önerilmektedir.

Ayva Çekirdeği Jeli Ne Kadar Bekletilmeli?

Faydaları saymakla bitmeyen ayva çekirdeği jeli kullanımına dikkat edilmelidir. Bu jelin düzenli kullanımı en kısa sürede olumlu etkisini gösterecektir. Ayva çekirdeği jelini cildinize sürdükten sonra en az 20 dakika cildinizde bekletmeniz önerilmektedir. Bu süre 45 dakikaya kadar uzayabilir.

Ayva Çekirdeği Jelinin Cilde Faydaları Neler?
Ayva Çekirdeği Jelinin Cilde Faydaları Neler?

Ayva Çekirdeği Jelinin Cilde Faydaları Neler?

Ayva çekirdeği jeli birçok kişi tarafından cilt kremi olarak adlandırılmaktadır. Bu jelin çeşitli birçok faydası olsa da, en çok cilde olan faydaları bilinmektedir. Doğal ve bitkisel çözümlerden biri olarak kabul edilen ayva çekirdeği jelinin cilt üzerinde sağladığı temel faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Cildi doğal olarak besler.
  • Cildin sıkılaşmasını sağlayarak yaşlanma belirtilerini azaltır.
  • Cildin sarkmasını önler.
  • Ciltteki fazla yağı alarak cildin yağ dengesini düzenler.
  • Sivilcelere iyi gelir.
  • Antioksidan özelliği ile cilde iyi gelir.
  • Ciltteki tahrişleri iyileştirir.
  • Ciltteki yaraları ve ağrılarını iyileştirir.
  • Cilt lekelerini geçirir.
  • Cilde günlük bakım sağlar.

Ayva Çekirdeği Jelinin Saça Faydaları Neler?

Cilde olan faydalarından sonra ayva çekirdeği jelinin saça faydaları neler konusuna değineceğiz. Cilt kadar önemli olan saçlar dış görünümü güzelleştiren en önemli etmenlerden biridir. Herkes sağlıklı, parlak ve gür saçlara sahip olmak ister. Ancak bazı sorunlar nedeniyle bu mümkün olmayabilir. Bu noktada devreye giren ayva çekirdeği jelinin saça faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Yağlı ve normal saçlar için kullanılabilir.
  • Saça parlaklık kazandırır.
  • Saç derisindeki yaraları iyileştirir.
  • Saç derisini besler.
  • Saçların uzamasına yardımcı olur.
  • Saç dökülmesine iyi gelir.

Ayva Çekirdeği Jeli Sivilceye İyi Gelir Mi?

Pratik bir yapımı ve kullanımı olan ayva çekirdeğinin en önemli faydası, ciltteki yaraları hızlı bir şekilde iyileştirerek lekeleri geçirmesidir. Bu nedenle sivilce sorunu yaşayan kişilere ayva çekirdeği jeli kullanmaları önerilmektedir. Ayva çekirdeği jelini sivilcelerin üzerine sürün ve 30 dakika kadar bekletin. Sonrasında yüzünüzü ılık su ile yıkayarak temizleyin. Düzenli olarak yapılacak bu işlem sivilcelere iyi gelmektedir.

Ayva Çekirdeği Jeli Çatlaklara İyi Gelir Mi?
Ayva Çekirdeği Jeli Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Ayva Çekirdeği Jeli Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Ciltteki deformasyonu tedavi edici özelliği bulunan ayva çekirdeği jeli ile çatlaklara elveda diyebilirsiniz. Ayva çekirdeği jelinin en önemli faydalarından biri de çatlakları gidermesidir. Hamilelik ya da kilo alıp-verme gibi etkenlere bağlı olarak oluşan çatlak tedavisinde ayva çekirdeği jeli etkilidir.

Ayva Çekirdeği Jeli Egzamaya İyi Gelir Mi?

Sivilce ve yara tedavisinde etkili olan ayva çekirdeği jeli egzamaya iyi gelir mi sorusunun cevabını birçok kişi merak etmektedir. Cildi rahatlatarak cildin nefes almasını sağlayan ayva çekirdeği jeli egzamaya da iyi gelmektedir.

Ayva Çekirdeği Jeli Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Cilt sorunu yaşayan pek çok kişi vardır. Bazen genetik etkenler bazen de dış çevre etkenleri nedeni ile lekelenmeler meydana gelmektedir. Sivilce ya da güneş lekeleri gibi çeşitli lekeler için ayva çekirdeği jelini kullanabilirsiniz. Ayva çekirdeği jeli, ciltte oluşan sivilce, siyah nokta, yanık, güneş yanığı gibi çeşitli lekelerin iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Ayva Çekirdeği Jeli Basura İyi Gelir Mi?
Ayva Çekirdeği Jeli Basura İyi Gelir Mi?

Ayva Çekirdeği Jeli Basura İyi Gelir Mi?

