Ana SayfaSağlıkDikloron jel boyun tutulması ve burkulma için kullanılır mı?

Dikloron jel boyun tutulması ve burkulma için kullanılır mı?

Dikloron jel, kolay bir emilime sahip olan ve bu sayede iltihaplı ağrılara sürüldüğü zaman ağrıyı hafifleten jel kıvamında bir ilaçtır. İçeriğindeki özellikler sayesinde vücutta meydana gelen iltihaba ya da ağrıya neden olan faktörleri azaltmaktadır. Bölgesel romatizma hastalıklarında kullanılan Dikloron jel, yumuşak doku iltihaplanmalarına da iyi gelmektedir. Birçok kişinin evinde bulunan Dikloron jel ne işe yarar? Dikloron jel nasıl kullanılır? Dikloron jel ne için kullanılır?

İçerikleri

Birçok sağlık sorununa iyi gelen Dikloron jel, son zamanlarda birçok kişinin araştırdığı ilaçlardan biridir. Dikloron iğne ve ağrı kesiciden sonra geliştirilen Dikloron jel ile yine ağrıların hafifletilmesi amaçlanmaktadır. Ağrı kesici bir özelliği bulunan Dikloron jel, doktor önerisi ile kullanılmalıdır. İlacın etken maddelerine karşı duyarlı olan kişilerde istenmeyen etkiler görülebilir. Bu durumu yaşamamak için Dikloron jeli kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Dikloron Jel Nedir?

İçeriğinde dietilamonyum ve diklofenak etken maddeleri bulunan Dikloron jel nedir sorusuna en kısa yoldan ağrı kesici cevabı verilebilir. Jel kıvamında üretilen Dikloron jel 50 gramlık tüpler şeklinde satılmaktadır. Şeffaf bir görünüme sahip olan Dikloron jel cilt üzerinde kolay bir şekilde emilmektedir. İçeriğinde bulunan sulu ve alkolik bazın sayesinde ağrı bölgesinde bir rahatlama yaşanmaktadır.

Ağrı kesici özelliğinin yanında iltihabın da azalmasına yardımcı olan Dikloron jel, vücutta iltihaba neden olan biyolojik faktörleri engellemektedir. Dikloron jelin 14 yaş altı çocuklarda kullanılması önerilmemektedir. 14 yaş üzerindeki bireylerde ise olumsuz semptomlar oluştuğu zaman derhal doktora gidilmesi tavsiye edilmektedir. Her ilacın olduğu gibi Dikloron jelin de yan etkileri mevcuttur.

Dikloron Jel Ne İşe Yarar?
Dikloron Jel Ne İşe Yarar?

Dikloron Jel Ne İşe Yarar?

Son dönemlerde birçok kişi tarafından kullanılan ve memnun kalınan Dikloron jel faydaları ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Kullanımı son derece kolay olan Dikloron jelin temel faydası ağrıları ve iltihabı azaltmaktır. Doktor tarafından reçete edilen Dikloron jelin sağladığı diğer faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Bölgesel romatizma ağrılarına iyi gelir.
  • Yumuşak düzey doku iltihaplanmalarına iyi gelir.
  • Eklemlerdeki iltihap ağrılarını azaltır.
  • Spor sırasında eklem ve kasların incinmesi ya da burkulması durumlarında kullanılır.
  • İncinme, ezilme ve burkulma sonrasında ağrıları azaltır.
  • İltihabi ve şişme durumlarında kullanılır.
  • Dizdeki kireçlenme ağrılarına iyi gelir.
  • Sırt, bel, boyun ve bacak ağrılarına iyi gelir.

Dikloron Jel Ne İçin Kullanılır?

Kas gevşetici, iltihap sökücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan Dikloron jel birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir. İçeriğinde bulunan etken maddelerin etkisi ile vücutta oluşan iltihaplanmaları azaltan Dikloron jel, iltihaplı bölgede oluşan ağrıları da hafifletmektedir. Dikloron jeli kazalardan sonra yaşanan incinme ve ezilme gibi durumlarda kullanabilirsiniz. Bununla beraber spor esnasında alınan ağır darbeler nedeniyle eklemlerde oluşan ödem ve ağrılar için de Dikloron jel kullanılabilmektedir.

Dikloron jel sırt ağrısı ve bel ağrısı için önerilen bir ilaçtır. Dikloron jel hemen hemen ağrı olan tüm bölgelerde kullanılmaktadır. Vücutta aniden gelişen ağrıları Dikloron jel sayesinde hafifletebilirsiniz. İltihabı azaltma, ağrıyı kesme ve kas gevşetici özellikleri bulunan Dikloron jel, direkt olarak cilt üzerine sürülmektedir.

Dikloron Jel Kas Gevşetici Mi?