Şifalı ürünlerden biri olan ayva, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Tadı yanında sağladığı faydalar ayvaya olan ilgiyi artırmaktadır. Ayvadan elde edilen ayva çekirdeği jeli basur ağrılarında kullanılmaktadır.

Ayva Çekirdeği Jeli Öksürüğe İyi Gelir Mi?

Ayva çekirdeği jeli öksürüğü hemen kesmektedir. 1 bardak ılıtılmış su içerisine 1 avuç kadar ayva çekirdeğini ekleyin. Jel olana kadar bu şekilde bekletin ve hazır olduğunda bu suyu tüketin. Bronşit rahatsızlığına iyi gelen ayva çekirdeği jeli öksürüğü de azaltmaktadır.

Ayva Çekirdeği Jeli Göz Altı Morluklarına İyi Gelir Mi?

Yorgunluk veya genetik etkenlerle göz altında oluşan morluklar birçok kişinin canını sıkmaktadır. Dış görünümü etkileyen ve direkt dikkat çeken göz altı morluklarına ayva çekirdeği jeli iyi gelmektedir. Ayrıca göz altı torbalarına da iyi gelmektedir.

Ayva Çekirdeği Jeli Tüyleri Azaltır Mı?

Ayva çekirdeğinin birçok faydası olduğu bilindiği için bu jelin tüyleri azalttığı ya da tüylenme yaptığı gibi çeşitli bilgiler internette dolaşmaktadır. Ancak ayva çekirdeği jelinin tüyler üzerinde olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi yoktur.

Ayva Çekirdeği Jeli Alerji Yapar Mı?

Ayva çekirdeği jelinin doğal olması sebebiyle herhangi bir zararı yoktur. Hiçbir kimyasal madde de içermeyen ayva çekirdeği jelinin alerji yaptığına dair bir bilgi de yoktur. Ancak bu jele karşı alerjisi olanlar ayva çekirdeği jelini kullanmadan önce doktoruna danışmalıdır.

Ayva Çekirdeği Jeli Göz Altına, Çevresine Sürülür Mü?

Görmeyi sağlayan gözler çok hassas bir organdır. Bu nedenle yüzde herhangi bir krem kullanırken çok dikkat edilmelidir. Ayva çekirdeği jeli hem göz altı morlukları hem de göz altı torbaları için kullanılmaktadır. Dikkat edilerek göz içerisine değdirmeden ayva çekirdeği jeli göz altına ya da çevresine sürülebilir.

Ayva Çekirdeği Jeli Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Emziren annelerin çeşitli ürünleri kullanırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayva çekirdeği jeli tamamen doğaldır ve emziren annelerde herhangi bir sorun yaratmamaktadır. Aksine, ayva çekirdeği jeli en iyi meme ucu yaralarını giderici olarak bilinmektedir. Emzire döneminde annelerin en çok çektiği sorunların başında meme ucu çatlakları gelmektedir. Yaraları iyileştirici özelliği olan ayva çekirdeği jelini meme ucu yaralarına sürebilir ve bu sorundan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Şems Aslan Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?
Şems Aslan Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Şems Aslan Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

En bilinen cilt uzmanlarından biri olan Şems Aslan, ayva çekirdeği maskesi ile birçok soruna çare olmaktadır. Ayva çekirdeği için tek bir maske tarifi yoktur. Şimdi sizlere en çok denenen ve olumlu sonuç alınan ayva çekirdeği maskelerinden bahsedeceğiz.

Cildi Gerginleştiren Ayva Çekirdeği Maskesi

Yarım tatlı kaşığı ayva suyunu 2 çay kaşığı yaş maya ve yarım tatlı kaşığı bal ile karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve ortalama 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada iki defa uygulayabileceğiniz bu maske cildin gerginleşmesini sağlamaktadır.

Cilt Lekelerini Geçiren Ayva Çekirdeği Maskesi

8 ayva çekirdeğini 1 maden suyu, 1 fincan su, 1 limon kabuğu ve 3 ayva yaprağı ile karıştırarak karanlık bir yerde 1 gün bekletin. 1 gün sonunda krem kıvamına gelen karışımı cildinize sürerek 15 dakika bekletin ve sonrasında yüzünüzü yıkayın. Bu maske cilt lekelerine iyi gelmektedir.

Gözenekleri Sıkılaştıran Ayva Çekirdeği Maskesi

1 yumurta akı ile 2 yemek kaşığı kadar rendelenen ayvayı karıştırarak içerisine ayva çekirdeklerini ekleyin ve bir süre bekletin. Daha sonra bu karışımı yüzünüze sürün ve kuruduktan sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada bir defa uygulayabileceğiniz bu maske ile gözeneklerin sıkılaşması sağlanmaktadır.

Ayva Çekirdeği Jelinin Yan Etkileri Neler?

Tamamı ile doğal olan ve içeriğinde herhangi bir kimyasal madde bulunmayan ayva çekirdeği jelinin herhangi bir yan etkisi yoktur.

Ayva çekirdeği jeli nasıl saklanır? Cilde faydaları neler?