Kas gevşetici özelliğe sahip olan ilaçlar sayesinde vücutta meydana gelen ağrılar azaltılmaktadır. Bu ilaçlar ile kasların gerginliği azaltılarak bireyin duyduğu ağrı dindirilmektedir. Dikloron jel de kas gevşetici özelliğe sahip olan bir jel kremdir. Dikloron jeli doktorunuza danışarak kas gevşetici olarak kullanabilirsiniz.

Dikloron Jel Nasıl Kullanılır?

Dikloron jelin ne olduğundan ve ne işe yaradığından bahsettikten sonra Dikloron jel nasıl kullanılır aktarmak istiyoruz. Dikloron jelin kullanımı çok basittir. Direkt olarak ağrılı bölgelere ince bir şerit halinde ve masaj yaparak uygulanmalıdır. Ancak gün içerisinde ne kadar kullanılması gerektiği doktor tarafından belirlenmektedir. Doktor tarafından herhangi bir kullanım önerisi verilmediği zaman Dikloron jeli günde 3–4 kere kullanabilirsiniz. Kullanım alanının genişliğine göre 2–4 gram sürülebilir. Ağrılı bölgeyi ovarak Dikloron jeli bu bölgeye yedirmelisiniz.

Dikloron Jel Boyun Tutulması İçin Kullanılır Mı?

Ani ve yanlış hareketler, yanlış yatış pozisyonu, darbeler gibi nedenlerle boyun kasları kasılarak tutulabilir. Bu durumda kişi hem ağrı çeker hem de boynunu rahat bir şekilde hareket ettiremez. Dikloron jel boyun tutulması durumunda da kullanılabilir. Ağrı olan bölgeye hafif masaj yaparak Dikloron jeli sürdükten sonra kasılmanın ve ağrının azaldığını hissedeceksiniz.

Dikloron Jel Burkulma İçin Kullanılır Mı?

Burkulma sonrası kaslarda ezilme, ödem ve ağrı görülebilmektedir. Çok yönlü bir krem olan Dikloron jel, burkulma için de kullanılabilir. Burkulma olan bölgede oluşan ödemi azaltarak ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Doktorunuzun önerdiği şekilde Dikloron jeli burkulma için kullanabilirsiniz.

Dikloron Jel Emziren Anneler Kullanabilir Mi?
Dikloron Jel Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Dikloron Jel Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Dikloron jel içeriğindeki etken maddelerin anne sütü ile atılıp atılmadığına dair kesin bir bilgi yoktur. Bu yüzden Dikloron jelin emzirme döneminde kullanılmaması önerilmektedir. Eğer kullanılması zorunlu durumlar var ise Dikloron jelin göğüs bölgesine ve geniş alanlara uygulanmaması tavsiye edilmektedir. Bu konuda doktorunuzun da önerisi çok önemlidir.

Dikloron Jel Hamilelikte Kullanılır Mı?

Dikloron jel, gerekliği görülmediği sürece hamileliğin 1. ve 2. trimesterinde kullanılmamalıdır. Dikloron jelin hamilelikte kullanımı konusunda Kadın Doğum doktorunuzun fikrini almanız tavsiye edilmektedir.

Dikloron Jel Yüze Sürülür Mü?

Birçok alanda kullanıldığı için Dikloron jel yüze sürülür mü merak edilmektedir. Dikloron jel yüze sürülebilir. Ancak göz ile temasından ve göz çevresine uygulamaktan kaçınmanız önerilmektedir.

Dikloron Jel Muadili Hangi Kremler?

Her ilacın bir muadili vardır. Doktor tarafından reçete edilen ilaç eczanelerde bulunmadığı zaman muadili olan ilaçlar verilerek hastanın iyileşmesi hedeflenmektedir. Dikloron jel de muadili olan bir kremdir. Dikloron jelin muadili olan kremler şu şekilde sıralanabilir:

  • Albaren jel
  • Clodifen jel
  • Dicactive jel
  • Diclomec jel
  • Dicloral gargara
  • Dicol jel
  • Elfenor jel
  • Romatim jel

Dikloron Jel Fiyatı Nedir?

Dikloron jel jel fiyatı güncel olarak 18.98 TL’dir. Dikloron jeli eczanelerden satın alabilirsiniz.

Dikloron Jel Kullananların Yorumları Neler?

Dikloron jel kullanmayan kişiler, Dikloron jel kullananların yorumları neler merak etmektedir. Dikloron jeli kullanan kişiler, jelin kas gevşetici özelliğinin hemen devreye girerek ağrıyı büyük ölçüde hafiflettiğini söylemektedir. Kullanım önerisine uyulduğu zaman ilacın hemen etkilerini gösterdiğini belirtmektedirler. Dikloron jelin ciddi yan etkilerinin de yorumlara bakılarak görülmediği anlaşılmaktadır.